Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
weird alsamixer behaviour on PB 1.5ghz
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jsegel
n00b
n00b


Joined: 22 May 2004
Posts: 27
Location: Oakland, CA

PostPosted: Tue Jun 01, 2004 6:33 am    Post subject: weird alsamixer behaviour on PB 1.5ghz Reply with quote

hi, i've recently been working on installing gentoo onto my new alu-powerbook 1.5ghz. for the most part, everything is happening.
running 2.6.4-pegasos kernel and xorg-x11 and gnome.
since i do music professionally and have other linux systems that i am using planet-ccrma fedora, i thought that i could fairly easily set up alsa/jack stuff in this computer.

tougher than i thought.

this, the first in a probably long series of questions:
i compiled alsa-1.0.4. using snd-powermac, the alsamixer showing the card as PowerMac AWACS allows me to adjust levels of only Master, PC Speaker and Capture. it does not allow any adjustment of Headphone, Line, CD capture, Mic, or Mic Boost. i CAN mute or unmute Headphone.
despite this, there is no sound out of the speakers, but there is sound out of the headphone jack, the labels seem to be crossed.

anybody know a way out of this?


next questions involve jack versus RTC and user ability to run jack!
stay tuned...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum