Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Telegram fontconfig error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Colt45
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Sep 2007
Posts: 102
Location: Central Washington

PostPosted: Sun Feb 14, 2016 10:06 pm    Post subject: [SOLVED] Telegram fontconfig error Reply with quote

Hello,
I have net-im/telegram-bin installed from the overlay "fuverlay" and it was working but recently I rebuilt all the packages on the machine. I had tried to go full ~amd64 but it was causing too much breakage so I ended up going back to stable and rebuilding the machine so it would be back to where I started. But it is not and when I try to start Telegram I get several errors
Code:

libs init..
Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 70: non-double matrix element
Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 70: non-double matrix element
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 78: saw unknown, expected number
Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 70: non-double matrix element
Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 70: non-double matrix element
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 78: saw unknown, expected number

Any ideas would be helpful. I already tried installing more font, re-emerging fontconfig, and checking over the file it references. But I didnt see anything obvious.
_________________
"Hopps" - AMD Athlon X2 4450B, 4GB, 128GB Samsung SSD, (Gentoo Hardened amd64; gcc-4.9.3; 4.4.8-hardened-r1)
"Dash" - 2x Intel Xeon 5148, 12GB FB-DIMM, 3x Samsung 1TB (mdadm RAID 5), AMD HD6950, (Gentoo amd64-multilib; gcc-5.3.0; 4.4.0-pf4)


Last edited by Colt45 on Tue Feb 16, 2016 5:13 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Colt45
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Sep 2007
Posts: 102
Location: Central Washington

PostPosted: Mon Feb 15, 2016 8:43 am    Post subject: Reply with quote

I now think the Fontconfig error means nothing as people get it with a working telegram, but I still haven't figure out why it isn't starting.
_________________
"Hopps" - AMD Athlon X2 4450B, 4GB, 128GB Samsung SSD, (Gentoo Hardened amd64; gcc-4.9.3; 4.4.8-hardened-r1)
"Dash" - 2x Intel Xeon 5148, 12GB FB-DIMM, 3x Samsung 1TB (mdadm RAID 5), AMD HD6950, (Gentoo amd64-multilib; gcc-5.3.0; 4.4.0-pf4)
Back to top
View user's profile Send private message
Colt45
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Sep 2007
Posts: 102
Location: Central Washington

PostPosted: Tue Feb 16, 2016 5:12 am    Post subject: Reply with quote

Something was wrong with its configuration. I removed its folder from the Userdir and it started up. I had to log in again, but it works.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum