Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Issue with USB External Drive (Fuse and Samba)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
webhawg
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 293

PostPosted: Sun Nov 30, 2014 4:02 am    Post subject: Issue with USB External Drive (Fuse and Samba) Reply with quote

I have an external USB drive (1TB) setup to be shared over my home network via Samba. The drive can be seen by other computers no problem and files can be copied and deleted. However, if I want to copy a number of files to the drive, some will get copied to the drive with no issues, but eventually the copy process will die.

I get an error message from the console saying...
Code:
error opening usb device 'descriptors' file

Could someone give me some suggestions for things I should check or modify to keep this from happening?

Thanks for your help.
Back to top
View user's profile Send private message
slugggerzzz
n00b
n00b


Joined: 07 Mar 2012
Posts: 65
Location: Manchester, UK

PostPosted: Mon Dec 01, 2014 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

have you checked DMESG log file ?

(i think you have to enable MCE features in kernel to get these errors dumped to file)
_________________
Slugggerzzz ...
Back to top
View user's profile Send private message
dalek
Veteran
Veteran


Joined: 19 Sep 2003
Posts: 1337
Location: Mississippi USA

PostPosted: Sun Dec 28, 2014 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

I been getting this same error on the console. It's been doing it a while now. No clue what started this. Mine seems to complain about a hard drive that is on LVM. My dmesg looks something like this.

Quote:
[6547806.604959] sdd: unknown partition table
[6548117.420837] sdd: unknown partition table
[6548117.424102] sdd: unknown partition table
[6548417.989119] sdd: unknown partition table
[6548728.885567] sdd: unknown partition table


It is literally full of those messages. About the only other thing in dmesg is when I plug my phone up to charge. The errors are there regardless of the phone being plugged up tho.
_________________
My rig: Gigabyte GA-970A-UD3P mobo, AMD FX-8350 Eight-Core CPU, ZALMAN CNPS10X Performa CPU cooler,
G.SKILL 32GB DDR3 PC3 12800 Memory Nvidia GTX-650 video card LG W2253 Monitor
9TBs of hard drive space using LVM
Cooler Master HAF-932 Case
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum