Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gentoo hang on boot
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
klas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Aug 2017
Posts: 98
Location: Bradford, UK

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 1:39 am    Post subject: gentoo hang on boot Reply with quote

Anyone to helps me cause I feel defeated .
It just stop on 'start with UID 114'
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 7051
Location: almost Mile High in the USA

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 2:06 am    Post subject: Reply with quote

A bit more diagnostic information would be helpful.

A screenshot would help - If taking a photo would make things easier for you, please do, and upload it somewhere we can see.

Other than that, at least it seems like you got through kernel initialization and part of init....
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed watching?
Back to top
View user's profile Send private message
klas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Aug 2017
Posts: 98
Location: Bradford, UK

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 10:00 am    Post subject: Reply with quote

How to post a picture here?
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21328
Location: here

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 10:12 am    Post subject: Reply with quote

klas wrote:
How to post a picture here?

It's not possible you can use some image pastebin service
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
klas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Aug 2017
Posts: 98
Location: Bradford, UK

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 10:25 am    Post subject: Reply with quote

fedeliallalinea wrote:
klas wrote:
How to post a picture here?

It's not possible you can use some image pastebin service

Thanks
fedeliallalinea

My problem can be seen by clicking on the link below

http://image.noelshack.com/minis/2018/44/5/1541153864-dsc-0160.png

It hangs at the last line ...starting user manager for uuid thing
Any help

Kind regards,
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 7051
Location: almost Mile High in the USA

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

Oooh... that's annoying.

As I boot up my laptop this morning it reminded me of quite possibly where you were getting stuck... this looks like gdm is trying to start up. ... and probably failing?

Did the screen flicker at this point sort of? Can you ctrl-alt-f1 to a login prompt?

If you can get a login, see if /var/log/Xorg.0.log or run "journalctl -e" and see if there's anything interesting that looks like it was stuck. Check if /etc/passwd who is userid 114 and see if it's gdm.

If you can't get to a login, with a recovery CD and also verify your /etc/passwd who is userid 114... then check to see if you got a /var/log/Xorg.0.log in that disk to see if X11 started.

(At one point I think I may have been getting stuck sort of at a similar point, and it was due to crng initialization but it looks like you got past this. I had to vigorously shake my mouse to get past it.)
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed watching?
Back to top
View user's profile Send private message
klas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Aug 2017
Posts: 98
Location: Bradford, UK

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for reply

Code:

localhost /home/maxx # cat  /etc/passwd | grep -e 114
gdm:x:114:998:added by portage for gdm:/var/lib/gdm:/sbin/nologin

Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 7051
Location: almost Mile High in the USA

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

Which things are working, were you able to ctrl-alt-f1?

Definitely check your Xorg.0.log file and/or journalctl to see if your X server failed to start.
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed watching?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum