Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Kernel build error on 4.17.15 (KVM rel.?)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Adarion
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2005
Posts: 54

PostPosted: Fri Aug 17, 2018 7:46 am    Post subject: [SOLVED] Kernel build error on 4.17.15 (KVM rel.?) Reply with quote

Just ran into a build issue on =sys-kernel/gentoo-sources-4.17.15
(4.17.12 compiled fine with nearly the same .config; I was just switching on/off the AMD DC code)

Code:

ERROR: "l1tf_vmx_mitigation" [arch/x86/kvm/kvm.ko] undefined!


plus followups and misc. warnings
Code:
make[1]: *** [scripts/Makefile.modpost:92: __modpost] Error 1
make: *** [Makefile:1279: modules] Error 2
make: *** Waiting for unfinished jobs....

...
Code:
ld: arch/x86/boot/compressed/head_64.o: warning: relocation in read-only section `.head.text'
ld: warning: creating a DT_TEXTREL in object.


Might be relatively new, Guenter Roeck posted something here:

https://lkml.org/lkml/2018/8/14/1023
https://lkml.org/lkml/2018/8/15/288

I haven't tried yet without AMD KVM entirely or with additional intel KVM enabled, but I shall do so asap.

[Moderator edit: added [code] tags to preserve output layout. -Hu]
_________________
stop tcpa, swpatents, corrupt politicians and other scary stuff


Last edited by Adarion on Sun Aug 19, 2018 11:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
gorg86
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 May 2011
Posts: 128

PostPosted: Fri Aug 17, 2018 9:13 am    Post subject: Reply with quote

Had the same error, but with kernel 4.18.1. It got fixed in 4.18.1-r1.

EDIT:
Sorry, I didn't look properly...
My old genkernel log got overwritten, so I can't look it up. The error I had looked very similar but it is probably not related.
Back to top
View user's profile Send private message
Adarion
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2005
Posts: 54

PostPosted: Fri Aug 17, 2018 10:34 am    Post subject: Reply with quote

I just tested compile with
CONFIG_KVM_INTEL=m

(had all the KVM stuff modular, so...)

and it worked. Well, it compiled, didn't test the new kernel yet but I guess it might run. It might just be that you need the additional CONFIG_KVM_INTEL switched on if you want to use CONFIG_KVM_AMD for the time being until this is fixed.
So this seems to be kind of a workaround.
_________________
stop tcpa, swpatents, corrupt politicians and other scary stuff
Back to top
View user's profile Send private message
Adarion
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2005
Posts: 54

PostPosted: Sun Aug 19, 2018 11:01 am    Post subject: Reply with quote

I can confirm that it seems to work without the above workaround with =sys-kernel/gentoo-sources-4.18.3.
_________________
stop tcpa, swpatents, corrupt politicians and other scary stuff
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum