Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Sunplus camera not detected.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wpkzz
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Feb 2013
Posts: 80

PostPosted: Mon Jun 22, 2015 12:28 am    Post subject: Sunplus camera not detected. Reply with quote

Fellow kernel compilers:

I have this Asus N76V from two yeras ago, and I had gentoo ever since. But from some kernel relases ago, I cannot make my Sunplus built-in webcam to work.
Formerly it was adecuately detected and appeared at /dev/video0 but not anymore. Here are the details.
The camera as detected by lsusb:

Code:

Bus 001 Device 004: ID 1bcf:2883 Sunplus Innovation Technology Inc.


As it appears acording to dmesg:


Code:

[    1.981945] usb 1-1.3: Product: ASUS USB2.0 Webcam


My kernel release version is 3.18.12-gentoo, and the pertinent (as far as I know) parts of my kernel config:

Code:


Device Drivers
---[*]USB Support ---->
------- <*>     USB Monitor
---<*> Multimedia Support ---->
--------[*] Cameras/Video grabbers support
--------[*] Media Controller API
--------[*] V4L2  Subdevice userspace API
--------[*] Media USB Adapters---->
----------------<*> GSPCA Based Webcams ---->
---------------------<M> Sunplus USB Camera  Driver
--------[*] Media PCI Adapters
--------[*] V4L platform devices ---->
--------------<*>SoC Camera support
--------------<*>platform Camera support
--------[*] Media test drivers
--------[*] autoselect ancilliary drivers


And I thing that is all relevant to the problem.

Thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message
Buffoon
Veteran
Veteran


Joined: 17 Jun 2015
Posts: 1074
Location: EU or US

PostPosted: Mon Jun 22, 2015 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Should work with UVC, did you try?
Back to top
View user's profile Send private message
wpkzz
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Feb 2013
Posts: 80

PostPosted: Wed Aug 19, 2015 3:37 pm    Post subject: Sorry for the delay. Reply with quote

I was out of the computer for a while.

I shall try with the kernel 4.05 to see if it works.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum