Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Ethernet hw csum failure
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Colt45
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Sep 2007
Posts: 102
Location: Central Washington

PostPosted: Tue Jun 05, 2018 9:32 am    Post subject: Ethernet hw csum failure Reply with quote

So I havent been able to figure this one out. I cant determine if its some hardware fault or some wierd driver issue. I never noticed this before, but right now the logs are being flooded with this, and its causing enormous jitter on the ping.
Code:
[  336.941376] wan0: hw csum failure
[  336.941380] CPU: 1 PID: 0 Comm: swapper/1 Tainted: G        W       4.13.15 #2
[  336.941382] Hardware name: To Be Filled By O.E.M. To Be Filled By O.E.M./To be filled by O.E.M., BIOS 080014  12/07/2007
[  336.941384] Call Trace:
[  336.941386]  <IRQ>
[  336.941391]  dump_stack+0x4d/0x6c
[  336.941396]  netdev_rx_csum_fault+0x33/0x40
[  336.941401]  __skb_checksum_complete+0xb1/0xc0
[  336.941406]  nf_ip_checksum+0xbb/0xe0
[  336.941410]  tcp_error+0xee/0x230
[  336.941415]  ? refcount_dec_and_test+0x11/0x20
[  336.941419]  ? consume_skb+0x37/0x40
[  336.941424]  nf_conntrack_in+0xce/0x370
[  336.941429]  ? consume_skb+0x27/0x40
[  336.941433]  ? __netif_receive_skb_core+0x8d6/0xaa0
[  336.941438]  ipv4_conntrack_in+0x17/0x20
[  336.941442]  nf_hook_slow+0x25/0xa0
[  336.941445]  ip_rcv+0x31e/0x3d0
[  336.941449]  ? inet_del_offload+0x50/0x50
[  336.941454]  __netif_receive_skb_core+0x4f1/0xaa0
[  336.941460]  ? napi_gro_receive+0x78/0xa0
[  336.941466]  ? sky2_poll+0xb43/0xda0 [sky2]
[  336.941470]  __netif_receive_skb+0x1c/0x70
[  336.941475]  netif_receive_skb_internal+0x45/0x340
[  336.941480]  netif_receive_skb+0x9/0x10
[  336.941484]  ifb_ri_tasklet+0x17e/0x240
[  336.941490]  tasklet_action+0x91/0xb0
[  336.941494]  __do_softirq+0xd8/0x1e0
[  336.941498]  irq_exit+0x76/0x80
[  336.941503]  do_IRQ+0x59/0xe0
[  336.941507]  common_interrupt+0x86/0x86
[  336.941511] RIP: 0010:amd_e400_idle+0xd/0x30
[  336.941514] RSP: 0018:ffffc9000006bea8 EFLAGS: 00000246 ORIG_RAX: ffffffffffffff4e
[  336.941517] RAX: 0000004000002d40 RBX: ffff88007b0db840 RCX: 0000000000000000
[  336.941519] RDX: 0000000000000000 RSI: 0000000000000000 RDI: 0000000000000000
[  336.941521] RBP: ffffc9000006beb0 R08: 0000000000000046 R09: 0000000000000000
[  336.941523] R10: 0000000100009027 R11: 0000000000000000 R12: ffff88007b0db840
[  336.941525] R13: ffff88007b0db840 R14: 0000000000000000 R15: 0000000000000000
[  336.941527]  </IRQ>
[  336.941533]  ? arch_cpu_idle+0xa/0x10
[  336.941538]  default_idle_call+0x1e/0x30
[  336.941541]  do_idle+0x15a/0x180
[  336.941545]  cpu_startup_entry+0x6e/0x80
[  336.941548]  start_secondary+0x13e/0x160
[  336.941552]  secondary_startup_64+0x9f/0x9f

Ignore the outdated kernel; it still does it on a gentoo sources from a few days ago. 4.9. I just forgot to tell grub to boot the new one and I CBF to reboot again for the 20th time.
This is a VLAN port, and its by far the busiest on that physical port, eth0. So as part of diag'ing this I moved it over to eth1 and reconfuggered the switch since I use vlan for everything. Still does it, for the same Vlan, WAN0. I changed cables, changed ports on the switch, Ive even pulled RAM. I honestly have no clue, but Ive been up too late to bother with it anymore, so Ill try again tomorrow. I think Ill stick a card in the PCI slot and try that. Not looking forward to reconfiguring everything for that.
_________________
"Hopps" - AMD Athlon X2 4450B, 4GB, 128GB Samsung SSD, (Gentoo Hardened amd64; gcc-4.9.3; 4.4.8-hardened-r1)
"Dash" - 2x Intel Xeon 5148, 12GB FB-DIMM, 3x Samsung 1TB (mdadm RAID 5), AMD HD6950, (Gentoo amd64-multilib; gcc-5.3.0; 4.4.0-pf4)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum