Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Grub LVM problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wonski
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2007
Posts: 37

PostPosted: Fri Apr 19, 2019 12:28 pm    Post subject: [SOLVED] Grub LVM problem Reply with quote

Hello

I'm having problem with Gentoo on LVM.
I'm using this manual https://wiki.gentoo.org/wiki/Full_Disk_Encryption_From_Scratch_Simplified

But, when it comes to create Grub config file it stucks.

Code:
livecd / # grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg



Any ideas what can be wrong?


Last edited by wonski on Tue Apr 23, 2019 10:47 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
etnull
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 26 Mar 2019
Posts: 143

PostPosted: Fri Apr 19, 2019 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

are you inside chroot?
try this
host (livecd):
Code:
    su
    mkdir -p /mnt/gentoo/hostrun
    mount --bind /run /mnt/gentoo/hostrun/

chrooted env:
Code:
    mkdir /run/lvm
    mount --bind /hostrun/lvm /run/lvm
    grub-install --modules="linux crypto search_fs_uuid luks lvm" --recheck /dev/sda
    grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg


/etc/default/grub should be something like this
Code:
GRUB_ENABLE_CRYPTODISK=y
GRUB_PRELOAD_MODULES=lvm
GRUB_DEVICE=/dev/ram0
GRUB_CMDLINE_LINUX="dolvm crypt_root=UUID=? rootfstype=ext4 real_root=/dev/mapper/vg1-root"
Back to top
View user's profile Send private message
wonski
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2007
Posts: 37

PostPosted: Tue Apr 23, 2019 5:09 am    Post subject: Reply with quote

Yes, it is chroot environment.

Tried to make steps you provided, but still without luck. Grub config is not generated.
Back to top
View user's profile Send private message
wonski
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2007
Posts: 37

PostPosted: Tue Apr 23, 2019 5:23 am    Post subject: Reply with quote

This helped:
Code:

root #mkdir -p /mnt/gentoo/run/udev
root #mount -o bind /run/udev /mnt/gentoo/run/udev
root #mount --make-rslave /mnt/gentoo/run/udev
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum