Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Nvidia doesnt work and i need help
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sleepingsun
Guru
Guru


Joined: 03 May 2006
Posts: 384
Location: Bosnia

PostPosted: Fri Jul 12, 2019 3:16 pm    Post subject: Nvidia doesnt work and i need help Reply with quote

uname -a
Linux sandra 4.19.57-gentoo #3 SMP Fri Jul 12 16:50:55 CEST 2019 x86_64 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz GenuineIntel GNU/Linux

video card:
Code:
VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GK208B [GeForce GT 710] (rev a1)


nvidia-drivers
Code:
 x11-drivers/nvidia-drivers-430.26:0/430::gentoo  USE="X acpi -compat driver kms multilib tools uvm gtk3 -static-libs wayland" ABI_X86="32 (64) (-x32)" 0 KiB


Driver is support this video card:

Code:
GeForce 700 Series:
GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX 780, GeForce GTX 770, GeForce GTX 760, GeForce GTX 760 Ti (OEM), GeForce GTX 750 Ti, GeForce GTX 750, GeForce GTX 745, GeForce GT 740, GeForce GT 720, GeForce GT 710


Still get error :

Code:
 /etc/init.d/xdm restart
 * Stopping sddm ...
 * start-stop-daemon: no matching processes found                                                                  [ ok ]
 * Setting up sddm ...     



/var/log/Xorg.0.log

Code:
 374.030] (II) Loading sub module "fb"
[   374.030] (II) LoadModule: "fb"
[   374.030] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[   374.030] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[   374.030]    compiled for 1.20.4, module version = 1.0.0
[   374.030]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   374.030] (II) Loading sub module "wfb"
[   374.030] (II) LoadModule: "wfb"
[   374.030] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[   374.030] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[   374.030]    compiled for 1.20.4, module version = 1.0.0
[   374.030]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   374.030] (II) Loading sub module "ramdac"
[   374.030] (II) LoadModule: "ramdac"
[   374.030] (II) Module "ramdac" already built-in
[   374.048] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[   374.048] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages and
[   374.048] (EE) NVIDIA:     consult the NVIDIA README for details.
[   374.065] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[   374.065] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages and
[   374.065] (EE) NVIDIA:     consult the NVIDIA README for details.
[   374.082] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[   374.082] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages and
[   374.082] (EE) NVIDIA:     consult the NVIDIA README for details.
[   374.099] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[   374.099] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages and
[   374.099] (EE) NVIDIA:     consult the NVIDIA README for details.
[   374.099] (EE) No devices detected.
[   374.099] (EE)
Fatal server error:
[   374.099] (EE) no screens found(EE)
[   374.099] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
[   374.099] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[   374.099] (EE)
[   374.101] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.


i put in /etc/portage/make.conf
VIDEO_CARDS="nvidia nv"


Also i found this post and try but nothelped
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1097564-start-0.html

Need Help
_________________
Gentoo is Rocks
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 44921
Location: 56N 3W

PostPosted: Fri Jul 12, 2019 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

sleepingsun,

Your kernel was made today
Code:
Fri Jul 12 16:50:55 CEST 2019

Its built from gentoo-sources-4.19.57.

What does your /usr/src/linux symlink point to?
nvidia-drivers builds against the kernel pointed to by /usr/src/linux, which need not be your running kernel. Is it?

Code:
[   374.048] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[   374.048] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages and

Your dmesg output on a pastbin wold be really useful.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum