Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
keymapping
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 12:29 pm    Post subject: keymapping Reply with quote

wat moet ik hierbij instellen

ik krijg altijd een fout bij opstarten en mijn toetsenbord werkt niet als ikin gentoo zit
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

Wat voor toetsenbord heb je? En waar instellen? Console of X?
Heeft niet veel zin als ik zeg be-latin1 (Belgisch) als je een Nederlands/Amerikaans toetsenbord hebt hé...
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 12:43 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb een azerty toetsenbord
staat in windows ingesteld op nl-be punt
maar weet niet hoe in het in gentoo moet instellen
had geprobeert be-latin1.map.gz
maar dit lukt niet of moet .map.gz er niet bij??
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

In rc.conf:
Code:
# Use KEYMAP to specify the default console keymap.  There is a complete tree
# of keymaps in /usr/share/keymaps to choose from.  This setting is used by the
# /etc/init.d/keymaps script.

KEYMAP="be-latin1"


Have fun en welkom in de Gentoo community :)
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb de fout nietmeer maar kan nog steeds niets intypen in het login prompt, maar heb wel nog een andere fout tegengekomen
fsck could not correct all errors manual repair needet
en dan kan ik kiezen tussen inloggen als root of ctrl-d drukken om voort te gaan
kan iemand mij hierbij helpen???
Back to top
View user's profile Send private message
coax
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2003
Posts: 231
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

boot eens van de live cd en probeer fsck op je harde schijf
_________________
- There is no such thing as having too many computers -
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ofwel heb je je computer niet goed afgesloten om een of andere reden en is je fs beschadigd, ofwel staat je fs-type niet goed ingesteld in /etc/fstab controleer dat eerst eens...

Dat je niets ziet als er om een wachtwoord wordt gevraagd is normaal, is voor de veiligheid...
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

ja maar normaal reageert hem dan toch als ik enter druk??
of niet??
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Euhm, ja, krijg je geen foutmelding? Anyway fsck draaien vanop de livecd lijkt me niet echt een overbodige luxe, maar mount je fs NIET als je fsck runt...
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

klein vraagje in de manual staat in /etc/fstab nog dumb/pass
bij mij stond daar */*
en daar onder altijd * * bij elke schijf
moet ik dit veranderne??
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Ik snap niet precies wat je bedoelt, maar hier is mijn /etc/fstab bestand

Code:
# /etc/fstab: static file system information.
# $Header: /home/cvsroot/gentoo-src/rc-scripts/etc/fstab,v 1.12 2003/03/11 02:50:53 azarah Exp $
#
# noatime turns of atimes for increased performance (atimes normally aren't
# needed; notail increases performance of ReiserFS (at the expense of storage
# efficiency).  It's safe to drop the noatime options if you want and to
# switch between notail and tail freely.

# <fs>             <mountpoint>    <type>     <opts>               <dump/pass>

# NOTE: If your BOOT partition is ReiserFS, add the notail option to opts.
/dev/hda2      /boot      ext3      noauto,noatime         1 1
/dev/hda5      /      reiserfs   noatime            0 0
/dev/hda6      none      swap      sw            0 0

/dev/hda1      /mnt/winC   vfat      users,umask=000            0 0
/dev/hda7      /mnt/winD   vfat      users,umask=000            0 0
/dev/hda8      /mnt/other   ext3      noatime,exec         1 1
/dev/hdb1      /mnt/winF   ntfs      users,umask=000            0 0

/dev/fd0      /mnt/floppy   vfat      noauto,users            0 0
/dev/cdroms/cdrom0   /mnt/cdrom   iso9660      noauto,ro,users      0 0
/dev/sdb      /mnt/usbstick   vfat      noauto,users,sync         0 0

# NOTE: The next line is critical for boot!
none         /proc      proc      defaults         0 0

# glibc 2.2 and above expects tmpfs to be mounted at /dev/shm for
# POSIX shared memory (shm_open, shm_unlink).
# (tmpfs is a dynamically expandable/shrinkable ramdisk, and will
#  use almost no memory if not populated with files)
# Adding the following line to /etc/fstab should take care of this:

none         /dev/shm   tmpfs      defaults         0 0




Hopelijk heb je er wat aan
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

maakt het een verschil dat ik een laptop heb voor keymapping
moet ik hieroor een ander deel in de keymapping typen
want ik kan nog altijd niets type :(
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

Waar ik ineens aan dacht, je hebt toch wel reiserfs support in je kernel zitten?
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jun 15, 2004 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

hoe kan ik dit te weten komen???
Back to top
View user's profile Send private message
theBlackDragon
l33t
l33t


Joined: 23 Nov 2002
Posts: 762
Location: Gent (Belgium)

PostPosted: Wed Jun 16, 2004 6:31 am    Post subject: Reply with quote

In je kernel configuratie, ergens bij filesystems, de precieze locatie kan ik je niet zeggen aangezien ik geen 2.4.x kernels meer draai...
_________________
Fvwm|Fvwm forum
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum