Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] setting up wireless network
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
turboscrew
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Jul 2014
Posts: 88
Location: Nokia (town), Finland

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 1:06 pm    Post subject: [Solved] setting up wireless network Reply with quote

I managed to get wpa_supplicant installed and wlan configured such that it connects and handles the ciphering, but
what should I do to get the wireless (using DHCP) up by default? There is no net-setup, and I don't have ethernet cable available, so
the networking doesn't 'just work'.

Ah, got it working by giving command 'dhcpcd', but it would be nice if that happens at the start-up.
Also 'links' did work. (somehow 'gopher' came to mind...). :D
_________________
3.12.21-gentoo-r1 on HP Pavilion a6622sc (CPU: Phenom 8550, Graphics: NVIDIA GeForce 9300GS, Chipset: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430, RAM: 3GB)


Last edited by turboscrew on Sun Oct 26, 2014 3:44 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 43223
Location: 56N 3W

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

turboscrew,

Code:
dhcpcd <interface_name>
is a good start, after you are authenticated.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
turboscrew
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Jul 2014
Posts: 88
Location: Nokia (town), Finland

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

Yes. :)
I realized. First time I started wpa_supplicant in the background. Didn't work too well.

How should I make it default - or should I?
Maybe I should set up KDE first, and use the graphical tools now that I can get the net up by terminal commands?
Now I should be able to install stuff without chrooting.
_________________
3.12.21-gentoo-r1 on HP Pavilion a6622sc (CPU: Phenom 8550, Graphics: NVIDIA GeForce 9300GS, Chipset: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430, RAM: 3GB)
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2617

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

turboscrew wrote:
Yes. :)
I realized. First time I started wpa_supplicant in the background. Didn't work too well.

How should I make it default - or should I?
You could have wpa_supplicant controlled by dhcpcd automatically https://wiki.gentoo.org/wiki/Wpa_supplicant#Setup_for_dhcpcd_as_network_manager so you only need dhcpcd in runlevel default.
Back to top
View user's profile Send private message
turboscrew
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Jul 2014
Posts: 88
Location: Nokia (town), Finland

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Yes. That's it. I'll check how the services were added on the default runlevel.
Thanks.
_________________
3.12.21-gentoo-r1 on HP Pavilion a6622sc (CPU: Phenom 8550, Graphics: NVIDIA GeForce 9300GS, Chipset: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430, RAM: 3GB)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum