Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Gentoo installation issues
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mitchellhague101
n00b
n00b


Joined: 29 Dec 2017
Posts: 1

PostPosted: Fri Dec 29, 2017 10:51 am    Post subject: Gentoo installation issues Reply with quote

I have decided to take the next step in learning Linux and have taken on GENTOO.

Purchased a cheap dedicated server for this purpose.
[Mod edit: Removed commercial link. — JRG]

I am currently at 11 "Get the stage 3 tarball (assuming you're doing a stage 3 install, which we are)" and I am trying to connect to links2.

but I am totally new to trying to connect to a wifi on Gentoo.

I have looked at many forums and blogs and have come across WPA_SUPPLICANT. my wireless provider is UPC (located in Ireland) so it is WPA/WPA2.

I have tried to follow many tutorials for example

http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=4&chap=4

but when I try to follow them (one tutorial said to use the command )

$ emerge wpa_supplicant
in order to install it, it was not recognized as a command. (one example of many issues)

I have also tried to find the driver but cannot find out which one it is, I'm installing it on a Sony Vaio W12s1e netbook with an intel atom processor and 1gb RAM

I have been at this for awhile and just need to set up my wifi in Gentoo

If you can tell me how it would really help me
_________________
Mitchell Hague
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2616

PostPosted: Fri Dec 29, 2017 11:28 am    Post subject: Reply with quote

For wpa_supplicant there is a separate wiki article.
HTH
Back to top
View user's profile Send private message
fturco
l33t
l33t


Joined: 08 Dec 2010
Posts: 629
Location: Italy

PostPosted: Fri Dec 29, 2017 1:06 pm    Post subject: Re: Gentoo installation issues Reply with quote

mitchellhague101 wrote:
but when I try to follow them (one tutorial said to use the command )

$ emerge wpa_supplicant
in order to install it, it was not recognized as a command. (one example of many issues)


What do you mean by "non recognized as a command"? Can you paste here the full output you get?
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 7000
Location: Austria

PostPosted: Fri Dec 29, 2017 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, please, whenever you encounter an error, do not describe it in your own words, but paste the exact output including the command that led to it, either in place or if it's too big via wgetpaste.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum