Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
noexec bij /home
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Farmaco
n00b
n00b


Joined: 29 May 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat May 29, 2004 1:39 pm    Post subject: noexec bij /home Reply with quote

Ik heb het volgende probleem. Ik wil dat mijn /home partitie gemount wordt met de noexec optie. Ik heb dit toegevoegd aan de fstab en na een reboot zegt mount wel dat deze partitie noexec is gemount maar er kunnen nog gewoon executeables van gestart worden. Wanneer ik niets veranders aan de configuratie en doe: mount -o remount /home, werkt het erna als een zonnetje. Kan iemand mij vertellen waarom dit dan niet gebeurt na een reboot? en pas alleen na een mount -o remount ?

Alvast bedankt!

Farmaco
Back to top
View user's profile Send private message
adaptr
Watchman
Watchman


Joined: 06 Oct 2002
Posts: 6730
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Sat May 29, 2004 2:25 pm    Post subject: Reply with quote

Pleur je fstab even hier neer ? ;-)
_________________
>>> emerge (3 of 7) mcse/70-293 to /
Essential tools: gentoolkit eix profuse screen
Back to top
View user's profile Send private message
Farmaco
n00b
n00b


Joined: 29 May 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat May 29, 2004 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

/dev/hda1 /boot ext3 noauto,noatime 1 1
/dev/hda2 / ext3 defaults,usrquota 0 1
/dev/hda3 /shells ext3 defaults,noexec,nosuid,nodev,usrquota 0 2
/dev/hda5 /tmp ext3 defaults,noexec,nosuid,nodev,usrquota 0 2
/dev/hda6 none swap sw 0 0
Back to top
View user's profile Send private message
Farmaco
n00b
n00b


Joined: 29 May 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat May 29, 2004 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Hieraan moet ik even toevoegen dat /home /shells is geworden ;)
Back to top
View user's profile Send private message
adaptr
Watchman
Watchman


Joined: 06 Oct 2002
Posts: 6730
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Sat May 29, 2004 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Probeer de "defaults" optie eens weg te laten ;-)
In principe krijgt de shells mount nu deze opties:

rw,suid,dev,exec,nouser,nosuid,nodev,noexec,usrquota

man mount ;-)

BIG EDIT:
Okee, dat was niet slim ;-)

Ik heb et even egtest op mn debian mp3 doos, en raad eens ?
Je kan files altijd executable maken, maar als je ze mount met noexec kan niemand ze uitvoeren...
Ook root niet.
_________________
>>> emerge (3 of 7) mcse/70-293 to /
Essential tools: gentoolkit eix profuse screen


Last edited by adaptr on Sat May 29, 2004 2:59 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Farmaco
n00b
n00b


Joined: 29 May 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat May 29, 2004 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

Dit werkt helaas ook niet, want ik had eerst: noexec,nosuid,nodev,usrquota
Juist zonder defaults maar dat werkte ook niet.
En stel dat dit wel uitmaakte, waarom zou het na een remount wel werken?
Back to top
View user's profile Send private message
adaptr
Watchman
Watchman


Joined: 06 Oct 2002
Posts: 6730
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Sat May 29, 2004 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

Nee, zonder "defaults" wordtie gemount als read-only en noauto (niet, dus ;-)).
Die zal je altijd zelf mee moeten geven.

Lees mijn rectificatie ;-)

NOG EEN EDIT:
Vergelijk de output van "mount" voor en na de handmatige remount; als je die output niet kan vertrouwen weet ik het ook niet...
_________________
>>> emerge (3 of 7) mcse/70-293 to /
Essential tools: gentoolkit eix profuse screen
Back to top
View user's profile Send private message
Farmaco
n00b
n00b


Joined: 29 May 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat May 29, 2004 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

Dat klopt ook, je kunt dan geen execs uitvoeren op die partities.
Maar het gaat mij erom dat na een reboot het niet werkt maar
zodra ik dan mount -r remount /shells doe, werkt het wel.
Dus tijdens het opstarten van gentoo lijkt het wel of ie niet
alle instellingen meeneemt die ik opgeef in de fstab
maar pas later bij die remount (handmatige actie dus)

Uitpunt van mount is gelijk na reboot en als ik remount doe.


Last edited by Farmaco on Sat May 29, 2004 3:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
adaptr
Watchman
Watchman


Joined: 06 Oct 2002
Posts: 6730
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Sat May 29, 2004 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

Okee, dan weet ik het even niet - ik ga mn mp3 doos niet rebooten om dat te testen...
_________________
>>> emerge (3 of 7) mcse/70-293 to /
Essential tools: gentoolkit eix profuse screen
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum