Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
I don't think "sys-power/upower-pm-utils" is deprecated yet.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
thurnax
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Apr 2014
Posts: 90

PostPosted: Sat Apr 16, 2016 11:23 am    Post subject: I don't think "sys-power/upower-pm-utils" is depre Reply with quote

On a recent update of my Plasma5 system I got the following advice:

Quote:
* Messages for package kde-plasma/powerdevil-5.5.5:

* You have sys-power/upower-pm-utils installed, which was recommended in the past to
* enable suspend and hibernate support. This workaround is no longer required, and it
* is now recommended to use a recent version of upower and consolekit instead:
*
* emerge --ask --update ">=sys-auth/consolekit-1.0.0" sys-power/upower

I followed it by unmerging "upower-pm-utils" and emerging sys-power/upower + sys-auth/consolekit. After that, the suspend and hibernate options disappeared from the menu in my KDE Plasma 5 desktop. Have I missed something or is this simply ill-advice?
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 7134
Location: Austria

PostPosted: Sat Apr 16, 2016 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

It is an startup order/initialisation problem not visible to everyone as described here: https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=579564
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
cfgauss
Guru
Guru


Joined: 18 May 2005
Posts: 564
Location: USA

PostPosted: Tue May 31, 2016 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

This post suggests that having a value other than DISPLAY=0:0 in your .bash_profile could cause this problem. I fixed my DISPLAY variable and have had persistent Suspend, Restart, and Shutdown icons over the last five X reboots. Also, it worked with upower-pm-utils but not upower.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum