Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge mol --help <solved>
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
scruff
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2003
Posts: 142
Location: Boston, MA

PostPosted: Tue Mar 02, 2004 1:27 am    Post subject: emerge mol --help <solved> Reply with quote

I have been trying to get mol installed off and on the last few days with no success. Here's the deal: 0.9.68, x.69, & x.70 all fail. The first for reasons I don't know, and the 2 latest for a supposed kernel problem. make claims I have no loadable module support in my kernel. However I am using modules right at this moment, and my .config shows I have those options selected. Here is the relevant output from each attempt, plus the relevant kernel config section. Any help will be appreciated :)

Mac on Linux (kernel-2.6.1-benh)
================================

0.9.68-r4
--------------------------------
init.c:242: `flush_hash_page' undeclared (first use in this function)
init.c:242: (Each undeclared identifier is reported only once
init.c:242: for each function it appears in.)
make[3]: *** [init.o] Error 1
make[3]: *** Waiting for unfinished jobs....
In file included from /lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/percpu.h:4,
from /lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/sched.h:31,
from ../../../src/kmod/include/compat.h:24,
from ../../../src/kmod/include/archinclude.h:30,
from misc.c:17:
/lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/slab.h:86:27: kmalloc_sizes.h: No such file or directory
In file included from /lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/percpu.h:4,
from /lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/sched.h:31,
from ../../../src/kmod/include/compat.h:24,
from ../../../src/kmod/include/archinclude.h:30,
from misc.c:17:
/lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/slab.h: In function `kmalloc':
/lib/modules/2.6.1-benh1/build/include/linux/slab.h:92: warning: label `found' defined but not used
misc.c: In function `sys_macos_multiplexer':
misc.c:218: warning: implicit declaration of function `suser'
make[3]: *** [misc.o] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1

!!! ERROR: app-emulation/mol-0.9.68-r4 failed.
!!! Function src_compile, Line 31, Exitcode 2
!!! Failed to compile MOL

---------------------------------
0.9.69-pre7
---------------------------------
Making all in kmod
Making all in Linux
Makefile:391: .config: No such file or directory

The present kernel configuration has modules disabled.
Type 'make config' and enable loadable module support.
Then build a kernel with module support enabled.

make[4]: *** [modules] Error 1
nm: ../build/mol.ko: No such file or directory
nm: ../build/mol.ko: No such file or directory
checker.pl failed
rm: cannot remove `../build/mol.ko': No such file or directory
make[3]: *** [all-local] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1

!!! ERROR: app-emulation/mol-0.9.69_pre7 failed.
!!! Function src_compile, Line 53, Exitcode 2
!!! (no error message)


---------------------------------
0.9.70-rc2
---------------------------------
+ Entering kmod
+ Entering Linux
Makefile:391: .config: No such file or directory

The present kernel configuration has modules disabled.
Type 'make config' and enable loadable module support.
Then build a kernel with module support enabled.

make[4]: *** [modules] Error 1
nm: ../build/mol.ko: No such file or directory
nm: ../build/mol.ko: No such file or directory
checker.pl failed
rm: cannot remove `../build/mol.ko': No such file or directory
make[3]: *** [all-local] Error 1
make[2]: *** [sub-Linux-all] Error 2
make[1]: *** [sub-kmod-all] Error 2
make: *** [sub-src-all] Error 2

!!! ERROR: app-emulation/mol-0.9.70_rc2 failed.
!!! Function src_compile, Line 68, Exitcode 2
!!! mol can't build with FEATURES 'userpriv' and 'strict' set.


my kernel IS configured for loadable modules/module support
---------------------------------
Kernel config section
---------------------------------
# Loadable module support
#
CONFIG_MODULES=y
CONFIG_MODULE_UNLOAD=y
# CONFIG_MODULE_FORCE_UNLOAD is not set
CONFIG_OBSOLETE_MODPARM=y
# CONFIG_MODVERSIONS is not set
CONFIG_KMOD=y

Any suggestions?
_________________

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ @ oc'd to 2.3ghz
DFI Lanparty UltraD nForce4 SLI
2x1gb Geil PC4000
GeForce 7800GT
Sound Blaster Audigy Platinum
200gb Maxtor DiamondMax 10
74gb WD Raptor 10k RPM
Back to top
View user's profile Send private message
scruff
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2003
Posts: 142
Location: Boston, MA

PostPosted: Tue Mar 02, 2004 1:41 am    Post subject: Reply with quote

I figured it out :roll:

For some reason the .config in my /usr/src/linux dir had been renamed to .config.old. I usually copy .config to /boot when I compile a kernel so thats what I was using to check the module options. So I just renamed it to .config and it went fine. 0.9.70-rc2 btw.
_________________

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ @ oc'd to 2.3ghz
DFI Lanparty UltraD nForce4 SLI
2x1gb Geil PC4000
GeForce 7800GT
Sound Blaster Audigy Platinum
200gb Maxtor DiamondMax 10
74gb WD Raptor 10k RPM
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum