Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sound problems on pismo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
snowlander
n00b
n00b


Joined: 27 Mar 2004
Posts: 32
Location: Pohnpei, Micronesia

PostPosted: Tue Apr 13, 2004 11:26 am    Post subject: sound problems on pismo Reply with quote

Does anyone know why some sound apps/games seem to work perfectly and others just make LOUD horrible static when you try to play a music file?

xmms, kaboodle, noatun, tuxracer sound fine.

kaffeine, chromium, mplayer and other video players seem to either have no sound or produce loud static. I have tried using ASLA and pmac_dmasound and the results are the same on kernels 2.4.24 and 2.6.5 kernels.
Back to top
View user's profile Send private message
Heimir Freyr
n00b
n00b


Joined: 09 Mar 2003
Posts: 43
Location: Reykjavík, Iceland

PostPosted: Tue Apr 20, 2004 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

Are they using the arts sound server? (mplayer for instance)

I have a very similar problem, only apps you mention working perfectly seem to produce such static noise sometimes: kaboodle quite often (always when I try to play a movie, but only sometimes with .aiff files), same with artsplay.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum