Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Nog probs: gentoo op acer travelmate 4001wlmi
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fuge
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 May 2004
Posts: 117
Location: Brugge, Belgium (Europe)

PostPosted: Mon Sep 13, 2004 8:03 pm    Post subject: Nog probs: gentoo op acer travelmate 4001wlmi Reply with quote

Hoi, wanneer ik de gentoo live cd run op mijn acer notebook krijg'k een zwart scherm, het schijnt mogelijk te zijn dat ik alleen windows op die pc kan installeren? zou het daarom zijn, ik hoop van niet of kan ik dat omzeilen?

Last edited by fuge on Thu Sep 16, 2004 8:42 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Mon Sep 13, 2004 9:20 pm    Post subject: Re: gentoo op acer travelmate 4001wlmi Reply with quote

fuge wrote:
Hoi, wanneer ik de gentoo live cd run op mijn acer notebook krijg'k een zwart scherm, het schijnt mogelijk te zijn dat ik alleen windows op die pc kan installeren? zou het daarom zijn, ik hoop van niet of kan ik dat omzeilen?


Alleen windows ? Wie heeft je dat wijsgemaakt ?
Ik denk dat je scherm verkeerd gedetecteerd wordt en dat er daarom geen framebuffer kan gebruikt worden.
De oplossing is wel nogal moeilijk om uit te leggen. Probeer is tot 5 te tellen als het scherm zwart wordt en dan "gentoo-nofb<enter>" te typen.
Je kan ook is proberen te booten met een knoppix cd, maar ik denk dat die ook automatisch framebuffer aanzet
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
fuge
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 May 2004
Posts: 117
Location: Brugge, Belgium (Europe)

PostPosted: Mon Sep 13, 2004 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

>> Probeer is tot 5 te tellen als het scherm zwart wordt en dan "gentoo-nofb<enter>" te typen
Dat helpt niet hoor.

Khad al geprobeerd boot: gentoo-nofb, dan is het laatste regel die ik krijg ACPI: IRQ9 SCI: Edge set to Level Trigger.

Dan heb'k boot: gentoo -noapic geprobeerd maar met "evenveel" resultaat :( .

Laten we zeggen dat het uit een zeer twijfelachtige bron komt :p dat je er nix anders kan op installeren dan via de eigen cd's.

Kga ondertss eens verder zoeken over die acpi..
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Sep 13, 2004 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

gooi acpi en apic niet door elkaar.

Het is onmogelijk een notebook te bouwen waar alleen windows op kan (nou ja, het kan, maar geen hardwarefabrikant die dat de moeite waard vindt)

Probeer es van een knoppix cd te starten. Vanaf daar kun je ook gentoo instaleren.
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
fuge
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 May 2004
Posts: 117
Location: Brugge, Belgium (Europe)

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 8:01 am    Post subject: Reply with quote

ja ik kan vanaf de knoppix cd starten...
>> heb "knoppix nodhcp" moeten gebruiken omdat hij daar bleef steken, heb nu ook problemen om netcardconfig volledig te laten uitvoeren


btw ik gebruikte live cd 2004.1
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 9:34 am    Post subject: Reply with quote

herkent knoppix je netwerkkaart?

Wat voor kaart is het?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
fuge
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 May 2004
Posts: 117
Location: Brugge, Belgium (Europe)

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Het is ondertss wel gelukt met de 2004.2 live cd.

tnx 4 helping :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
fuge
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 May 2004
Posts: 117
Location: Brugge, Belgium (Europe)

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

oké kben nu zover geraakt gentoo staat erop, waar wanneer ik nu start heb'k het zelfde probleem of met de 2004.1 cd:

ik raak tot
ACPI: IRQ9 SCI: Edge set to Level Trigger.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum