Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Vraagje
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ch0jin
n00b
n00b


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 2

PostPosted: Thu Apr 29, 2004 4:24 am    Post subject: Vraagje Reply with quote

Hallo,


Ik heb pas de cd:
"install-x86-universal-2004.1"
hedownload en gebrand op cd
Dus wanneer ik in de shell ben doe ik
Code:
net-setup eth0

en kies daar "Use DHCP to auto-detect my network settings"
maar krijg geen IP van Telenet.
Dus als ik
Code:
ping www.google.be
doet dan krijg ik:
"Ping: Unknown host www.google.be"
Mijn ifconfig info is :

Code:
eth0     Link encap:UNSPEC HWaddr 00-E0-18-00-00-0A-4E-BD-00-00-00-00-0-0-00-00
       UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
       RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:1000
       RX Bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

lo    Link encap:Local Network Loopback
       inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
       inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
       UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
       RX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:0
       RX bytes:21*2 (2.1 Kb) TX bytes:2192 (2.1Kb)


Dus ik dacht da zal wel niet werken ik installeer WindowsXP Pro terug
Installeer de netwerk kaart etc...
Kies breedband verbinding maar geraakt ook nietmeer op het internet
die ipconfig normaal krijg ge dan ne ip van pandora.be maar nu heb ik :
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Autoconfigurartie IP-adres . . . . : 169.254.143.208
Subnetmasker . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0.0
Standaardgatewy . . . . . . . . . . :
staan
da is helemaal ne andere ip dan normaal en normaal staat "pandora.be" er ook bij nu ni

Weet iemand een oplossing voor Gentoo of/en Winxp hehe :)

Mijn specs zijn

AMD2.400XP
1024DDR PC3200 (2x 512)
Asus A7V8X mobo (BCM4400 netwerk aart onboard)
MSI G4 TI4400
Maxtor 120Giga 7200rpm

Alvast bedankt.
Back to top
View user's profile Send private message
Braempje
l33t
l33t


Joined: 31 Jan 2003
Posts: 748

PostPosted: Thu Apr 29, 2004 5:24 am    Post subject: Reply with quote

Je zal even moeten wachten want telenet houdt gedurende een half uur als ik me niet vergis je ip vast voor een specifieke netwerkkaart. Er zijn truuks voor, maar die kennen de telenetters wel...
_________________
Dictionary of the Flemish Sign Language - Woordenboek Vlaamse Gebarentaal
Back to top
View user's profile Send private message
ch0jin
n00b
n00b


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 2

PostPosted: Thu Apr 29, 2004 5:32 am    Post subject: Reply with quote

Braempje wrote:
Je zal even moeten wachten want telenet houdt gedurende een half uur als ik me niet vergis je ip vast voor een specifieke netwerkkaart. Er zijn truuks voor, maar die kennen de telenetters wel...



Ah ok bedankt :)

Dus als ik livecd opstart en net-setup eth0 doe
moet ik 30min wachten voorda ik kan zien als ik op internet zit?
Back to top
View user's profile Send private message
lunarg
Guru
Guru


Joined: 07 Jan 2004
Posts: 508
Location: Peer, Belgium

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Nee, je moet je pc gedurende 30min tot een uur hebben uitstaan vooraleer je hem terug mag aanzetten.
Als je echter niet kan wachten, kan je ook de kabelmodem gewoon even uittrekken (stroom) (reset helpt ook niet), even wachten, en terug insteken.
_________________
Registered linux user #341804
Visit Black Manticore: http://www.blackmanticore.com/
Back to top
View user's profile Send private message
Traffixxx
n00b
n00b


Joined: 27 Mar 2004
Posts: 46

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 7:23 am    Post subject: Reply with quote

Braempje wrote:
Je zal even moeten wachten want telenet houdt gedurende een half uur als ik me niet vergis je ip vast voor een specifieke netwerkkaart. Er zijn truuks voor, maar die kennen de telenetters wel...



stekker uittrekken van de modem en dan trug insteken en da werkt toch bij mij dus ^^
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum