Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problem with LightDM and Mate
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
etnishiyama
n00b
n00b


Joined: 22 Sep 2016
Posts: 1

PostPosted: Fri Sep 23, 2016 12:04 am    Post subject: Problem with LightDM and Mate Reply with quote

Hello guys,

Trying to install Gentoo with Mate, but got this problem that I'm stuck with it :(

I'm using LightDM as my display manager, if I try to login trough LightDM, it looks like it logged in, the login fields dissapear, but it stays with the LightDM background and doesn't start Mate. After trying to login from LightDM, if I log in from a terminal with startx, everything goes ok.

If I start my machine, and try to startx without loging in from LightDM, it doesn't work, but after trying this startx, if I try to login from LightDM it works.

Summarizing, Mate starts only the second time I try to start it. I think that it could be some service that is not started from the first attempt, but don't know how to debug it, could somebody give me some help please??


Thanks in advance!
_________________
BR,
Bruce
Back to top
View user's profile Send private message
Proinsias
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Oct 2014
Posts: 113
Location: Scotland

PostPosted: Fri Sep 23, 2016 12:28 am    Post subject: Reply with quote

No real advice but I decided to try a dm for a change yesterday and selected lightdm, after a day of it not working I tried sddm which just worked.
Back to top
View user's profile Send private message
Tony0945
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 3076
Location: Illinois, USA

PostPosted: Fri Sep 23, 2016 2:53 am    Post subject: Reply with quote

xdm should work too.
Back to top
View user's profile Send private message
acmondor
n00b
n00b


Joined: 08 Aug 2014
Posts: 35
Location: Canadian Prairies

PostPosted: Sun Sep 25, 2016 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Do the log files (e.g. /var/log/lightdm/lightdm.log and /var/log/Xorg.0.log) give you any clues as to what might be going on?

p.s. I'm using LightDM with LXQt without any issues.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum