Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
help instalation gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Tue May 10, 2016 3:17 pm    Post subject: help instalation gentoo Reply with quote

Excuse the language mistakes ... I'm using google translator ...
I'm network problem in the installation of gentoo ... you guys can help me?


* start-stop-daemon: /sbin/dhcpcd is already running
* Failed to start dhcpcd
* ERROR: dhcpcd failed to start
* ERROR: cannot start netmount as dhcpcd would not start
Back to top
View user's profile Send private message
j.nantke
n00b
n00b


Joined: 10 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Tue May 10, 2016 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Is the network interface running? Does it allready got an IP address? Look for "inet 192.168.xxx.xxx".

Code:
ifconfig


Check
Code:
rc-status -a
.

I am not sure, but I think dhcpcd starts automatic if you already inserted an interface without configuration in conf.d/net in runlevel default.

Please post the results from above commands.
Back to top
View user's profile Send private message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Tue May 10, 2016 4:57 pm    Post subject: ok Reply with quote

I will post pictures of the result ... it's easier .. see:

ifconfig
https://ap.imagensbrasil.org/image/RvIOK

rc-status -a
https://ap.imagensbrasil.org/image/RvKJI
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 43178
Location: 56N 3W

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

gava,

Your network connection should work. You have an IP address 10.14.90.146
The netmount service is not running but you are unlikely to need it.
It is used to mount filesystems located on other PC as if they were on your system.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7693
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe it is something about DNS configuration. However, I would not encourage you crossposting. Even more when I offered help in the other thread here.

Which one do you want to keep?

(Pode ser algo com a configuração do DNS. No entanto, não encorajo postar várias threads para o mesmo assunto, ainda mais quando eu ofereci ajuda na outra. Qual das duas queres manter aberta?)
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

me perdoe amigo, vamos manter por aqui mesmo, pois vi que a parte em portugues do forum nao é muito visitada..

forgive me friend, let's keep it here because I saw that the part in forum Portuguese is not much visited ..

vou tentar mudar o dns
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7693
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Can you ping 8.8.8.8? If not, what is the output of traceroute 8.8.8.8?
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:30 pm    Post subject: Reply with quote

ok

traceroute 8.8.8.8

https://ap.imagensbrasil.org/image/RJyCY

I use a proxy to connect, configure already using
export http_proxy = "http: // myproxy: MyPort"

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7693
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

And what does "ping www.google.com " give you?
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

yes.. no work

https://ap.imagensbrasil.org/image/RTGqT
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7693
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

gava wrote:
yes.. no work

https://ap.imagensbrasil.org/image/RTGqT


OK, at least DNS seems to be working.

You have a firewall, right? Looks like it is filtering your ping.

Are you sure about the configuration of your proxy?
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Tue May 10, 2016 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

I'm sure you're right, within the network lan I have no firewall ...
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7693
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Tue May 10, 2016 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

Are you sure you don't have a firewall? Do you really need a proxy?


(Você tem certeza que não tem firewall na saída da rede? Você realmente precisa de um proxy?)
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
gava
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 23
Location: $HOME

PostPosted: Wed May 11, 2016 7:51 pm    Post subject: Reply with quote

managed to solve was the browser, which needed proxy parameters to navigate .. thanks to all .. closed topic

muito obrigado amigo Pilla, fico orgulho de encontrar membros brasileiros tao atenciosos e dispostos a ajudar como vc.. parabens amigo.. continuo a instalaçao .. caso haja outro problema volto a postar...
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7693
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Wed May 11, 2016 9:23 pm    Post subject: Reply with quote

gava wrote:
managed to solve was the browser, which needed proxy parameters to navigate .. thanks to all .. closed topic

muito obrigado amigo Pilla, fico orgulho de encontrar membros brasileiros tao atenciosos e dispostos a ajudar como vc.. parabens amigo.. continuo a instalaçao .. caso haja outro problema volto a postar...


Que bom que resolveste. Eu vou tentar manter um olho nos fóruns em português, qualquer coisa posta lá.
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
eduardodicarte
n00b
n00b


Joined: 16 May 2017
Posts: 3

PostPosted: Tue May 16, 2017 12:23 pm    Post subject: Reply with quote

Poderia acrescentar uma dúvida aqui ou teria que abrir outro tópico?

Estou com um problema similar, o cenário é o seguinte:

Gerei um disco bootável via USB e fiz o boot do gento:
Code:
gento doscsi dopcmcia acpi=off


O Gentoo não conseguiu configurar a rede, executei o comando
Code:
net setup enps03
, mesmo assim o gentoo não conseguiu se comunicar com o roteador, tentei atribuir endereço estático, mesmo assim ele não conseguiu se comunicar com o roteador, não existe firewall, estou tentando conectar via wifi.

Ao analisar os scripts percebi que o nome das interfaces estão com ethx, eu teria que gerar um script com o nome da minha interface e alterar o conteúdo desse script?

Já conectei via VM e não tive problemas, a única diferença é o nome da interface mesmo.

Se alguém puder me ajudar, fico agradecido.

Obs: se tiver que criar um novo tópico, apago este item e crio, peço desculpas por quaisquer inconveniências.
_________________
Eduardo Dicarte
DevSecOps
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum