Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
(moved) ERROR: vgl failed to start (Optimus, Bumblebee)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
madjestic
n00b
n00b


Joined: 10 Oct 2013
Posts: 15

PostPosted: Thu Nov 05, 2015 7:00 pm    Post subject: (moved) ERROR: vgl failed to start (Optimus, Bumblebee) Reply with quote

Hey, guys

Bumblebeed and Optimus seem to work, but there are some annoying errors, such as I am able to start bumblebeed, but rc-status shows it as stopped and vgl seems to fail to start:

Code:
/etc/init.d/vgl -v --debug start


(Full ouput here): http://lpaste.net/143889

Code:

...
+ start
+ ebegin 'Starting VirtualGL'
 * Starting VirtualGL ...
+ truncate --size=0 /var/lib/VirtualGL/vgl_xauth_key
+ '[' -z /root/.Xauthority:0 ']'
+ '[' -e /root/.Xauthority:0 ']'
++ xauth -f /root/.Xauthority:0 list
++ awk '{print $3;exit}'
+ xauth -f /var/lib/VirtualGL/vgl_xauth_key add :0 .
xauth: (argv):1:  bad "add" command line
+ eend 1                                                                          [ !! ]
+ exit 1
 * ERROR: vgl failed to start
[/quote]

/etc/conf.d/vgl.conf :
Code:

...
# sddm:
XAUTHORITY="/root/.Xauthority${DISPLAY}"
...


So it looks like an error. Still I am able to do:

Code:
 
# bumblebeed start &
[ 1113.350719] [ERROR][XORG] (EE) /dev/dri/card0: failed to set DRM interface version 1.4: Permission denied
[ 1113.350763] [WARN][XORG] (WW) NVIDIA(0): Unable to get display device for DPI computation.                                                                                   
[ 1113.350789] [ERROR][XORG] (EE) /dev/dri/card0: failed to set DRM interface version 1.4: Permission denied                                                                   
[ 1114.507746] [ERROR][XORG] (EE) Server terminated successfully (0). Closing log file.
$ optirun bash
$ glxgears
6348 frames in 5.0 seconds = 1269.476 FPS
6337 frames in 5.0 seconds = 1267.363 FPS


So the bumblebeed starts, OpenGL works, I can run Steam games, etc. Still this error is bugging me and also rc-status shows bumblebee as stopped.

Is this error bogous? Should it be ignored or can it be fixed somehow?


Thanks,
Vlad
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum