Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
grub-install failure
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sputnick
n00b
n00b


Joined: 10 May 2004
Posts: 64

PostPosted: Thu Nov 22, 2018 7:56 am    Post subject: grub-install failure Reply with quote

Code:
(chroot) livecd / # grub-install /dev/sda
grub-install: Fail: /usr/lib/grub/i386-pc/modinfo.sh doesnt exist. Define --target or --directory.


I use Asus k8v-mx motherboard.

Dont think i have efi bios.

Could go for lilo maybe. But want to see this trough first.

Fstab:

Code:



LABEL=swap              none            swap            sw              0 0
/dev/cdrom              /mnt/cdrom      auto            noauto,ro       0 0
/dev/sda2               /boot           ext2            defaults        0 2
/dev/sda3               none            swap            sw              0 0
/dev/sda4               /               ext4            noatime         0 1
Back to top
View user's profile Send private message
Dwosky
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Nov 2018
Posts: 87

PostPosted: Thu Nov 22, 2018 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Have you checked if GRUB2 was built with the correct platform? You might need to define GRUB_PLATFORMS in your make.conf file as the wiki suggest: https://wiki.gentoo.org/wiki/GRUB2

Also if the disk is GPT, a small BIOS boot partition with type EF02 its needed. You can find information about that also on the same wiki page.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum