Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge dhcp geeft een error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LauPro
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2004
Posts: 43
Location: Gelderland, The Netherlands

PostPosted: Mon Jan 05, 2004 3:59 pm    Post subject: emerge dhcp geeft een error Reply with quote

Ik wil een DHCP-server opzetten en heb daarvoor 'dhcp' gekozen, echter krijg ik de volgende foutmelding:
Code:
../common/libdhcp.a(socket.o)(.bss+0xa0): In function `if_register_socket':
/var/tmp/portage/dhcp-3.0_p2-r2/work/dhcp-3.0pl2/work.linux-2.2/common/socket.c:154: multiple definition of `known_class'
dhcpd.o(.bss+0xa0):/var/tmp/portage/dhcp-3.0_p2-r2/work/dhcp-3.0pl2/work.linux-2.2/server/dhcpd.c:212: first defined here
../common/libdhcp.a(socket.o)(.bss+0xf8): In function `if_register_socket':
/var/tmp/portage/dhcp-3.0_p2-r2/work/dhcp-3.0pl2/work.linux-2.2/common/socket.c:147: multiple definition of `default_collection'
dhcpd.o(.bss+0xf8):/var/tmp/portage/dhcp-3.0_p2-r2/work/dhcp-3.0pl2/work.linux-2.2/server/dhcpd.c:202: first defined here
../common/libdhcp.a(socket.o)(.bss+0x104): In function `if_register_socket':
/var/tmp/portage/dhcp-3.0_p2-r2/work/dhcp-3.0pl2/work.linux-2.2/common/socket.c:149: multiple definition of `collections'
dhcpd.o(.bss+0x104):/var/tmp/portage/dhcp-3.0_p2-r2/work/dhcp-3.0pl2/work.linux-
rst defined here
Dit is slechts een klein stukje en hij stopt met exitcode 2. Op de schijf is nog voldoende ruimte vrij dus daar kan het niet aan liggen. Iemand een idee?
Back to top
View user's profile Send private message
GuidoJ
Guru
Guru


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 444
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 07, 2004 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

Lijkt me inderdaad sterk dat dit met een volle schijf te maken heeft. Je geeft echter vrij weinig info, dus het is moeilijk te achterhalen wat er mis gaat. Hoe zit het met je USE variabele en optimalisaties in je CFLAGS? En heb je in Bugzilla gekeken of er misschien bekende problemen zijn?
Back to top
View user's profile Send private message
LauPro
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2004
Posts: 43
Location: Gelderland, The Netherlands

PostPosted: Thu Jan 08, 2004 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
USE="-qt acpi apache2 php samba tiff -oss -arts -avi -cups -encode -foomaticdb \
     -gpm -gtk -gtk2 -imlib -kde -gnome -mad -mikmod -mpeg -oggvorbis \
     -opengl -quicktime -sdl -spell -svga -truetype -xmms -xv -X -alsa"

CHOST="i586-pc-linux-gnu"

CFLAGS="-O2 -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -fno-common -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i586"
Het is een VIA C3 800 Mhz (Samuel II) processor - mini-itx systeem dus.
Back to top
View user's profile Send private message
LauPro
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2004
Posts: 43
Location: Gelderland, The Netherlands

PostPosted: Thu Jan 08, 2004 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ik geloof dat ik het al gevonden heb, het ligt aan de CFLAGS, iig bedankt!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum