Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Error na installatie Postfix
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Dec 28, 2003 2:15 pm    Post subject: Error na installatie Postfix Reply with quote

Van de week heb ik de Virtual Mailhosting System Guide gevolgd voor het instellen van mijn multi-domein systeem (om het even stoer te zeggen :wink: ). Hierbij wordt dus gebruik gemaakt van Postfix, maar ik had dus sendmail geinstalleerd. Deze had ik gewoon geunmerged. Dat ging allemaal. Maar sinds ik Postfix geinstalleerd heb krijg ik de volgende foutmelding:
Quote:
Service 'sendmail' already provide 'mta'!;
Not adding service 'postfix'.... [ OK ]


Deze foutmelding krijg ik steeds als ik met Portage een package ga installeren of ga syncen. En ik krijg eigenlijk nadat de /etc/ld.so.cache wordt geupdate.
Moet ik nu in dat laatste wat gaan aanpassen???

Verder werkt Postfix goed. Eigenlijk is het meer een "cosmetisch probleem'. :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
dabooty
Guru
Guru


Joined: 15 May 2003
Posts: 482
Location: Belgium

PostPosted: Mon Dec 29, 2003 12:08 am    Post subject: Reply with quote

wordt sendmail nog gestart met initscripts?
Code:
rc-status
zou moeten tonen welke services gestart zijn, en met rc-update kun je deze toevoegen of verwijderen.
_________________
registered user #284425
get yourself counted
http://counter.li.org
------
#emerge -pv solves a lot of questions beforehand
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Mon Dec 29, 2003 11:40 am    Post subject: Reply with quote

Ik heb zojuist het probleem opgelost.
Je heb me in elk geval de juiste richting op geduwd. :) Sendmail werd niet meer gestart door de initscripts, maar op de volgende plek stond nog wel sendmail: /etc/init.d/sendmail. Deze had ik even tijdelijk ergens anders neergezet en ik krijg deze foutmelding niet meer. Deze melding kreeg ik trouwens met het commando env-update wat emerge/portage en ook andere programma's zo nu en dan uitvoeren. Gelukkig heb ik die melding nu niet meer. 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum