Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] nvidia-drivers failed to build
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
papas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 80
Location: Athens

PostPosted: Wed Aug 16, 2017 7:42 am    Post subject: [SOLVED] nvidia-drivers failed to build Reply with quote

Hello,
nvidia-driver-384-59-r1 failed to build (during the last update).
the error is:
Code:

hardened andreas # emerge -avqDu nvidia-drivers
[ebuild     U ] x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1 [381.22] USE="X acpi driver kms multilib pax_kernel tools -compat -gtk3 -static-libs -uvm -wayland" ABI_X86="32 (64) (-x32)"

Would you like to merge these packages? [Yes/No] y
>>> Verifying ebuild manifests
>>> Running pre-merge checks for x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1
 * Determining the location of the kernel source code
 * Found kernel source directory:
 *     /usr/src/linux
 * Found kernel object directory:
 *     /lib/modules/4.9.24-hardened/build
 * Found sources for kernel version:
 *     4.9.24-hardened
 * Checking for suitable kernel configuration options...                                                  [ ok ]
>>> Emerging (1 of 1) x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo
>>> Failed to emerge x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1, Log file:
>>>  '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/temp/build.log'
>>> Jobs: 0 of 1 complete, 1 failed                 Load avg: 2.49, 2.69, 2.59
 * Package:    x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1
 * Repository: gentoo
 * Maintainer: jer@gentoo.org hardened@gentoo.org
 * USE:        X abi_x86_32 abi_x86_64 acpi amd64 driver elibc_glibc kernel_linux kms multilib pax_kernel tools userland_GNU
 * FEATURES:   preserve-libs sandbox selinux sesandbox userpriv usersandbox
 * Determining the location of the kernel source code
 * Found kernel source directory:
 *     /usr/src/linux
 * Found kernel object directory:
 *     /lib/modules/4.9.24-hardened/build
 * Found sources for kernel version:
 *     4.9.24-hardened
 * Checking for suitable kernel configuration options...
 [ ok ]
 * Checking for suitable kernel configuration options...
 [ ok ]
>>> Unpacking NVIDIA-Linux-x86_64-384.59.run to /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/work
>>> Unpacking nvidia-settings-384.59.tar.gz to /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/work
 * Using PAX patches is not supported. You will be asked to
 * use a standard kernel should you have issues. Should you
 * need support with these patches, contact the PaX team.
 * Applying nvidia-drivers-375.20-pax.patch ...
The text leading up to this was:
--------------------------
|diff -urp work.orig/kernel/nvidia-uvm/uvm_full_fault_buffer.h work/kernel/nvidia-uvm/uvm_full_fault_buffer.h
|--- work.orig/kernel/nvidia-uvm/uvm_full_fault_buffer.h        2016-11-27 21:56:50.399642330 +0100
|+++ work/kernel/nvidia-uvm/uvm_full_fault_buffer.h     2016-11-27 21:54:23.975709978 +0100
--------------------------
No file to patch.  Skipping patch.
2 out of 2 hunks ignored
 [ !! ]
 * ERROR: x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo failed (prepare phase):
 *   patch -p1  failed with /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch
 *
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line  115:  Called src_prepare
 *             environment, line 5003:  Called eapply '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch'
 *             environment, line 1277:  Called _eapply_patch '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch'
 *             environment, line 1215:  Called __helpers_die 'patch -p1  failed with /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch'
 *   isolated-functions.sh, line  117:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *              die "$@"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/work'
 * S: '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/work/'

 * Messages for package x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1:

 * Using PAX patches is not supported. You will be asked to
 * use a standard kernel should you have issues. Should you
 * need support with these patches, contact the PaX team.
 * ERROR: x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo failed (prepare phase):
 *   patch -p1  failed with /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch
 *
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line  115:  Called src_prepare
 *             environment, line 5003:  Called eapply '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch'
 *             environment, line 1277:  Called _eapply_patch '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch'
 *             environment, line 1215:  Called __helpers_die 'patch -p1  failed with /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/files/nvidia-drivers-375.20-pax.patch'
 *   isolated-functions.sh, line  117:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *              die "$@"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1::gentoo'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/work'
 * S: '/var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-384.59-r1/work/'

I'm using hardened-4.9.24-sources (~amd64) but I'm getting same error with hardened-4.8-17-r2 which is stable, any idea ?


Last edited by papas on Wed Aug 16, 2017 8:04 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 22219
Location: here

PostPosted: Wed Aug 16, 2017 7:51 am    Post subject: Reply with quote

Code:
 * Using PAX patches is not supported. You will be asked to
 * use a standard kernel should you have issues. Should you
 * need support with these patches, contact the PaX team.
 * Applying nvidia-drivers-375.20-pax.patch ...

Or you should create an ebuild on your local overlay, download patch proposed here rename it in nvidia-drivers-384.xx-pax.patch, and finally change chunk of ebuild code in src_prepare function from
Code:
src_prepare() {
        if use pax_kernel; then
                ewarn "Using PAX patches is not supported. You will be asked to"
                ewarn "use a standard kernel should you have issues. Should you"
                ewarn "need support with these patches, contact the PaX team."
                eapply "${FILESDIR}"/${PN}-375.20-pax.patch
        fi
...

to
Code:
src_prepare() {
        if use pax_kernel; then
                ewarn "Using PAX patches is not supported. You will be asked to"
                ewarn "use a standard kernel should you have issues. Should you"
                ewarn "need support with these patches, contact the PaX team."
                eapply "${FILESDIR}"/${PN}-384.xx-pax.patch
        fi
...

_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.


Last edited by fedeliallalinea on Wed Aug 16, 2017 7:53 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
papas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 80
Location: Athens

PostPosted: Wed Aug 16, 2017 7:52 am    Post subject: Reply with quote

thank you
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum