Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
fvwm/fvwm-themes on ppc
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aallmighty
n00b
n00b


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 16

PostPosted: Thu Apr 08, 2004 3:16 am    Post subject: fvwm/fvwm-themes on ppc Reply with quote

I finally have successfully got X working. Now, I'm looking to get fvwm working to my liking. emerge would not allow me to install a 2.5.* fvwm because it could not download something called X11-Protocol because it is masked for only x86 arch i believe. So, I installed 2.4.18 which is the newest stable release according to fvwm.org (and the portage tree). This works, I am able to run fvwm. Now, I try to install fvwm-themes and all releases again say I need X11-Protocol. So I try downloading the source and ./configure says I need at least fvwm-2.4.8. How can this be? The latest 2.4.* release is 2.4.18. Has anyone here successfully installed fvwm 2.5.* and/or fvwm-themes? Sorry for the long paragraph... I had to rant a little. TIA.
Back to top
View user's profile Send private message
pixie
Guru
Guru


Joined: 29 Dec 2002
Posts: 305

PostPosted: Thu Apr 08, 2004 5:48 am    Post subject: Reply with quote

edit the X11-protocol ebuild and add 'ppc' to the keywords. It should probably work.
Back to top
View user's profile Send private message
aallmighty
n00b
n00b


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 16

PostPosted: Sun Apr 18, 2004 5:12 pm    Post subject: fvwm-themes [solved] Reply with quote

i couldn't get any of it to work with any ebuild, i had to download X11-Protocol from source and fvwm-themes from source. And there seemed to be an error in the version checking for fvwm-themes. I had a newer version that it said i must have, and it didn't work, so i commented that part out of the configure file. All is working now with fvwm.
Back to top
View user's profile Send private message
killfire
l33t
l33t


Joined: 04 Oct 2003
Posts: 618

PostPosted: Sun Apr 18, 2004 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

did the building fail, or was it the downloading...

becasue on many occasions, the mirror that has the file is very slow, or is broken, and i just find the source, download it, and move it into the distfiles directory (default /usr/portage/distfiles) and then try the ebuild again.... that way it wont have to download the source by itself


if its the actuall building thats wrong, then i dont know what to tell you, but to try another wm if you need graphics. (i have installed xfce4 fluxbox blackbox kde gnome windowmaker waimea, all work fine)


killfire
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum