Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Wireless Card not showing up after installation
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ofrank
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2018
Posts: 3

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 4:39 pm    Post subject: Wireless Card not showing up after installation Reply with quote

First time poster here, and I just finished my installation of gentoo. During the installation, the liveCD "just worked" and I had no trouble connecting to the internet (using net-setup). When compiling the kernel I used genkernels, but now I'm booting up without the liveCD, ifconfig -a does not show my wireless card (wlp2s0). However, when I run lspci -k, it shows my wireless card using the iwlwifi driver. My Ethernet controller is working fine as far as I can tell, but I'm installing on a laptop, so wireless is a must. Thanks in advance for any help!
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21753
Location: here

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Welcome to gentoo forum!

You can post output of lspci -k, .config of your kernel and dmesg (for long output use a pastebin service)?
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
ofrank
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2018
Posts: 3

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

Below is the pastebin with the outputs of lspci -k and dmesg:
https://pastebin.com/sHfsW9j5

I'll post my kernel config in one moment
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 43175
Location: 56N 3W

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

ofrank,

Your wifi needs firmware.
dmesg:
[    9.190440] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7260-17.ucode failed with error -2
[    9.190443] iwlwifi 0000:02:00.0: no suitable firmware found!

Its provided in the linux-firmware package.

While we are there.
dmesg:
[   93.064014] bluetooth hci0: Direct firmware load for intel/ibt-hw-37.7.10-fw-1.80.1.2d.d.bseq failed with error -2
[   93.064016] Bluetooth: hci0 failed to open Intel firmware file: intel/ibt-hw-37.7.10-fw-1.80.1.2d.d.bseq(-2)

Its in the linux-firmware package too.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21753
Location: here

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Firmware seems not correct configured in kernel or you not downloaded sys-kernel/linux-firmware package
Code:
[    9.190440] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7260-17.ucode failed with error -2
[    9.190443] iwlwifi 0000:02:00.0: no suitable firmware found!

_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 43175
Location: 56N 3W

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

fedeliallalinea,

iwlwifi is a module, the firmware load attempt happens after root is mounted.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21753
Location: here

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon wrote:
iwlwifi is a module, the firmware load attempt happens after root is mounted.

You right, I have not made this reasoning.
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
ofrank
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2018
Posts: 3

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

I emerged the firmware and everything's working fine, thanks for helping out
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum