Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
systemd libinput bluetooth dualshock don´t work
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Prometheus
n00b
n00b


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 23
Location: Austria

PostPosted: Wed Apr 15, 2020 7:35 pm    Post subject: systemd libinput bluetooth dualshock don´t work Reply with quote

Hi,
i try since a while i try to make my dualshock 3 and/ or dualshock 4 controller to pair and connect.
The configuration is:
systemd
libinput
bluetooth
i use kernel 5.6.4 now.
also tried it with older kernel.
when i pair the dualshock 4 by the guide:

i get the following messages in udevadm monitor:
Quote:

pair KERNEL[584.924260] add /devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:05:00.0/usb3/3-1/3-1:1.0/bluetooth/hci0/hci0:71 (bluetooth)
UDEV [584.926673] add /devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:05:00.0/usb3/3-1/3-1:1.0/bluetooth/hci0/hci0:71 (bluetooth)
KERNEL[591.152636] remove /devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:05:00.0/usb3/3-1/3-1:1.0/bluetooth/hci0/hci0:71 (bluetooth)
UDEV [591.154844] remove /devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:05:00.0/usb3/3-1/3-1:1.0/bluetooth/hci0/hci0:71 (bluetooth)


whatever i try, i can not connect.
i followed the following wiki:
https://wiki.gentoo.org/wiki/Sony_DualShock
https://wiki.gentoo.org/wiki/Bluetooth_input_devices

I think the problem is, that no input device is created (even not a js device)

any idea will be apreciated
:)
(sorry for my bad english)

thank you in advance

christian
Back to top
View user's profile Send private message
RayDude
Veteran
Veteran


Joined: 29 May 2004
Posts: 1581
Location: San Jose, CA

PostPosted: Sat Apr 18, 2020 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

I had similar problems last month. Hu helped me out. I can't tell by your post what might be wrong, but check out my thread, it might contain the clue you need to get it to work.

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1109594-highlight-.html

I just checked and my controllers still pair. I have kernel 5.6.5 installed.

Edit: I bet it's your kernel config...
_________________
Some day there will only be free software.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum