Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Canon CAPT (LBP810) problem - once again!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cz0
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jun 2005
Posts: 245
Location: /earth/russia/moscow

PostPosted: Sat Dec 17, 2016 6:19 pm    Post subject: Canon CAPT (LBP810) problem - once again! Reply with quote

Hi folks.
I'm trying to get my old Canon LBP-810 work with Gentoo. I'm following the wiki https://wiki.gentoo.org/wiki/Canon_CAPT_Printer page. The sequence is:
1) installed cndrvcups-common and cndrvcups-capt
Code:

[ebuild   R   ~] net-print/cndrvcups-common-2.60-r1::x-portage  USE="-cngplp" 0 KiB
[ebuild   R   ~] net-print/cndrvcups-capt-2.60-r1::x-portage  USE="(amd64) -cngplp" 0 KiB

2) CUPS rebuilded without usb option:
Code:

[ebuild   R    ] net-print/cups-2.1.4::gentoo  USE="X acl dbus pam python ssl threads -debug -java -kerberos -lprng-compat (-selinux) -static-libs -systemd -usb -xinetd -zeroconf" ABI_X86="32 (64) (-x32)" LINGUAS="ru -ca -cs -de -es -fr -it -ja" PYTHON_TARGETS="python2_7" 0 KiB

3) Kernel rebuilded with USB PRINTER
Code:

CONFIG_USB_PRINTER=y

4) CUPS rebuilded once again - just for kicks
5) System rebooted
6) CUPS daemon started
7) printer is registered
Code:

# lpadmin -p LBP810 -m CNCUPSLBP1120CAPTK.ppd -v ccp://localhost:59687 -E
# ccpdadmin -p LBP810 -o /dev/usb/lp0

8) ccpd daemon started
9) Printer is working and printing
But then I have following state in CUPS page:
Code:

idle - "ccp send_data error, exit"

I tried restarting both cupsd and ccpd, removing and adding printer again - nothing helps.
ccpdadmin without options shows the fallowing:
Code:

 CUPS_ConfigPath = /etc/cups/
 LOG Path        = None
 UI Port         = 59787

 Entry Num  : Spooler   : Backend       : FIFO path             : Device Path   : Status
 ----------------------------------------------------------------------------
     [0]    : LBP810    : ccp           : //localhost:59687     : /dev/usb/lp0  :

When I run `captstatusui -P LBP810`, the state is "Ready to print". If I remove paper from the printer, it changes to "Out of Paper" and back again when I put paper back. That mean connection is working.
I have no idea how to solve that. Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
littletux
n00b
n00b


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 72

PostPosted: Sun Jan 01, 2017 3:39 am    Post subject: Reply with quote

i'm not sure but i have thought it is better to use the usb support from cups and not using the kernel usbprinter support.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum