Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Production mailserver setup, courier imap/smtp/pop3 v1.7
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eremini
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 May 2005
Posts: 157

PostPosted: Thu Jun 02, 2005 8:09 am    Post subject: Reply with quote

Hello,
i've got a weird problem I don't have authmysqlrc and authdaemonrc files in /etc/courier at all
Edit: Files were found it /etc/courier/authlib May be this guide should be edited?
Now I have another problem there is no line starting with"version" in authdaemonrc

Any idea?
Back to top
View user's profile Send private message
eremini
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 May 2005
Posts: 157

PostPosted: Thu Jun 02, 2005 10:54 am    Post subject: Reply with quote

Also i tryed sending an email from my other adress to the new adress it comes back like this
Final-Recipient: RFC822; <admin@btwarehouse.org>
Action: failed
Status: 5.2.0
Remote-MTA: dns; mail.btwarehouse.org (194.226.215.186)
Diagnostic-Code: smtp; 513 Relaying denied.
Back to top
View user's profile Send private message
JeffBlair
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 May 2003
Posts: 175
Location: USA, Lone star state

PostPosted: Mon Jun 27, 2005 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

OK, I think I have this straight in my head, but let me know if I need to be smacked around. ;)
I have my server installing Gentoo at home right now. Do you know how long it takes to do a 1/3 install on a P3 550?? 8O Anyway, I have a domain setup, not a dydns one. I know I can go in there to set up the MX records. I don't know if my ISP blocks port 25 yet. But, I still will have my ISP's e-mail account. So here is what I was thinking I would have to do:

1. Run thru this great How-To (thanks a lot)
2. setup my .maildir in /home/mail/jeff
3. Setup FetchMail like this:
Code:

set postmaster "jeff"
poll mail.grandecom.net with proto POP3 auth password user "myaccount" there with password "yadayada" is jeff here options warnings 3600


Will this still send all of my mail from my mail ISP to my main account?

Also, I will have a home dir for myself at /home/jeff. I will be the only real user on the system. Everyone else that I setup will not have a real account on here. So do I just set them up in /home/mail/ ?
Code:

i.e.

/home/mail/joe


Also, I would like to be able to sort it as it comes in. I know in the home mail server how-to they use procmail. How would we be able to do that here?

Could you use the Maildrop/SpamAssasin HOWTO to filter messages?

Also, has someone setup Bogofilter/Anti-virus as well? It would be a nice add on to this.

OK, I think that is enough for now. Again, thanks for the howto.
Back to top
View user's profile Send private message
DerChris
n00b
n00b


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 9

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Hi!

First of all I would like to say Thanks fpr the great howto.
But I have little problems sending mail. :cry:
Maybe someone reading this thread can help!?

Tkx in advance.
Chris
Back to top
View user's profile Send private message
Cyberwizzard
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 244
Location: Norway

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

At the risk of getting yelled at for kicking the topic:
Can somebody help me add filtering for this virtual mail system? I started a thread about it:
https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-2931885.html#2931885
Back to top
View user's profile Send private message
Lepaca Kliffoth
l33t
l33t


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 737
Location: Florence, Italy

PostPosted: Sat Dec 10, 2005 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

redeeman:
Quote:
Since this is part of my Virtual Hosting series, you should already have the System database and user in mysql


There's nothing like that anywhere in your wiki.

edit: I created the "system" database and I think I did everything right. How do I test the setup?
_________________
It isn't enough to win - everyone else must lose, and you also have to rub it in their face (maybe chop off an arm too for good measure).
Animebox!
Back to top
View user's profile Send private message
Lepaca Kliffoth
l33t
l33t


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 737
Location: Florence, Italy

PostPosted: Sat Dec 10, 2005 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

Forget it, it works. I was a little confused but somehow got everything to work ^^ Thanks Redeeman, that was quick and it worked perfectly.
_________________
It isn't enough to win - everyone else must lose, and you also have to rub it in their face (maybe chop off an arm too for good measure).
Animebox!
Back to top
View user's profile Send private message
marky9074
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 196
Location: UK

PostPosted: Mon Apr 03, 2006 6:40 am    Post subject: Reply with quote

There are a couple of new things now...

Starting courier croaks as it complains that famd is not there.......

I removed gamin (which says its the Library providing the FAM File Alteration Monitor API) and emerged famd and all was ok....

Mark
Back to top
View user's profile Send private message
marky9074
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 196
Location: UK

PostPosted: Mon Apr 03, 2006 9:03 am    Post subject: Reply with quote

And if you are using phpmyadmin use the USE="session" flag when you build php......on that note if you are going to use phpBB also use the "pcre" flag....

Mark
Back to top
View user's profile Send private message
marky9074
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 196
Location: UK

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 8:54 am    Post subject: Reply with quote

Also the instructions for creating the mail directories now contradict each other...

It says to create the directory:

maildirmake Mail/.maildir

But later on in the defaults for the mysql tables it shows the default directly under the home directory i.e. without a 'Mail' directory......this one had me going for half an hour....
Back to top
View user's profile Send private message
marky9074
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 196
Location: UK

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

And as a finale, if you are trying to get the webmail working......

cp /usr/lib/courier/courier/webmail/webmail /var/www/localhost/cgi-bin
(dont sym link it as it will not run without changing permissions etc)

touch /etc/courier/webadmin/unsecureok (sometimes you have to do this sometimes you dont, even though it says if you are not running ssl you need to do this)

http://localhost/cgi-bin/webmail (substitute localhost for your server etc)

If there are no images there cp /usr/share/courier/sqwebmail/images/ /var/www/localhost/htdocs (once I had to do this, and once I didnt!?)

Make sure that the .maildir is owned by mail:mail..............chown -R mail:mail (8:12)......otherwise you will get an error:

Internal error (module sqconfig.c, line 77)

Enjoy.....Mark
Back to top
View user's profile Send private message
marky9074
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 196
Location: UK

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 7:53 am    Post subject: Reply with quote

marky9074 wrote:
Zacay wrote:
Thanx.. I didn't have any domain name file in esmtpacceptmailfor.dir

I did this

Code:

izabelle esmtpacceptmailfor.dir # ln -s /etc/courier/hosteddomains hosteddomains
izabelle esmtpacceptmailfor.dir # makeacceptmailfor
izabelle esmtpacceptmailfor.dir # makehosteddomains
izabelle esmtpacceptmailfor.dir # /etc/init.d/courier restart


I think this should be added to the main how to.....

I added another domain, followed the instructions, but got a relaying error, as soon I did the above it worked fine....

Mark


This did not work for me on this installation. I had to put a seperate file for the domain name under this directory e.g. file called mail.com, then in that file 'mail.com'
Back to top
View user's profile Send private message
PaulCompton
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 120
Location: A small town in Germany

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 2:20 pm    Post subject: esmtp auth problem Reply with quote

Hi, great howto(s) - thanks!!!

However, I am having a problem with the esmtp when it comes to receiving emails from outside. The messages are continually rejected with code 535 Authorisation Required. Yes, the domain is listed in hosteddomains and in its own file in esmtpacceptmailfor.dir and I have run makehosteddomains and makeacceptmailfor and restarted. About 50 times. I would be very grateful for help.

Meanwhile, I am working on some extra tables and fields and some php to create a nice management system for this with multiple domains, aliases, etc. Once I've finished - expected in July/August - I'll make it available here.
_________________
Only the profound have signatures.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulCompton
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 120
Location: A small town in Germany

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

A little further info:
showconfig is not listing any of the domains from esmtpacceptmailfor.dir, only the domain listed in "me" (which is mx.mydomain.com so to speak, whilst I am actually wanting to accept email for mydomain.com)
_________________
Only the profound have signatures.
Back to top
View user's profile Send private message
Redeeman
l33t
l33t


Joined: 25 Sep 2003
Posts: 957
Location: Denmark

PostPosted: Thu Jun 07, 2007 9:07 am    Post subject: Reply with quote

can you post the log?

try put your domain into /etc/courier/me file
allthough showconfig should list atleast one domain from esmtpacceptmailfor.dir/*

btw, i would not have seen this if you hadnt privmsg'ed me :P

i set watch on now though
_________________
Sandberg Enterprises
Back to top
View user's profile Send private message
PaulCompton
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 120
Location: A small town in Germany

PostPosted: Thu Jun 07, 2007 9:40 am    Post subject: Reply with quote

which particular log do you want?

I tried also with my domain in me, showconfig then listed this domain as the one for which it would accept mail, but I still got the same error message when I sent email to the server.

Shall I PM you all my conf files? We can then put the solution here...

I used both howtos, the one on the forums and the one on your wiki, and compared. Not much difference really, as you say.

I have tried with both the stable (0.53) and unstable (0.55) versions of courier, the error remains the same.
_________________
Only the profound have signatures.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulCompton
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 120
Location: A small town in Germany

PostPosted: Thu Jun 07, 2007 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Redeeman wrote:
can you post the log?


Ah, now this may have some bearing. I didn't see it before, as I was looking in mail.warn and mail.err, not mail.log / mail.info

This from mail.log:
Code:
Jun  7 11:47:35 lay courieresmtpd: started,ip=[80.237.145.198]
Jun  7 11:47:36 lay courieresmtpd: error,relay=80.237.145.198,msg="535 Authentication required.",cmd: MAIL FROM:<pjc@ignitionmatrix.com>
Jun  7 11:47:44 lay courieresmtpd: error,relay=80.237.145.198,msg="writev: Broken pipe",cmd: QUIT

A broken pipe. Hmmm. But this still doesn't explain showconfig not listing the domains from hosteddomains - or does it?
I smoked my pipe last night and it wasn't broken. :?
_________________
Only the profound have signatures.
Back to top
View user's profile Send private message
Redeeman
l33t
l33t


Joined: 25 Sep 2003
Posts: 957
Location: Denmark

PostPosted: Fri Jun 08, 2007 8:33 am    Post subject: Reply with quote

i dont know why it says broken pipe, or why it doesent show up in showconfig, allthough showconfig doesent show all my stuff either.

one thing i can think of, is, is there somehow permission problems at the configuration files?

try also add it to esmtpacceptrelay.dir

also try add your domain to defaultdomain file.
_________________
Sandberg Enterprises
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum