Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
getting pptp to work tijdens installatie
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Corpse2
n00b
n00b


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 60

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 5:31 pm    Post subject: getting pptp to work tijdens installatie Reply with quote

Dit is wat ik wil doen:

Voor (en tijdens) de installatie een pptp connectie maken met een vpn server.

De feiten:
* LAN met dhcp server -> 172.16.72.*
* VPN server met IP adres (157.193.X.Y)
* Alles op (intern) universiteitsnetwerk, niks te maken met adsl
* een howto voor RedHat ...
* ... die verwijst naar een client met gentoo docs hier

maar het probleem is dus dat dit met MPPE support moet zijn, dat ik op het moment van installatie geen internet verbinding heb (pptp nodig daarvoor :wink: ) en dat bij de livecd blijkbaar geen mppe module aanwezig lijkt.

Plus het feit dat ik nog beetje n00b ben.

Ik heb al vannalles zitten proberen maar bv. op die site van UGent hebben ze het over een pptp-command script dat bij mij niet aanwezig lijkt te zijn.

Zijn die modules waarover sprake (ivm ppp) ook als module geinstalleerd als je GENKERNEL gebruikt tijdens de installatie?

Als er iemand is die mij kan zeggen hoe ik dit voor, tijdens of zelfs na de installatie aan de praat moet krijgen zou ik die mens zeer dankbaar zijn.


btw ik heb al zitten denken om debian te proberen :oops: maar ik zou toch graag nog eens gentoo proberen.

Corpse2
Back to top
View user's profile Send private message
stevena
n00b
n00b


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 50

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

Heb er geen ervaring mee maar deze thread is waarschijnlijk de oplossing voor je probleem.
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

op het TECH-forum van vtk www.vtk.ugent.be/forums staat daar ergens ook een discutie over, misschien dat je daar ook eens kan gaan grasduinen, en eventueel vragen posten, er zitten daar wel een paar linuxers die aan de vpn van Ugnet (dat veronderstel ik uit de 157.153.X.Y) hangen in linux

frocksii
Back to top
View user's profile Send private message
Koen
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 8
Location: Belgium

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb ook serieuze problemen gehad met te verbinden op de VPN-router van de UGent. heb een maand zitten proberen en de sukkelen met pptp maar uiteindelijk heb ik de moed opgeven. Op een mooie dag las ik toevallig dat het ook mogelijk was om verbinding te maken via een vpn-client van cisco (die vpn-router is van cisco)
Die client verbind niet over IPsec (dus niet over pptp :) ). Met die client ging alles direct perfect.

Ge zit dus nog in de installatie? ofdat ge gebruikt maarkt van genkernel maakt niets uit. Gewoon die VPN-client installeren en verbinding maken. poepsimpel :)

Die client zet ik wel ff online -> http://users.pandora.be/koen.beel/vpnclient-linux-4.0.Rel-k9.tar

BTW: Debian proberen zal hier niets aan helpen.

(zit gij toevallig ook in ne home?)

grtz
Back to top
View user's profile Send private message
Koen
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 8
Location: Belgium

PostPosted: Wed Jan 14, 2004 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb idd op het techform van vtk als eens een link gepost naar deze files maar heb ze nu (een beetje netter) verpakt in 1 tar-file (pdf-helpbestand, ugent-configfile, en files)

*edit* was toch niet op het techforum, het was op het intern forum.
Back to top
View user's profile Send private message
Corpse2
n00b
n00b


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 60

PostPosted: Thu Jan 15, 2004 1:13 am    Post subject: Reply with quote

Nu met de examens heb ik niet echt veel tijd om dat te testen maar ik ben blij te horen dat er nog mensen op het UGent netwerk gentoo gebruiken.

Moet aan die vpn-client nog veel geconfigureerd worden?
Ik bedoel bv in modules.config omdat bij die oplossingen die ik eerder al gevonden had daar dingen in moest zetten (ppp_mppe) maar da lukte allemaal niet echt.

als ik ergens nog eens geen goesting heb om te blokken ga ik die vpn-client es testen. Config file ziet er alleszins veelbelovend uit :)

Ik zit idd in een home => Vesalius, en gij?

Btw frocksii, Corpse2=Peter Speybrouck :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Thu Jan 15, 2004 6:58 am    Post subject: Reply with quote

Corpse2 wrote:

Btw frocksii, Corpse2=Peter Speybrouck :wink:


de wereld is toch klein...

frocksii
Back to top
View user's profile Send private message
Koen
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 8
Location: Belgium

PostPosted: Thu Jan 15, 2004 9:00 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Moet aan die vpn-client nog veel geconfigureerd worden?
Ik bedoel bv in modules.config omdat bij die oplossingen die ik eerder al gevonden had daar dingen in moest zetten (ppp_mppe) maar da lukte allemaal niet echt.


neje, totaal niet. er zit een soort 'installer' bij die enkele eenvoudige stapjes zal doorlopen en uiteindelijk den boel compileren en installeren. De enige configuratie die dan nog nodig is zit ook dat tar-archive. gewoon in de juiste directory plaatsen ;)

om verbinding te maken moet ge eerste de vpn-client starten. kweet niet nu meer hoe dat juist ging aangezien dat dat vanzelf gebeurt. het staat wel duidelijk in dat pdf-bestand ;)

als die vpn client gestart is kunt ge verbinding maken door met "vpnclient connect ...." (kweet niet meer hoe dat juist is want ik maak altijd verbinding via een klein scriptje, alle uitleg staat wel in die pdf. tis helemaal niet moeilijk ;) )

Quote:
Ik zit idd in een home => Vesalius, en gij?

ik in den boudewijn

grtz
Back to top
View user's profile Send private message
Corpse2
n00b
n00b


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 60

PostPosted: Sat Jan 17, 2004 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

Merci koen, het is me gelukt.
Die vpnclient is idd een stuk handiger dan wat ze op de helpdesk als suggestie geven.
Back to top
View user's profile Send private message
Braempje
l33t
l33t


Joined: 31 Jan 2003
Posts: 748

PostPosted: Sat Jan 17, 2004 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

Corpse2 wrote:
Merci koen, het is me gelukt.
Die vpnclient is idd een stuk handiger dan wat ze op de helpdesk als suggestie geven.
Schrijf een handleiding :P
_________________
Dictionary of the Flemish Sign Language - Woordenboek Vlaamse Gebarentaal
Back to top
View user's profile Send private message
Koen
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 8
Location: Belgium

PostPosted: Sat Jan 17, 2004 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Merci koen, het is me gelukt.

np ;)

Quote:
Die vpnclient is idd een stuk handiger dan wat ze op de helpdesk als suggestie geven.

idd! ( en tenmiste over IPsec en niet over pptp :D )
na de examen zal ik hen nekeer laten weten dat ze beter een andere handleiding op hunne site zouden zetten ...

Quote:

Schrijf een handleiding

er zit al een handleiding bij ;) 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Corpse2
n00b
n00b


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 60

PostPosted: Sun Jan 18, 2004 10:44 am    Post subject: Reply with quote

Nog 1 dingetje, :?

Bij de installatie kan je vraagt hij of het automatisch moet mee opgestart worden. Als je hier "yes" antwoord, vraagt hij achter de "rcX.d" directory ivm runlevels.

Welke dir moet dit zijn? /etc ?
Back to top
View user's profile Send private message
Koen
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 8
Location: Belgium

PostPosted: Sun Jan 18, 2004 10:02 pm    Post subject: Reply with quote

wel als ge dat wilt toevoegen aan bv runlevel 5 dan zou dat volgens mij in /etc/rc5.d moeten staan. (het zou wel kunnen dat die distro-afhankelijk is)
maar, als ge daar het verkeerd opgeeft is dat niet erg hoor, ge kunt het altijd nog achteraf toevoegen aan een bepaald runlevel ofzo ...
(en ge kunt het desnoods ook altijd nekeer manueel opstarten he)

en hebde al verbinding kunnen maken?
Back to top
View user's profile Send private message
Corpse2
n00b
n00b


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 60

PostPosted: Sun Jan 18, 2004 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb al verbinding kunnen maken ja. maar toen had ik tijdens de installatie niet opgegeven om mee op te starten.

Aleen eh, :oops: wat zijn die runlevels precies? Heeft dat te maken met de moment waarop dat ding gestart wordt?

Edit:
trouwens, der staat precies nergens in /etc ook maar 1 map a la rcX.d
moeten die zelf aangemaakt worden?
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Mon Jan 19, 2004 10:13 am    Post subject: Reply with quote

Corpse2 wrote:
Ik heb al verbinding kunnen maken ja. maar toen had ik tijdens de installatie niet opgegeven om mee op te starten.

Aleen eh, :oops: wat zijn die runlevels precies? Heeft dat te maken met de moment waarop dat ding gestart wordt?

Edit:
trouwens, der staat precies nergens in /etc ook maar 1 map a la rcX.d
moeten die zelf aangemaakt worden?


runlevels zijn layers in de mogelijkheden van software als het ware
Ik ken het ook allemaal niet zo uit mij hoofd, maar level3 is netwerkondersteuning en dan level5 is grafisch voor zover ik mij herinner

dus normaal moet ge die client op het einde van de 3 starten

frocksii
Back to top
View user's profile Send private message
Koen
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 8
Location: Belgium

PostPosted: Mon Jan 19, 2004 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

heel waarschijnlijk start je op in runlevel 5 (multi-user en X) dus moet het 'het' toegevoegd worden aan runlevel 5. ge kunt natuurlijk ook zorgen dat die client gestart wordt als ge boot maar denk dat het beter is op die gewoon in runlevel 5 te steken.

zoals ik al zei: misschien is de locatie van rcX.d distro-afhankelijk. welke distro gebruik je?

BTW: ge kunt die client altijd voorlopig nog handmatig starten he:
Code:
/"install_dir"/vpnclient_init start
om de client te starten
en dan
Code:
/"bin_dir"/vpnclient connect UGent
als ik veronderstel dat uw configbestand UGent.pcf noemt. ge kunt daar ook opties aan toevoegen om direct user en paswoord mee te geven (voor maar een "vpnclient" uit zonder argumenten, dan zou hij de mogelijk opties moeten weergeven)

grtz


edit: @frocksii:

Quote:
dus normaal moet ge die client op het einde van de 3 starten

als hij in runlevel 5 start passeert hij runlevel 3 niet he ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum