Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
blocks mit plasma
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
michael_w
Guru
Guru


Joined: 22 Feb 2006
Posts: 423
Location: 09xxx

PostPosted: Sun May 29, 2016 4:50 pm    Post subject: blocks mit plasma Reply with quote

Hallo Leute,

ich schau gerade nicht mehr durch:

Code:

[blocks B      ] <kde-plasma/kdeplasma-addons-5.5.50 ("<kde-plasma/kdeplasma-addons-5.5.50" is blocking kde-plasma/plasma-desktop-5.6.4)
[blocks B      ] >kde-plasma/plasma-desktop-5.5.90 (">kde-plasma/plasma-desktop-5.5.90" is blocking kde-plasma/kactivities-workspace-5.5.0)


und weiter unten
Code:


  (kde-plasma/plasma-desktop-5.6.4:5/5::gentoo, installed) pulled in by
    kde-plasma/plasma-desktop required by @selected
    >=kde-plasma/plasma-desktop-5.5.5:5 required by (kde-plasma/plasma-meta-5.5.5:5/5::gentoo, ebuild scheduled for merge)

  (kde-plasma/kdeplasma-addons-5.5.5:5/5::gentoo, ebuild scheduled for merge) pulled in by
    >=kde-plasma/kdeplasma-addons-5.5.5:5 required by (kde-plasma/plasma-meta-5.5.5:5/5::gentoo, ebuild scheduled for merge)

  (kde-plasma/kactivities-workspace-5.5.0:5/5::gentoo, ebuild scheduled for merge) pulled in by
    >=kde-plasma/kactivities-workspace-5.5.0:5 required by (kde-plasma/kactivitymanagerd-5.5.0:5/5::gentoo, ebuild scheduled for merge)



ich bekomme das gerade gedanklich nicht aufgelöst, wie geht das?
_________________
Linux ryzen 4.19.52-gentoo #2 SMP Mon Jun 24 18:31:32 CEST 2019 x86_64 AMD Ryzen 7 1800X Eight-Core Processor AuthenticAMD GNU/Linux
Back to top
View user's profile Send private message
Josef.95
Advocate
Advocate


Joined: 03 Sep 2007
Posts: 3627
Location: Germany

PostPosted: Mon May 30, 2016 3:30 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, schaut aus als wen du plasma-5.5 (stable) mit plasma-5.6 (testing) gemischt hast.
Das haut so nicht hin. Entweder die Einträge in der package.accept_keywords für 5.6.4 (zb für das schon installierte kde-plasma/plasma-desktop-5.6.4 Paket) wieder entfernen, und somit wieder auf stable 5.5.5 gehen, oder komplett alle benötigten Pakete für 5.6.4 (testing) freischalten.
Problematisch ist hier auch der Block
Code:
[blocks B      ] >kde-plasma/plasma-desktop-5.5.90 (">kde-plasma/plasma-desktop-5.5.90" is blocking kde-plasma/kactivities-workspace-5.5.0)
Beachte das es dieses Paket kde-plasma/kactivities-workspace-5.5.0 *nur* für plasma-5.5 gibt, und dieses auch nur für 5.5 benötigt wird.
5.5 (stable) und 5.6 (testing) mischen geht hier nicht.
Schau dazu zb auch im https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1045086.html
Back to top
View user's profile Send private message
michael_w
Guru
Guru


Joined: 22 Feb 2006
Posts: 423
Location: 09xxx

PostPosted: Tue May 31, 2016 11:55 am    Post subject: Reply with quote

Hallo Josef,

danke für den Tipp. Ich habe wohl das mit dem plasma-5.6 irgendwo mal überlesen. Ich habe jetzt komplett auf 5.5 zurückgerüstet und alles geht wieder.
_________________
Linux ryzen 4.19.52-gentoo #2 SMP Mon Jun 24 18:31:32 CEST 2019 x86_64 AMD Ryzen 7 1800X Eight-Core Processor AuthenticAMD GNU/Linux
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum