Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] problems after installing ati-drivers-15.7
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pRivat1337
n00b
n00b


Joined: 20 Aug 2015
Posts: 7

PostPosted: Thu Aug 20, 2015 6:58 am    Post subject: [solved] problems after installing ati-drivers-15.7 Reply with quote

Hello everyone, new gentoo user here.
I installed fglrx15.7, but after the installation, when writing glxinfo in the terminal I get this error:
Code:
name of display: :0
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  156 (ATIFGLEXTENSION)
  Minor opcode of failed request:  66 ()
  Serial number of failed request:  13
  Current serial number in output stream:  13

also when starting compton I get this error
Code:

[     0.00 ] error 1 (BadRequest) request 156 minor 66 serial 31 ("BadRequest (invalid request code or no such operation)")
[     0.00 ] error 1 (BadRequest) request 155 minor 19 serial 33 ("BadRequest (invalid request code or no such operation)")
[     0.00 ] error 1 (BadRequest) request 155 minor 19 serial 34 ("BadRequest (invalid request code or no such operation)")
[     0.00 ] error 1 (BadRequest) request 155 minor 14 serial 35 ("BadRequest (invalid request code or no such operation)")
glx_init(): Failed to get GLX context.

I think it might be related.

another problem is with steam. I installed steam through the steam-overlay overlay, and when launching steam I get an error: glXChooseVisual Failed.

Please help me.
Thanks in advance :)


Last edited by pRivat1337 on Fri Aug 21, 2015 2:59 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 7164
Location: almost Mile High in the USA

PostPosted: Thu Aug 20, 2015 7:57 pm    Post subject: Reply with quote

What OpenGL implementation are you using? (probably ok, but just to be sure it's using ati's)

# eselect opengl list

Did the fglrx module get insmodded when X was started?

$ lsmod|grep fglrx
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed watching?
Back to top
View user's profile Send private message
pRivat1337
n00b
n00b


Joined: 20 Aug 2015
Posts: 7

PostPosted: Thu Aug 20, 2015 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

eccerr0r wrote:
What OpenGL implementation are you using? (probably ok, but just to be sure it's using ati's)

# eselect opengl list

Did the fglrx module get insmodded when X was started?

$ lsmod|grep fglrx

nvm I fixed it.
followed the steps in this thread: https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-7787460.html?sid=917cd1ad7162f619553838b80df83009 and upgraded my kernel to 4.1.3.
thanks anyway :D[/post]
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum