Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] Gentoo Multiboot (Windows 10) - Kernel panic:
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
324874
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jul 2014
Posts: 168

PostPosted: Mon Apr 18, 2016 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

nelsonwcf,

nelsonwcf wrote:
The reason I'm juggling with multiple tools is because the conventional methods (as the ones documented in the handbook) are not working for me. Instead of waiting the silver bullet, I'm trying to use different approaches to solve the problem.

It's your right !
nelsonwcf wrote:
I'm already familiar. My apologies if I gave the impression I was criticizing the developers, which is definitely not the case.

Not my impression. My impression was you didn't know what was UEFI.
nelsonwcf wrote:
Keeping reading something again and again is pointless if you don't know what to look for.
BTW, Am I giving you the impression I'm not doing my homework?
...
neoptlap, I believe you may be misunderstanding my issues since you are explaining very basic things to me that I already got covered.
I'm trying to figure out what is not working for me that is not covered by the guides - the gap between theoretical knowledge and practical application of it.

I am neoptslap not neoptlap ! I did basic things, not complicated stuff, and I suceed !
I've tried to help you. Maybe I should have ask more questions, maybe I have been too verbose.
However, you haven't said what you wanted to do ; your specific configuration and your challenges.

Best regards,

neoptslap
Back to top
View user's profile Send private message
nelsonwcf
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Oct 2012
Posts: 112

PostPosted: Mon Apr 18, 2016 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

Buffoon wrote:
As stated before your kernel is loaded and boots, so it is not a boot loader issue. This is my working UEFI Stub Kernel .config, you can use wgetpaste to post yours. https://bpaste.net/show/950c628f766e

Important ones should be covered below.

Code:
CONFIG_CMDLINE_BOOL=y
CONFIG_CMDLINE="root=/dev/sda2 net.ifnames=0"
# CONFIG_CMDLINE_OVERRIDE is not set
CONFIG_DMI_SCAN_MACHINE_NON_EFI_FALLBACK=y
CONFIG_EFI=y
CONFIG_EFI_STUB=y
# CONFIG_EFI_MIXED is not set
CONFIG_FB_EFI=y
CONFIG_EFI_VARS=y
CONFIG_EFI_ESRT=y
CONFIG_EFI_VARS_PSTORE=y
# CONFIG_EFI_VARS_PSTORE_DEFAULT_DISABLE is not set
# CONFIG_EFI_FAKE_MEMMAP is not set
CONFIG_EFI_RUNTIME_WRAPPERS=y
CONFIG_UEFI_CPER=y
CONFIG_EFIVAR_FS=m


Your .config file worked with just the only change being root=/dev/sda2 to sda5. Awesome! (BTW, thank you NeddySeagoon, way clearer to use /dev/sda instead of PARTUUID). Now rEFInd even shows the gentoo icon in the menu.

And due to your file I thing I've found my mistake, one of the most basic ones: compiling some of the features required to boot as modules, which explains why the kernel couldn't see the partitions. Happened to me because I imported the .config from the liveCD without going checking all the options.

Thank you for all your help.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum