Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
microphone on an optiplex 5040
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jyoung
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Mar 2007
Posts: 193

PostPosted: Tue Sep 25, 2018 10:09 pm    Post subject: microphone on an optiplex 5040 Reply with quote

Hi Folks,

I'm having the issue where my speaker/microphone port works as a speaker port, but the microphone doesn't work. When I try, all I get is a recording of static. There seems to be only one sound card:
Code:

00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Sunrise Point-H HD Audio (rev 31)

I've enabled all the items in my kernal that seem like they could be related, but with no affect. I'm running kernel 4.18.5, and here's my .config file:

https://pastebin.com/BcKqyqfr

I'm using alsa, not pulseaudio. With alsamixer I can turn up the microphone input, but it doesn't seem to affect anything. Any ideas?

[Moderator edit: fixed link. Forum auto-linking does not work when the URL lacks a protocol. -Hu]
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum