Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problem met Grub
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
accessko
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2004
Posts: 8
Location: /europe/nl/groningen

PostPosted: Wed Aug 25, 2004 7:45 am    Post subject: problem met Grub Reply with quote

Hi
Ik heb wat problemen met de installatie van Gentoo.
Ik zit in de fase dat ik mijn bootloader heb geinsalleert
en mijn systeem voor het eerst moest booten.
Nu krijg ik een error:

Code:

No Bootable CD In ATAPI CD-ROM
Hard disk boot sector invalid
Press 'H' to retry Hard Disk, any other key for floppy
Hard disk boot sector invalid.......


mijn grub.config is:

Code:
default 0
timeout 30
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
Title=Gentoo Linux 2.4.21
root (hd0,0)
kernel /kernel-2.4.21 root=/dev/hda3 vga=789


Mijn mount punten zijn:

Code:
/dev/hda1
/dev/hda3
/dev/swap


Ik heb in grub shell: root (hd0,0)
setup (hd0) uitgevoert
De output was:

de output of the grub shell
Code:
grub>root (hd0,0)
Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83

Code:
Code:
grub>setup (hd0)
Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0)"... 16 sectors are embedded.
succeeded
Running "install /boot/grub/stage1 (hd0) (hd0)1+16 p (hd0,0)/boot/grub/stage2 /boot/grub/grub.conf"... succeeded
Done


Ik heb dit al in de 'hoodforum ' aangehald maar kreeg mijn probleem niet opgelost. Kan iemand mij hier meehelpen. Want ik zit ff vast. Heb beetje rondgekeken maar heb niets gevonden.
Back to top
View user's profile Send private message
polle
Veteran
Veteran


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 1498
Location: Belgium

PostPosted: Wed Aug 25, 2004 9:45 am    Post subject: Reply with quote

https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=9900&highlight=hard+disk+boot+sector+invalid
misschien moet je dat eens proberen
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Wed Aug 25, 2004 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Als je geen zin hebt om heel die topic te lezen en gewoon de oplossing wilt weten:
Boot met je gentoo live cd (of knoppix), start "fdisk /dev/hda", typ "a" en geef het nummer van de bootpartitie (1).
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
accessko
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2004
Posts: 8
Location: /europe/nl/groningen

PostPosted: Wed Aug 25, 2004 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
Als je geen zin hebt om heel die topic te lezen en gewoon de oplossing wilt weten:
Boot met je gentoo live cd (of knoppix), start "fdisk /dev/hda", typ "a" en geef het nummer van de bootpartitie (1).


Bedankt. Het is gelukt. Mijn bootloader werkt. Ik had het niet
verwacht dat het daar om ging. Want ik had tijdens het patitioneren van mijn HD nog goed opgelet. Maar goed. Het werkt :-) Bedankt Polle en Garo :-)

(van ene probleem na de andere)
Alleen na het booten heb ik nu een zwart beeld. Waarschijnlijk
is er iets met mijn video-instelling. Kan iemand mij even in de goede
richting duwen waar ik mijn instelling moet 'aanpassen'? Ik kan wel
gewoon inloggen (wel blind) en kan mijn systeem nog rebooten.
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Thu Aug 26, 2004 9:56 am    Post subject: Reply with quote

dit gaat moeilijk worden...
Geef is wat info over je scherm (merk,model,grootte...) en je videokaart (merk, model, pci/agp).
Wat is het laatste wat je ziet voor het scherm zwart wordt ?
Als het systeem is opgestart, probeer dan is (in deze volgorde): ctrl-alt-f1, de linkse windows toets en ctrl-alt-f2. Dit zal waarschijnlijk niet helpen, maar het is een poging waard.

EDIT: als je een ander scherm en/of videokaart in huis hebt, probeer deze dan ook eens.
Heb je een tweede pc die in netwerk staat met de eerste ?
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Thu Aug 26, 2004 10:03 am    Post subject: Reply with quote

probeer even de "vga=" lijn te verwijderen (commenten) in je grub.conf

Scherm ziet er dan niet uit, maar werkt waarschijnlijk wel...
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
accessko
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2004
Posts: 8
Location: /europe/nl/groningen

PostPosted: Thu Aug 26, 2004 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:
probeer even de "vga=" lijn te verwijderen (commenten) in je grub.conf

Scherm ziet er dan niet uit, maar werkt waarschijnlijk wel...


Het was inderdaad de vga=line. Ik kan weer "zien". Het scherm valt wel mee. Eigenlijk (vind ik) is er niets mis mee.

Bedankt nog voor de replays
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum