Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ssh-agent vreet men cpu op....
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PieterB
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Jan 2004
Posts: 158
Location: Aalter, Belgium

PostPosted: Tue Apr 20, 2004 10:10 am    Post subject: ssh-agent vreet men cpu op.... Reply with quote

Ik had de laatste tijd last van enorm trage emerges, na een laatste update...

Dit was oa:
[ebuild U ] gnome-base/gnome-vfs-2.6.1 [2.6.0] +doc -gnutls -ipv6 +samba +ssl 1,447 kB
+ sylpheed & sylpheed claws en entrance, een login manager die ik nu ipv gdm gebruik.

Met top ontdekt ik dat ssh-agent met 80% men cpu belastte....
Weet er soms iemand hoe dit kan komen? Ik dien het proces
na het opnieuw opstarten steeds te killen!

Groeten Pieter
_________________
LinuxUser: #310384
Back to top
View user's profile Send private message
snakeeye
n00b
n00b


Joined: 29 Feb 2004
Posts: 23
Location: Amsterdam i think :S

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

en welke versie van (open)ssh gebruik je..
heb je ook geprobeert om ssh eerst te verwijderen uit je default .
rc-update -del sshd default. dan start ie niet automatische op na een rebotot.
dan (open)ssh verwijderen met emerge -C (open)ssh.
probeer dan een oudere versie te installeren. check wel eerst ff welke versie je nu gebruikt. mischien heb je wel een bug icm een andere package.
_________________
Gentoo Linux is just like sex, u'll never get enought of it. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
PieterB
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Jan 2004
Posts: 158
Location: Aalter, Belgium

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

de laatste uit ~x86...
Is niet door die openssh-revisie, eerder een fout in gnome ofzo....
De fout heb je namelijk enkel in gnome.
Ik heb sshd nodig (voor als ik ooit een vastloper heb ;-) en die werkt perfect....
Er is al een tijdje een bug-report, door iemand anders binnen, maar nog géén verdere oplossing blijkbaar :s

Zou wel willen met een oudere versie, maar doordat sshd op men router ook draait, en er veiligheidsproblemen in de vorige versie zitten .... no way.
_________________
LinuxUser: #310384
Back to top
View user's profile Send private message
ahubu
Guru
Guru


Joined: 16 Aug 2003
Posts: 400
Location: Groningen, The Netherlands

PostPosted: Wed May 12, 2004 12:32 pm    Post subject: entrance Reply with quote

hoi,

heb het zelfde probleem gehad. Ik heb entrance er maar weer afgeknikkerd, want die bleek het zooitje te veroorzaken. Zal wel een unstable-bug zijn (geweest).
__
anne_
Back to top
View user's profile Send private message
PieterB
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Jan 2004
Posts: 158
Location: Aalter, Belgium

PostPosted: Wed May 12, 2004 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

héhé stom van mij dit niet te laten weten, was er ook achter gekomen.
Wordt veroorzaakt door die toch wel mooie login-manager.
Niet erg want om de twee updates van entrance weigert hij toch dienst ;-)
_________________
LinuxUser: #310384
Back to top
View user's profile Send private message
ahubu
Guru
Guru


Joined: 16 Aug 2003
Posts: 400
Location: Groningen, The Netherlands

PostPosted: Wed May 12, 2004 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

ah ja dacht ik ook wel, was ook meer voor de rest van t forum ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Wed May 12, 2004 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

PieterB wrote:
de laatste uit ~x86...
Is niet door die openssh-revisie, eerder een fout in gnome ofzo....
De fout heb je namelijk enkel in gnome.
Ik heb sshd nodig (voor als ik ooit een vastloper heb ;-) en die werkt perfect....
Er is al een tijdje een bug-report, door iemand anders binnen, maar nog géén verdere oplossing blijkbaar :s

Zou wel willen met een oudere versie, maar doordat sshd op men router ook draait, en er veiligheidsproblemen in de vorige versie zitten .... no way.


Is die gnome ook uit de ~86 tree?

Dan kan het nameljik kloppen, aangezien je dan een beta hebt... Je kunt 2 dingen doen:

emerge -C gnome-base/gnome-vfs-2.6.1
ACEEPT_KEYWORDS="x86" emerge gnome-vfs

of wachten tot 2.6.1 stable wordt gezet en dan
emerge -u gnome-vfs
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum