Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
nvidia-drivers 304.137 + kernel 4.14.xx ??
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
an7h
n00b
n00b


Joined: 10 Jan 2018
Posts: 47

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 9:37 am    Post subject: nvidia-drivers 304.137 + kernel 4.14.xx ?? Reply with quote

I'm messing around with old hardware and here I've got a motherboard with an integrated geforce 6100. :D I was able to get everything to work, but I'd like to use a newer kernel (4.14). :lol: It seems there's no way to use the nouveau drivers because of stability issues (a lot of UI flickering). According to the nouveau website this is a compatibility issue. On the other hand the official drivers work fine with kernel 4.9, but of course I can't get it to compile against a newer kernel, because nvidia-drivers-304.137 + kernel 4.14 are not compatible. From what I understand it's possible to apply an epatch to 'fix' this, but I can't find one for this driver version. Could someone please point me to a working patch if even actually exists? Are there any other solutions to this problem? :roll: The idea is to optimize the system as much as possible and see what happens. 8O
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21799
Location: here

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Try this patch proposed on nvidia forum
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
an7h
n00b
n00b


Joined: 10 Jan 2018
Posts: 47

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 11:06 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, that did the trick.

https://i.imgur.com/DPVBTsc.png

I was able to run xfce4 and stream a youtube video at 480p in the latest version of Firefox with good performance on my AMD Sempron 3000+ 1 Gb of DDR1 ram. One thing I've noticed is that my system is now using more ram that it should (used to be ~100 mb, now it's ~300 mb). I'm using kernel 4.14.37 atm. I don't think I've misconfigured anything. Either way there's probably nothing to optimize driver or kernel wise since I've read through a lot of documentation about different settings, so I don't think there's more to do there. Streaming isn't perfect of course, but it's nice that HD video works (haven't tried FullHD yet).

Either way, thanks for the help. :P Now I'll continue messing around with it to satisfy my autism. :oops:

-- edit --
btw, what's with that 'ERROR: Kernel configuration is invalid' message? In seems to work just fine, though.
_________________
There's nothing more cheaper for politicians than human life.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21799
Location: here

PostPosted: Sat Apr 28, 2018 10:34 am    Post subject: Reply with quote

an7h wrote:
btw, what's with that 'ERROR: Kernel configuration is invalid' message? In seems to work just fine, though.

See here, it's only an output of possible error message
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
an7h
n00b
n00b


Joined: 10 Jan 2018
Posts: 47

PostPosted: Sat Apr 28, 2018 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Oh, okay. 8)
_________________
There's nothing more cheaper for politicians than human life.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum