Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
SOLVED - Problems installing kernel sources
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
micaldas
n00b
n00b


Joined: 12 Mar 2018
Posts: 37

PostPosted: Thu Mar 15, 2018 3:35 pm    Post subject: SOLVED - Problems installing kernel sources Reply with quote

Hi,
I am trying to install install-amd64-minimal-20180313T214502Z, in a Virtualbox vm, on a Debian9 host.
When I got to installing the kernel sources with the command:

emerge --ask sys-kernel/gentoo-sources

I get the following error message (I am sorry for linking to a image, but I wasn't able to make guest additions work on this install):

https://imgur.com/a/vlDL3

I followed the suggestion given in the error message (further down than what image shows), of running "FEATURES=sandbox...", but it didn't help.

Any help would be greatly appreciated.

Mod edit: Broken URL repaired. — JRG


Last edited by micaldas on Thu Mar 15, 2018 9:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 7328
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Thu Mar 15, 2018 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

Duckduck ...
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 44153
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Mar 15, 2018 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

micaldas,

Wild guess, its your CFLAGS in make.conf.
You have an option there that gcc does not recognise.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
micaldas
n00b
n00b


Joined: 12 Mar 2018
Posts: 37

PostPosted: Thu Mar 15, 2018 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Jalover,

Thank you for taking the time to reply, but I am unsure of what to do next. Should I had exported CFLAGS before where I am right now? If so, when should I have done it?
Can this have anything to having defined CFLAGS in /make.conf as

CFLAGS="-march=native -O2 -pipe"

and not specifying the architecture?

Thanks in advance for all the help
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 22658
Location: here

PostPosted: Thu Mar 15, 2018 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

With -march=native gcc in a linux system sets automatically properly cpu flags automatically.
Anyway cflag seems be ok.
You can post emerge --info?
You are sure that -O2 is a letter and not number '0'?
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
micaldas
n00b
n00b


Joined: 12 Mar 2018
Posts: 37

PostPosted: Thu Mar 15, 2018 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you fedeliallalinea, I had a zero where it should be an O.
Everything's fine now.

Thank you all for the help
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 14364

PostPosted: Fri Mar 16, 2018 1:30 am    Post subject: Reply with quote

micaldas wrote:
Thank you fedeliallalinea, I had a zero where it should be an O.
The fragment you posted here had an O, not a 0. Did you retype this rather than copying it from the affected machine?
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 22658
Location: here

PostPosted: Fri Mar 16, 2018 6:40 am    Post subject: Reply with quote

Hu wrote:
micaldas wrote:
Thank you fedeliallalinea, I had a zero where it should be an O.
The fragment you posted here had an O, not a 0. Did you retype this rather than copying it from the affected machine?

Hu is right, next time is best practice to copy and paste make.conf or emerge --info output
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
micaldas
n00b
n00b


Joined: 12 Mar 2018
Posts: 37

PostPosted: Fri Mar 16, 2018 10:14 am    Post subject: Reply with quote

I retyped it.
I can't copy or paste for the gentoo vm.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 22658
Location: here

PostPosted: Fri Mar 16, 2018 10:34 am    Post subject: Reply with quote

micaldas wrote:
I retyped it.
I can't copy or paste for the gentoo vm.

You can use wgetpaste next time (if you have a connection)
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
micaldas
n00b
n00b


Joined: 12 Mar 2018
Posts: 37

PostPosted: Fri Mar 16, 2018 10:44 am    Post subject: Reply with quote

Thanks! I will.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum