Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No sound anywhere
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Antikapitalista
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2011
Posts: 4

PostPosted: Wed Jul 29, 2020 10:15 am    Post subject: No sound anywhere Reply with quote

How to make the damned Realtek ALC892 on MSI X470 GAMING PLUS MAX spit out any sound?
There are no sound devices in KDE system settings.
VLC had been able to output sound using ALSA devices... before I attempted to fix the settings of PulseAudio. Since then, even after supposedly rolling back the changes, no sound has been heard from the system evermore.
Nvidia's proprietary driver taints the kernel.
Jack2 and PulseAudio are installed.
Back to top
View user's profile Send private message
fturco
Veteran
Veteran


Joined: 08 Dec 2010
Posts: 1169
Location: Italy

PostPosted: Fri Jul 31, 2020 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

Do your user belong to the audio group?

Please post the output of:
Code:
aplay --list-devices
Back to top
View user's profile Send private message
Antikapitalista
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2011
Posts: 4

PostPosted: Fri Jul 31, 2020 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

fturco wrote:
Does your user belong to the audio group?

Sorry, I must have accidentally removed myself from the group. I found it out later... Thank you for your help anyway.
_________________
Property is robbery!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum