Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Kernel 3.17.7 and nvidia driver
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Princess Nell
l33t
l33t


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 739

PostPosted: Fri Dec 19, 2014 11:59 pm    Post subject: Kernel 3.17.7 and nvidia driver Reply with quote

The combination does not work here - a known problem?
Code:
[   40.053886] nvidia 0000:01:00.0: irq 31 for MSI/MSI-X
[   40.057304] NVRM: VM: nv_alloc_contig_pages: DMA address not in addressable range of device 0000:01:00 (0x1388cd000, 0x0-0xffffffff)
[   40.057579] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x24:0xc:1167)
[   40.057583] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[   40.057608] NVRM: nvidia_frontend_open: minor 0, module->open() failed, error -5

It works fine with 3.16.5. The machine is a Thinkpad with NVS5400M configured for Optimus.
Code:
sys-kernel/aufs-sources-3.17.7
x11-drivers/nvidia-drivers-343.36
Back to top
View user's profile Send private message
Princess Nell
l33t
l33t


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 739

PostPosted: Sun Dec 21, 2014 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

Solved - worked on subsequent reboots.
Back to top
View user's profile Send private message
netfab
Veteran
Veteran


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 1677
Location: 127.0.0.1

PostPosted: Wed Dec 31, 2014 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

I'm seeing this regularly (since months) on two different systems with newest nvidia drivers (kernel 3.14.x).
On a third system with older drivers, this seems to not happen.
I have not yet tried to downgrade the drivers on affected systems.
Usually, restarting xorg via the xdm service will fix it until next time it happens.
Please tell me if you see this error again in the future.
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6108
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Fri Jan 16, 2015 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

stupid error messages are stupid

*subscribed*

I'm planning on switching from nouveau (desktop) to nvidia-drivers (without bumblebee)

so might hit those, too

will post here when I do so
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
netfab
Veteran
Veteran


Joined: 03 Mar 2005
Posts: 1677
Location: 127.0.0.1

PostPosted: Mon Feb 09, 2015 9:53 am    Post subject: Reply with quote

netfab wrote:
I'm seeing this regularly (since months) on two different systems with newest nvidia drivers (kernel 3.14.x).
On a third system with older drivers, this seems to not happen.
I have not yet tried to downgrade the drivers on affected systems.
Usually, restarting xorg via the xdm service will fix it until next time it happens.
Please tell me if you see this error again in the future.


For the record, since I upgraded both systems to nvidia-drivers-346.35
(about ten days ago), this error no longer occurs. Before the upgrade, this
could happen several times a day (could happen at each session logout).

Touching wood...


edit : not fixed, problem reported :
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/807287/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum