Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Not able to boot when installing Gentoo on a blade server.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
manu_leo
Guru
Guru


Joined: 20 Jan 2014
Posts: 452
Location: India

PostPosted: Tue Jul 28, 2015 12:37 pm    Post subject: Not able to boot when installing Gentoo on a blade server. Reply with quote

Hi Experts, I am facing some issue while booting up a new server installed with Gentoo. I am using grub2. I comes up with the below error :-

Quote:
Could not find the root block device in UUID=5d992e37-7d22-4243-8930-6357e73886a8.
Please specify another value or Press Enter for the same, shell for a shell or q to quit


So I went under the /boot/grub/grub.cfg file and replaced the root=UUID=5d992e37-7d22-4243-8930-6357e73886a8 with the partition name as root=/dev/sda1 . I have just configured 2 partitions - /dev/sda1 as the boot and /dev/sda2 as /home. Now the error that I get is :-

Quote:
Block device /dev/sda1 is not a valid root device.
Please specify another value or Press Enter for the same, shell for a shell or q to quit.


Appreciate all your help in advance.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum