Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
AC Power doesn't resume after waking from sleep mode.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Budoka
l33t
l33t


Joined: 03 Jun 2012
Posts: 687
Location: Tokyo, Japan

PostPosted: Thu Dec 11, 2014 3:20 am    Post subject: AC Power doesn't resume after waking from sleep mode. Reply with quote

I recently have some strange behavior on my laptop and I am not even sure why it started or how to troubleshoot it.

Basically if I put my laptop to sleep, usually by closing the lid, while plugged into the AC Adaptor...when it wakes it will run from battery even though still connected to the AC adaptor and a power source. I have to physically unplug and then re-plug the adapter into the machine for it to resume taking power from AC. Any ideas? Not a killer but highly annoying.
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Thu Dec 11, 2014 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Belongs the user when entering sleep, to the group "power"?
Back to top
View user's profile Send private message
Budoka
l33t
l33t


Joined: 03 Jun 2012
Posts: 687
Location: Tokyo, Japan

PostPosted: Fri Jan 02, 2015 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

BartNL wrote:
Belongs the user when entering sleep, to the group "power"?


Yes. Any other ideas?

I also noticed that my USB mouse also exhibits the exact same behavior. Related?
Back to top
View user's profile Send private message
Budoka
l33t
l33t


Joined: 03 Jun 2012
Posts: 687
Location: Tokyo, Japan

PostPosted: Fri Jan 09, 2015 9:03 pm    Post subject: Reply with quote

I am either losing my mind or something changed.

So for some reason this is no longer happening. Maybe something came down in an update?

I hate unsolved problems even if the problem is "fixed" So I started backtracking and noticed that now there isn't even a group "power" anymore. WTF??? Should I create it again even if the power issue has gone away?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Watchman
Watchman


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 6228
Location: Room 101

PostPosted: Sat Jan 10, 2015 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Budoka wrote:
I hate unsolved problems even if the problem is "fixed" So I started backtracking and noticed that now there isn't even a group "power" anymore. WTF??? Should I create it again even if the power issue has gone away?

Budoka ... that group is not standard for powersave, suspend, hibernation, etc ... I imagine its specific to upower/pm-utils, so your issue (or, its seemingly appearing/disapearing) is probably located there.

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum