Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] *ERROR* Set TMDS ratio failed
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stoffepojken
n00b
n00b


Joined: 11 Jun 2006
Posts: 24
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sat Feb 03, 2018 8:29 am    Post subject: [SOLVED] *ERROR* Set TMDS ratio failed Reply with quote

Hello,

My dmesg is full of these errors

Code:
[34411.256243] [drm:intel_encoders_disable.isra.94] *ERROR* Set TMDS ratio failed
[34470.445532] [drm:drm_scdc_set_high_tmds_clock_ratio] *ERROR* Failed to read tmds config, err=-6
[34470.445542] [drm:intel_encoders_disable.isra.94] *ERROR* Set TMDS ratio failed
[34572.445276] [drm:drm_scdc_set_high_tmds_clock_ratio] *ERROR* Failed to read tmds config, err=-6
[34572.445287] [drm:intel_encoders_disable.isra.94] *ERROR* Set TMDS ratio failed
[34645.203226] [drm:drm_scdc_set_high_tmds_clock_ratio] *ERROR* Failed to read tmds config, err=-6
[34645.203238] [drm:intel_encoders_disable.isra.94] *ERROR* Set TMDS ratio failed
[34674.440545] [drm:drm_scdc_set_high_tmds_clock_ratio] *ERROR* Failed to read tmds config, err=-6
[34674.440555] [drm:intel_encoders_disable.isra.94] *ERROR* Set TMDS ratio failed
[34699.840326] [drm:drm_scdc_set_high_tmds_clock_ratio] *ERROR* Failed to read tmds config, err=-6
[34699.840336] [drm:intel_encoders_disable.isra.94] *ERROR* Set TMDS ratio failed
[34711.512852] [drm:drm_scdc_set_high_tmds_clock_ratio] *ERROR* Failed to read tmds config, err=-6


This is a Intel NUC machine, no xorg or desktop installed.

lspci:
Code:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Haswell-ULT HD Audio Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series USB xHCI HC (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series HECI #0 (rev 04)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I218-V (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series HD Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series PCI Express Root Port 1 (rev e4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series PCI Express Root Port 4 (rev e4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series USB EHCI #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 8 Series LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series SMBus Controller (rev 04)
02:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 73)


dmesg: https://paste.pound-python.org/show/H0y1lTgXNRQDQUsczhjh/

Kernel config: https://paste.pound-python.org/show/qLSJTBaUZn9LLumjIoRC/

Does anyone know whats wrong?


Last edited by stoffepojken on Sun Feb 04, 2018 12:00 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
stoffepojken
n00b
n00b


Joined: 11 Jun 2006
Posts: 24
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Feb 04, 2018 11:59 am    Post subject: Reply with quote

I switched from HDMI to displayport and the errors are gone. So its something with HDMI.

Marking this as solved.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum