Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
multilib-strict check failed! in cnijfilter package
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
papu
l33t
l33t


Joined: 25 Jan 2008
Posts: 605
Location: Sota algun pi o alzina...

PostPosted: Sun Feb 04, 2018 10:19 am    Post subject: multilib-strict check failed! in cnijfilter package Reply with quote

multilib-strict check failed! in cnijfilter package
multilib-strict is default in my system and neither it emerge with -multilib-strict

i am using ABI_X86="64 32" and [19] default/linux/amd64/17.0/desktop/plasma (stable) *

Quote:
The multilib-strict Feature

Many Makefiles assume that their libraries should go to /usr/lib, or $(prefix)/lib. This assumption can cause a serious mess if /usr/lib isn't a symlink to /usr/lib64. To find the bad packages, we have a portage feature called multilib-strict. It will prevent emerge from putting 64bit libraries into anything other than (/usr)/lib64.

multilib-strict currently doesn't check perl5, gcc, gcc-lib and eclipse-3, this behaviour is controlled by the MULTILIB_STRICT_EXEMPT variable in make.profile.


Code:
Calculating dependencies    ... done!                           
[ebuild  N     ] net-print/cnijfilter-4.00-r2:3/4.00::bar  USE="cups -debug doc net -servicetools usb" ABI_X86="32 (64)" CANON_PRINTERS="-mg2400 -mg2500 -mg3500 mg5500 -mg6400 -mg6500 -mg7100 -p200" 0 KiB


error:
Code:
>>> Completed installing cnijfilter-4.00-r2 into /tmp/portage/net-print/cnijfilter-4.00-r2/image/

 * Final size of build directory: 55232 KiB (53.9 MiB)
 * Final size of installed tree:   2684 KiB ( 2.6 MiB)

 * QA Notice: command not found:
 *
 *      /tmp/portage/net-print/cnijfilter-4.00-r2/temp/environment: line 1056: EN: command not found
 * QA Notice: Unrecognized configure options:
 *
 *      --enable-libpath
 *      ...
 *      --enable-progpath
Files matching a file type that is not allowed:
   usr/lib32/libcnnet.so.1.2.2
   usr/lib32/libcnbpcnclapicom.so.4.0.0
   usr/lib32/libcnbpo426.so.1.0.1
   usr/lib32/libcnbpo426.so
   usr/lib32/libcnbpess426.so.4.3.1
   usr/lib32/libcnbpess426.so
   usr/lib32/libcnbpcnclui426.so.4.0.0
   usr/lib32/libcnbpcnclui426.so
   usr/lib32/libcnbpcnclbjcmd426.so.3.3.0
   usr/lib32/libcnbpcnclbjcmd426.so
   usr/lib32/libcnbpcnclapi426.so.4.0.0
   usr/lib32/libcnbpcnclapi426.so
   usr/lib32/libcnbpcmcm426.so.8.20.1
   usr/lib32/libcnbpcmcm426.so
 * ERROR: net-print/cnijfilter-4.00-r2::bar failed:
 *   multilib-strict check failed!


portage --info

:o
_________________
--Intel i5 6600 --GA-Z170-HD3P --Ripjaws V 2x8 2400 --Radeon RX 470 G1 4G --Gentoo & Windows


Last edited by papu on Fri Feb 09, 2018 3:46 pm; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
papu
l33t
l33t


Joined: 25 Jan 2008
Posts: 605
Location: Sota algun pi o alzina...

PostPosted: Fri Feb 09, 2018 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

i has solved this compiling with -abi_x86_32 seems that forcing 64 bits the thing is working...but don't know why.

https://i.imgur.com/oT15VkZ.png

Code:
>>> Completed installing cnijfilter-4.00-r2 into /tmp/portage/net-print/cnijfilter-4.00-r2/image/

 * Final size of build directory: 55848 KiB (54.5 MiB)
 * Final size of installed tree:   2864 KiB ( 2.7 MiB)

 * QA Notice: command not found:
 *
 *      /tmp/portage/net-print/cnijfilter-4.00-r2/temp/environment: line 1051: EN: command not found
 * QA Notice: Unrecognized configure options:
 *
 *      --enable-libpath
 *      ...
 *      --enable-progpath
strip: x86_64-pc-linux-gnu-strip --strip-unneeded -R .comment -R .GCC.command.line -R .note.gnu.gold-version
   usr/bin/cnijnprmg5500
   usr/lib64/libcnbpcmcm426.so.8.20.1
   usr/libexec/cups/backend/cnijusb
   usr/lib64/libcnbpcmcm426.so
   usr/lib64/libcnbpcnclapi426.so
   usr/lib64/libcnbpcnclapi426.so.4.0.0
   usr/lib64/libcnbpcnclbjcmd426.so
   usr/lib64/libcnbpcnclbjcmd426.so.3.3.0
   usr/lib64/libcnbpcnclui426.so.4.0.0
   usr/lib64/libcnbpess426.so
   usr/lib64/libcnbpess426.so.4.3.1
   usr/lib64/libcnbpo426.so
   usr/lib64/libcnbpcnclapicom.so.4.0.0
   usr/libexec/cups/filter/pstocanonij
   usr/lib64/libcnnet.so.1.2.2
   usr/libexec/cups/backend/cnijnet
   usr/bin/cnijlgmon2
   usr/libexec/cups/filter/cmdtocanonij
   usr/bin/cnijnetprn
   usr/bin/cifmg5500
   usr/bin/cngpij
   usr/lib64/libcnbpcnclui426.so
   usr/libexec/cups/backend/cnijbe
   usr/lib64/libcnbpo426.so.1.0.1
ecompressdir: bzip2 -9 /usr/share/doc


but now every time i compile something system get me and advice about .... is not a symbolic link
Code:
>>> Regenerating /etc/ld.so.cache...
/sbin/ldconfig: /usr/lib64/libcnbpcnclui426.so is not a symbolic link

/sbin/ldconfig: /usr/lib64/libcnbpess426.so is not a symbolic link

/sbin/ldconfig: /usr/lib64/libcnbpcnclapi426.so is not a symbolic link

/sbin/ldconfig: /usr/lib64/libcnbpcmcm426.so is not a symbolic link

/sbin/ldconfig: /usr/lib64/libcnbpcnclbjcmd426.so is not a symbolic link

/sbin/ldconfig: /usr/lib64/libcnbpo426.so is not a symbolic link


:lol:
_________________
--Intel i5 6600 --GA-Z170-HD3P --Ripjaws V 2x8 2400 --Radeon RX 470 G1 4G --Gentoo & Windows
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum