Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HOWTO: qmail vpopmail courier-imap qmail-scanner etc (NEW)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
petterg
Guru
Guru


Joined: 25 Mar 2004
Posts: 500
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Tue May 25, 2004 6:44 pm    Post subject: Qmail-scanner tips Reply with quote

I'd like to mention a couple of things about using qmail-scanner to check for spam and virus.


There is a test-script included with the distribution. Here is the way to unpack and run it:
Code:

# cd /usr/portage/distfiles
# tar -xzvf qmail-scanner-1.16
# cd qmail-scanner-1.16/contrib
# ./test_installation.sh -doit

This script will send 4 e-mails to root@localhost. 1 normal mail, 2 containing a virus (it doesn't do any harm), and 1 being spam. If you'd like to send the mails to some other mailaddress do this:
Code:

# nano -w test_installation.sh -doit
go down to line 93 and add this:
RECIP="username@domain.net"

If you set the mailadress to early in the file, it might not stay that way when it comes to the sending part of the script. Originally line 94 looks like this:
Code:
echo "Sending standard test message - no viruses..."



If qmail-scanner doesn't do anything, make sure spamd is running and re-emerge it.
Code:

# /etc/init.d/spamd start
# emerge qmail-scanner
Back to top
View user's profile Send private message
petterg
Guru
Guru


Joined: 25 Mar 2004
Posts: 500
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Tue May 25, 2004 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

lorano wrote:
I keep getting this when I do vadddomain.
mysql: sql error[c]: MySQL server has gone away
vmysql: sql error[b]: MySQL server has gone away
vmysql: sql error[3]: MySQL server has gone away
.....


Crysome answered the very same question half a page above your question.
Back to top
View user's profile Send private message
lorano
n00b
n00b


Joined: 27 Sep 2003
Posts: 66

PostPosted: Tue May 25, 2004 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

I just saw that =/ I was in a hurry to post since my boss was coming down my row apologies =( Crymson's post fixed the mysql problem. However...

I'm still gettig qmail-inject: fatal: qq trouble creating file in queue (#4.3.0) when I try to send mail. And i just don't recieve anything at all unfortunately.
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 3:42 am    Post subject: Really sick of this Reply with quote

Ok, I'm tired of this, so I'm going to start over, since maybe I missed something.

What's the best way to do it? emerge -C all the programs from both tutorials, or can I simply start at Step 1, and emerge everything again, etc etc? If that's the case, do I need to stop all the daemons running? A clean slate is what I think I need, since I can't get POP to auth at all.

A good uninstaller HOWTO might be welcome too, for those of us who continually f*ck it up.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 7:41 am    Post subject: Well, now it works kinda... Reply with quote

Ok, so I unmerged everything, started again. Now it works- kinda. I'm having two problems, possibly three.

1) My Eudora client has "If available, STARTTLS" I leave this checked, and then it complains that the value is -1, and it's set to ignore anything less than zero. Since I don't have ssl or anything like that running, is there a reason that it would try to run over a secure connection?

2) Once I turn off STARTTLS, I can log in, and pop checks, and things are cool. I can not, however, send mail, and yes, I followed step 8. Here's the error from /var/log/messages
Code:

May 26 00:26:48 enterprise vpopmail[5372]: vchkpw-smtp: password fail crymson@mydomain.org:192.168.1.1


I was thinking this could have something to do with that fact that I can't log in unless I use the full name, i.e. crymson@mydomain.org instead of just crymson. How can I set the default domain, so users can log in with just their username instead of the FQN?

Problem 3 may not be a problem at all, so I'll wait.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 8:15 am    Post subject: Er, Uhm... ok Reply with quote

Ok, previous problem solved. Turns out it's a problem with IPv6, if anyone else is having that problem. The solution is the following:

Code:

/etc/init.d/svscan stop
emerge -C ucspi-tcp
env USE="-ipv6 -ssl" emerge sys-apps/ucspi-tcp
/etc/init.d/svscan start


But NOW, I'm getting another stupid error. The error I get from the client is this:

Code:

There has been an error transferring your mail.  I said:        .  and then the SMTP server [mail.mydomain.org] said:   451 qq temporary problem (#4.3.0)


The error in /var/log/messages is:

Code:

May 26 01:10:05 emterprise X-Qmail-Scanner-1.16: [enterprise108553380542620231] Unable to close pipe to /var/qmail/bin/qmail-queue (#4.3.0) - Broken pipe

May26 01:10:05 enterprise X-Qmail-Scanner-1.16:
[enterprise108553380542620231] Unable to queue message (111). (#4.3.0) - Illegal seek


Any ideas?
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 8:32 am    Post subject: Grrrr Reply with quote

Ok, got the previous fixed. From the original poster, here's the quick fix.

(Problem is, the qmail/queue directory didn't exist).

Code:

emerge queue-fix
cd /var/qmail
mkdir queue
chmod 777 queue
bin/queue-fix queue


After this, it should work.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 8:47 am    Post subject: Last post I promise... Reply with quote

Sorry to be dominating this part of the forum, but these are my last two questions.

1) As I said before, Eudora complains when I turn on "If available STARTTLS". I'm not running ssl, so why is it doing this? I'm trying to make things as easy as possible for the other people I'll be giving out email addresses to.

2) Every user needs to log in using user@domain.com instead of just user. Since I only have ONE domain that I'm running email for, is there a way I can avoid this? A simple/quick fix would be great.

Thanks for all your help and support!!
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
gcasillo
l33t
l33t


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 739
Location: Cincinnati, Ohio, USA

PostPosted: Wed May 26, 2004 8:49 am    Post subject: Reply with quote

For some reason, qmail is wanting to deliver mail to ~/.maildir instead of /var/vpopmail/domain/username/.maildir. I'm not very knowledgeable about all of this mail stuff, so can someone tell me where I should look to figure out why it is doing this. I followed sabrex's guide to the letter, and I had it working initially. But apparently, I changed something (?).

I figured this out by creating a ~/.maildir in my user directory and restarted the services. Bang, it finally starting delivering to that directory. Before, my log at /var/log/qmail/qmail-send/current looked like this:

Code:
@4000000040b456d5091d4e2c starting delivery 1: msg 56490 to local gregg@teamchemistry.com
@4000000040b456d5091e30bc status: local 1/10 remote 0/20
@4000000040b456d511a56afc delivery 1: deferral: Unable_to_chdir_to_maildir._(#4.2.1)/
@4000000040b456d511a6361c status: local 0/10 remote 0/20
@4000000040b456dd11928edc starting delivery 2: msg 56580 to local gregg@teamchemistry.com
@4000000040b456dd11929a94 status: local 1/10 remote 0/20
@4000000040b456dd11b0965c delivery 2: deferral: Unable_to_chdir_to_maildir._(#4.2.1)/
@4000000040b456dd11b0a214 status: local 0/10 remote 0/20
@4000000040b4573a10d94d14 starting delivery 3: msg 56490 to local gregg@teamchemistry.com
@4000000040b4573a10d958cc status: local 1/10 remote 0/20
@4000000040b4573a10f750ac delivery 3: deferral: Unable_to_chdir_to_maildir._(#4.2.1)/


Lots of #4.2.1 errors. Everything else is working fine. I just need to figure out how to get qmail to deliver mail into /var/vpopmail/... instead of my user directory.
Back to top
View user's profile Send private message
lorano
n00b
n00b


Joined: 27 Sep 2003
Posts: 66

PostPosted: Wed May 26, 2004 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Ok, got the previous fixed. From the original poster, here's the quick fix.

(Problem is, the qmail/queue directory didn't exist).

Code:

emerge queue-fix
cd /var/qmail
mkdir queue
chmod 777 queue
bin/queue-fix queue


After this, it should work.

That worked for the qq problem. Now that I have it up and running, I can send but I can't recieve. I have ports 25 and 143 open is there some other port I need open? Or some config file I need to try and change?

Edit:
At this point I don't care if I can login from the web or get thunderbird to work with it (neither works as of right now), if I can ssh in and use mutt that will make me happy =p
Back to top
View user's profile Send private message
Nazzy
n00b
n00b


Joined: 26 May 2004
Posts: 34

PostPosted: Wed May 26, 2004 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

I'd just like to point out that squirrelmail needs a version change to reflect the security advisory.
Back to top
View user's profile Send private message
petterg
Guru
Guru


Joined: 25 Mar 2004
Posts: 500
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Wed May 26, 2004 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

lorano wrote:

That worked for the qq problem. Now that I have it up and running, I can send but I can't recieve. I have ports 25 and 143 open is there some other port I need open? Or some config file I need to try and change?


I'll help out to break up Crymsons monolouge.
To solve this problem I think we need to know what happens when you telnet into your mailserver on port 25. Post the output you get from it.
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

lorano wrote:

That worked for the qq problem. Now that I have it up and running, I can send but I can't recieve. I have ports 25 and 143 open is there some other port I need open? Or some config file I need to try and change?


You want to receive? 25 is the SMTP port, 110 is the POP port. Granted, I'm not using SSL or anything, but that strikes me as odd. There was an earlier post by Ryker I believe, that spoke about ssl, and their respective ports. 993 or something was the SSL POP port. Check back on page 3 of this topic, and see if that fixes your problem. Unfortunately, you're out of my realm.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
gcasillo
l33t
l33t


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 739
Location: Cincinnati, Ohio, USA

PostPosted: Wed May 26, 2004 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

Regarding my problem stated above, is it /var/qmail/control/defaultdelivery that tells qmail what directory to deliver my messages? It currently reads:
Code:
# Uncomment the next line for .forward support
#|dot-forward .forward
./.maildir/


I see the messages that I've sent and received in various subdirectories under /var/qmail/queue/. But qmail wants to move those to ~/.maildir, i.e. in a user's home directory. I want them moved under /var/vpopmail/domain/username.
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Wed May 26, 2004 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

gcasillo wrote:
Regarding my problem stated above, is it /var/qmail/control/defaultdelivery that tells qmail what directory to deliver my messages? It currently reads:
Code:
# Uncomment the next line for .forward support
#|dot-forward .forward
./.maildir/


I see the messages that I've sent and received in various subdirectories under /var/qmail/queue/. But qmail wants to move those to ~/.maildir, i.e. in a user's home directory. I want them moved under /var/vpopmail/domain/username.


No, the defaultdelivery file should stay as it is. About the rest, I'm curious if you're trying to deliver to a pop users account, or not? vpopmail allows you to send mail to a NON-SYSTEM account. So, you'd have to vadddomain yourdomain <password>, then vadduser <user> <password>. Then, when you send to that address, it'll be delivered to the vpopmail .maildir like you want. Otherwise, qmail thinks you are delivering to a system account, in which case it tries to deliver the mail to the location you are specifying.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
lorano
n00b
n00b


Joined: 27 Sep 2003
Posts: 66

PostPosted: Wed May 26, 2004 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ok so, I changed the ports that I had open to 25 and 110 and 993 I get this output when I try to telnet in:

telnet mydomain.org 110
+OK Hello there.

telnet mydomain.org 25
220 mydomain.org ESMTP

No other output at all from either one. I can still send just not recieve. On a side note, I can't send locally either. So it's not just external to the box.

*Runs off and rips his hair out*
Back to top
View user's profile Send private message
gcasillo
l33t
l33t


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 739
Location: Cincinnati, Ohio, USA

PostPosted: Wed May 26, 2004 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

I did add two domains and a couple users for one of those domains using the method you describe with vadddomain and vadduser. I'm using IMAP only; no POP accounts. I added the accounts via qmailadmin. Here's a look at my vpopmail MySQL table:
Code:

+-----------------+-------------------+------------------------------------+--------+--------+---------------+---------------------------------------------------------+----------+
| pw_name         | pw_domain         | pw_passwd                          | pw_uid | pw_gid | pw_gecos      | pw_dir                                                  | pw_shell |
+-----------------+-------------------+------------------------------------+--------+--------+---------------+---------------------------------------------------------+----------+
| postmaster      | teamchemistry.com | (password)|      0 |      0 | Postmaster    | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/postmaster      | NOQUOTA  |
| gregg           | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/gregg           | NOQUOTA  |
| domains         | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/domains         | NOQUOTA  |
| newegg          | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/newegg          | NOQUOTA  |
| amazon          | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/amazon          | NOQUOTA  |
| landsend        | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/landsend        | NOQUOTA  |
| webmaster       | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | webmaster     | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/webmaster       | NOQUOTA  |
| ebay            | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/ebay            | NOQUOTA  |
| video           | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/video           | NOQUOTA  |
| ket             | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/ket             | NOQUOTA  |
| gentoo          | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/gentoo          | NOQUOTA  |
| performancebike | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | Gregg Casillo | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/performancebike | NOQUOTA  |
| slashdot        | teamchemistry.com | (password) |      0 |      0 | slashdot      | /var/vpopmail/domains/teamchemistry.com/slashdot        | NOQUOTA  |
+-----------------+-------------------+------------------------------------+--------+--------+---------------+---------------------------------------------------------+----------+
13 rows in set (0.00 sec)


I have legit passwords; though encrypted, I didn't want them to appear here. Maybe I should try deleting the domains and users and adding them again?
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Thu May 27, 2004 4:10 am    Post subject: Reply with quote

lorano wrote:
Ok so, I changed the ports that I had open to 25 and 110 and 993 I get this output when I try to telnet in:

telnet mydomain.org 110
+OK Hello there.

telnet mydomain.org 25
220 mydomain.org ESMTP

No other output at all from either one. I can still send just not recieve. On a side note, I can't send locally either. So it's not just external to the box.

*Runs off and rips his hair out*


Ok, when you telnet in to port 110, it's expecting something. Try logging in-
Code:

USER <user>
PASS <pass>

If it gives you an "ERR- login failed" then either the password you supplied is wrong (not likely) or your username is incorrect. I know for me, I have to login with the FQDN of my account - i.e. crymson@mydomain.org. Just using crymson doesn't work.

If you still can't login, you can do what I did- emerge -C everything you've done so far, and start over from scratch, from step 1 in this howto. I did last night, and miraculously, it works now. God only knows what I was doing wrong.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Thu May 27, 2004 4:15 am    Post subject: Reply with quote

gcasillo wrote:
I did add two domains and a couple users for one of those domains using the method you describe with vadddomain and vadduser. I'm using IMAP only; no POP accounts. I added the accounts via qmailadmin. <snip>

I have legit passwords; though encrypted, I didn't want them to appear here. Maybe I should try deleting the domains and users and adding them again?


I'm not using this for IMAP, so again, I don't know. As I understand this however, vpopmail allows virtual accouts for POP users, hence the name, vPOPmail :) I seem to recall reading somewhere (but god only knows where) that qmail has its own handler for IMAP, and user accounts.

My suggestion would be to look at the lifewithqmail website (don't know the addy offhand, google it), and see if there's something there that talks about imap, and directories. Sorry I couldn't be of more help.
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Thu May 27, 2004 5:03 am    Post subject: Hmm... perhaps a simpler solution Reply with quote

To my earlier question post ... if someone knows and just isn't speaking up, is there an RTFM around that might answer those questions for me? I like to consider myself fairly resourceful, but damn.

Yeah... an RTFM would be good...anybody?
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
ryker
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 412
Location: Portage, IN

PostPosted: Thu May 27, 2004 5:51 am    Post subject: Reply with quote

Ok. I'm back with problems again. I originally had authentication problems using authvchkpw so I used authpam instead. That seemed to work fine until I started adding virtual users. It seems that I can only authenticate with local user accounts when using authpam. I tried authvchkpw again and I can only authenticate with local accounts but no virtual accounts. I have created 1 virtual account with qmailadmin and also 1 at the command line with vadduser. I can see a total of 4 accounts in qmailadmin now: 2 virtual, 1 local, and postmaster.
I tried using
Code:
telnet mydomain 110
and I can get in with only the 1 local account. The postmaster and 2 virtual accounts login fail through telnet. I can login to all 4 accounts using qmailadmin. Anyone have any ideas?

:?
_________________
Athlon 64 3200+, 80G WD sata hd + 200G IDE, 1G Geil DDR400, MSI K8T Neo
IntelCore2Duo 2.0Ghz MSI laptop,100G SATA hd, 2G RAM
Back to top
View user's profile Send private message
ryker
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 412
Location: Portage, IN

PostPosted: Thu May 27, 2004 5:57 am    Post subject: Re: Hmm... perhaps a simpler solution Reply with quote

Crymson wrote:
To my earlier question post ... if someone knows and just isn't speaking up, is there an RTFM around that might answer those questions for me? I like to consider myself fairly resourceful, but damn.

Yeah... an RTFM would be good...anybody?

Sorry, but I don't have any answers for you. I would probably check your files in the following from the original howto
Code:
Code Listing 2.6: Example /var/qmail/control/ files for a 2nd level domain
 
# hostname --fqdn
wh0rd.org
# cat me
wh0rd.org
# cat defaultdomain
wh0rd.org
# cat plusdomain
wh0rd.org
# cat locals
wh0rd.org
# cat rcpthosts
wh0rd.org

 
Code Listing 2.7: Example /var/qmail/control/ files for a 3rd level domain
 
# hostname --fqdn
mail.wh0rd.org
# cat me
mail.wh0rd.org
# cat defaultdomain
wh0rd.org
# cat plusdomain
wh0rd.org
# cat locals
mail.wh0rd.org
# cat rcpthosts
mail.wh0rd.org


Maybe the defaultdomain is incorrect on yours?

Sorry I can't be of more help.
_________________
Athlon 64 3200+, 80G WD sata hd + 200G IDE, 1G Geil DDR400, MSI K8T Neo
IntelCore2Duo 2.0Ghz MSI laptop,100G SATA hd, 2G RAM
Back to top
View user's profile Send private message
ryker
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 412
Location: Portage, IN

PostPosted: Thu May 27, 2004 6:09 am    Post subject: Reply with quote

Crymson:
Your problem actually helped me solve my problem with logging in. I wasn't putting 'user@mydomain', I was just using 'user'. Now I can log in fine with all accounts. I tried changing the defaultdomain file and it didn't help me. If I find a solution to OUR problem I will let you know.
_________________
Athlon 64 3200+, 80G WD sata hd + 200G IDE, 1G Geil DDR400, MSI K8T Neo
IntelCore2Duo 2.0Ghz MSI laptop,100G SATA hd, 2G RAM
Back to top
View user's profile Send private message
ryker
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 412
Location: Portage, IN

PostPosted: Thu May 27, 2004 6:23 am    Post subject: Reply with quote

Well, according to this guide, it says that the defaultdomain file I mentioned earlier is for specifying a default domain. So users should be able to just user their username and not username@domain. I tried it again, restarted services, and it didn't work. Rebooted the machine for the heck of it, still didn't work. I'm giving up for tonight, but I'll let you know if I find a fix.
_________________
Athlon 64 3200+, 80G WD sata hd + 200G IDE, 1G Geil DDR400, MSI K8T Neo
IntelCore2Duo 2.0Ghz MSI laptop,100G SATA hd, 2G RAM
Back to top
View user's profile Send private message
Crymson
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 200
Location: Flagstaff, AZ

PostPosted: Thu May 27, 2004 6:23 am    Post subject: Reply with quote

ryker wrote:
Crymson:
Your problem actually helped me solve my problem with logging in. I wasn't putting 'user@mydomain', I was just using 'user'. Now I can log in fine with all accounts. I tried changing the defaultdomain file and it didn't help me. If I find a solution to OUR problem I will let you know.


I wonder if you need to restart the qmail service for the new stuff to take effect? Did you reboot/restart the services?
_________________
Knowledge is Power // Power Corrupts // Study Hard // Be Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Next
Page 4 of 25

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum