Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Netwerk...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
yootje
n00b
n00b


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 29
Location: Almere, The Netherlands

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 1:46 pm    Post subject: Netwerk... Reply with quote

Het zit zo: ik heb Gentoo opnieuw geinstalleerd omdat ik problemen kreeg met het emergen. Alles ging perfect (soepelste installatie die ik heb meegemaakt :) Ik gebruik Gentoo 1.4 icm 1.4 stage tarballs en development-source (2.6.6-rc2). Bij mijn vorige installatie, die niet perfect ging, had ik geen problemen met het netwerk. Met deze installatie echter wel. Ik heb een onboard nforce-netwerkkaart, dus ik heb nforce-net ge-emerged. Hij kan echter geen device vinden (eth0), dus het lijkt me dat er nog iets mis is met de drivers oid. Ik heb al een hostname en een domainname ingesteld. Het gekke is trouwens ook dat ik nforce-net (en nvidia-kernel) niet kan unmergen. Hotplug kan ik wel unmergen.

Heeft iemand een idee?
Back to top
View user's profile Send private message
Parasietje
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jan 2004
Posts: 194

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 5:54 pm    Post subject: Reply with quote

Bekijk eens dmesg. Daar kan meestal wel error msg's instaan.
Back to top
View user's profile Send private message
BoZ
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2003
Posts: 114
Location: The Netherlands

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Ik gebruik de forcedeth driver voor m'n nforce-board, die zit in de nieuwere 2.6 kernels, werkt perfect.
Back to top
View user's profile Send private message
yootje
n00b
n00b


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 29
Location: Almere, The Netherlands

PostPosted: Sun Apr 25, 2004 10:56 am    Post subject: Reply with quote

BoZ wrote:
Ik gebruik de forcedeth driver voor m'n nforce-board, die zit in de nieuwere 2.6 kernels, werkt perfect.

Ik heb een nieuwe installatie gedaan, kernel 2.6.6-rc1, maar nog steeds niks. Moet ik soms in menuconfig wat apart selecteren?
Back to top
View user's profile Send private message
yootje
n00b
n00b


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 29
Location: Almere, The Netherlands

PostPosted: Sun Apr 25, 2004 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ik had een error over het hoofd gezien: dit krijg je als je boot:


Quote:

Bringing eth0 up...
SIOCSIFADDR: No such device
eth0: unknown interface: No such device
SIOCSIFBRDADDR: No such device
eth0: unknown interface: No such device
SIOCSIFNETMASK: No such device

Failed to bring eth0 up
ERROR: problem starting needed services
"netmount" was not started
Back to top
View user's profile Send private message
BoZ
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2003
Posts: 114
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Apr 25, 2004 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

yootje wrote:
BoZ wrote:
Ik gebruik de forcedeth driver voor m'n nforce-board, die zit in de nieuwere 2.6 kernels, werkt perfect.

Ik heb een nieuwe installatie gedaan, kernel 2.6.6-rc1, maar nog steeds niks. Moet ik soms in menuconfig wat apart selecteren?

Yeps, forcedeth staat in de netwerk-sectie, uit m'n hoofd gezegt iets in deze richting:
Device drivers --> Network --> 10 / 100 mbit --> [*] Forcedeth
Back to top
View user's profile Send private message
yootje
n00b
n00b


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 29
Location: Almere, The Netherlands

PostPosted: Sun Apr 25, 2004 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

En het werkt perfect! Bedankt!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum