Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HOWTO: Open-Xchange on Gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 37, 38, 39  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
-Tom-
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 9
Location: Reading, UK

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 8:28 am    Post subject: Reply with quote

killercow wrote:
Since i haven;t figured out how to "browse" the ldap tree


Emerge phpldapadmin - it's masked at the moment. It's what I use and is *very* simple to setup :)

- Tom.
_________________
Behold, the future is open!
Gentoo forum thread & howto for Open-Xchange
Back to top
View user's profile Send private message
playworker
n00b
n00b


Joined: 28 Jul 2004
Posts: 21
Location: UK

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

Hello again :)

I'm trying to set up Aliases using the LDAP tree - I can browse the tree using GQ but I can't change anything, I get a permission denied error...

Anybody know how I sort this?

Thanks, Matt
Back to top
View user's profile Send private message
steffen79
n00b
n00b


Joined: 03 Dec 2004
Posts: 48
Location: germany / hannover

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

ok, i got the installation got work :-)
BUT. I can't delete documents.
And if i try to delete tasks, there comes the same error. cannot delete from database, but then the task is deleted. when i tried, to delete a appointment, i suddenly came to the login page...
also i have no logs.
Back to top
View user's profile Send private message
fosstux
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 274
Location: Vienna, Austria

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 8:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hi!

I tried to install OX before using the howto linked on the OX homepage. At that time I didn'tr finish it.

Reason was, that I installed cyrus in order to follow the setup. After one week, I rweturned to my previous setup: courier+postfix.

My question: Has anyone got open-xchange up and running completely using courier and postfix? Does SASL authenricate against ldap? It didn't when I tried it.

Please help!

Thanks.
_________________
Windows = a 64 bit rewrite for a 32 bit extension to a 16 bit GUI on an
8 bit OS written for a 4 bit architecture by a 2 bit company who can't
stand 1 bit of competition.
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Mon Dec 20, 2004 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

@playworker You want to make sure you are logging into GQ with your manager user.

@crparr I think that setup will work for you. People have got this to work i believe. Sasl will auth against ldap.

I will be able to help a lot more later in the week when I install OX again for production. I am a little bit rusty now.[/code]
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
RedNeckCracker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 146
Location: Italy

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

any chances to use qmail+vpopmail+qmailadmin instead of postfix? i don't know how to implement qmail since i don't understand how the mta "speaks" to openxchange.
_________________
Rage powered

http://www.stud.ntnu.no/~shane/stasj/pics/humor/div/faster_bigger.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

edit* added more detail..
edit* added perl-ldap

I created a package.use file for OX and all of its deps. This file needs to be put into /etc/portage If you do not have a /etc/portage directory create it. Than create a package.use file with the following in it ..

Code:
#USE flags for individual packages#
###################################
net-nds/openldap perl sasl crypt -gdbm
###
net-mail/cyrus-imapd -pam
###

sys-devel/libperl -gdbm
###
dev-lang/perl -gdbm
###
dev-libs/cyrus-sasl postgres java ldap -pam -gdbm
###
dev-java/jdom jikes
###
mail-mta/postfix ldap sasl postgres -pam
###
dev-db/postgresql java perl -pam
###
net-www/apache ldap -gdbm
###
www-servers/tomcat jikes
###
app-admin/sudo -pam
###
dev-java/commons-logging jikes
###
dev-java/jython jikes
###
dev-java/regexp jikes
###
dev-java/oro jikes
###
dev-java/rhino jikes
###
dev-java/jzlib jikes
###
dev-java/jsch jikes
###
dev-java/bcel jikes
###
dev-java/junit jikes
###
dev-java/commons-collections jikes
###
dev-java/commons-logging jikes
###
dev-java/commons-beanutils jikes
###
dev-java/jdepend jikes
###
dev-java/ant-tasks jikes javamail
###
dev-java/commons-net jikes
###
dev-perl/perl-ldap sasl



This is going to allow your system related packages to compile correctly and still allow your OX related packages to compile with the things you need. For example we use -pam for our OX packages this could / will cause a problem when you go to update some of your system packages.

My use flags in my make.conf cut a lot of the garbage out also. This server is compiled with nptl from the get-go so if you are not using nptl make sure to take that out.

Code:
USE="-X -alsa -oss -gif -mad -gpm -gnome -motif -mikmod -encode -kde -apm -nls -arts -avi -bitmap-fonts -cups -foomaticdb -gtk -gtk2 -ipv6 -jpeg -mpeg -oggvorbis -opengl -pdflib -png -qt -quicktime -readline -sdl -truetype -xmms -xv apache2 nptl ssl pam ssh"


This will help you keep a cleaner system.



ono
_________________
write quit bang


Last edited by dashnu on Tue Dec 28, 2004 5:41 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
RedNeckCracker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 146
Location: Italy

PostPosted: Fri Dec 24, 2004 8:27 am    Post subject: Reply with quote

Just a question, is it possible using openxchange with outlook (calendar, shared address book) ?
_________________
Rage powered

http://www.stud.ntnu.no/~shane/stasj/pics/humor/div/faster_bigger.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Fri Dec 24, 2004 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

RedNeckCracker wrote:
Just a question, is it possible using openxchange with outlook (calendar, shared address book) ?


Not currently. For that you need to dish out some cash for SLOX. The OX team is working on a GPL Outlook connector and it will be released RSN.
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Fri Dec 24, 2004 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

however you can share the address book via ldap.
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
mxc
Guru
Guru


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 442
Location: South Africa

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 9:22 am    Post subject: Reply with quote

What package am i suppost to store the ebuild for openxchange under? When I do a emerge mxc-misc/openxchange, which is a miscellaneous directory I creates it complains.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 2:27 pm    Post subject: Merry Christmas / Happy Holidays Reply with quote

Happy Holidays and Merry Christmas everyone! I've got the core of the HOWTO converted to HTML which can be found here:

http://www.mikefetherston.ca/OX/html/

Have a good set of holidays!!
Back to top
View user's profile Send private message
face
n00b
n00b


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 11

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 7:08 pm    Post subject: can not login :( Reply with quote

Hi :)

i followed your howto exactly and everything seems to work correctly.
Finally I added a user and wanted to log in, but I was redirected to a blank white screen (http://my-domain.com/servlet/intranet?SITE=beforeAuth&sessionID=7f9c18c1bbc3a1444ee9b66b428c270f) and noticed the following error in /usr/local/open-xchange/var/log/groupware.log :

Code:


Dec 26 20:01 localhost openexchange: Netline Application Server [NAS 5.0]
Dec 26 20:01 localhost openexchange: (c) Netline Internet Service GmbH
Dec 26 20:01 www openexchange: Linux i386 2.6.9-vs1.9.3vs-1.9.3
Dec 26 20:01 www openexchange: 1.4.2_06-b03
Dec 26 20:01 www openexchange: VM Total Memory       : 20,352 KB
Dec 26 20:01 www openexchange: VM Free Memory        : 19,924 KB
Dec 26 20:01 www openexchange: VM Used Memory        : 428 KB
Dec 26 20:01 www openexchange: system version : [0.7.5] initializing ...
Dec 26 20:01 www openexchange: Using path: /usr/local/open-xchange/
Dec 26 20:01 www openexchange: Loglevel set to: 5
Dec 26 20:01 www openexchange: Setting timeout           : 60000
Dec 26 20:01 www openexchange: Setting start_server      : 1
Dec 26 20:01 www openexchange: Setting thread_pool       : 0
Dec 26 20:01 www openexchange: Setting db_pool           : 5
Dec 26 20:01 www openexchange: Allow non pooled threads  : true
Dec 26 20:01 www openexchange: Setting upload directory  : /tmp/
Dec 26 20:01 www openexchange: Application-Build: 0
Dec 26 20:01 www openexchange: Application-Build: 0
Dec 26 20:01 www openexchange: bind to port 6661
Dec 26 20:01 www openexchange: upload bind to port 6663
 done
Dec 26 20:02 www openexchange: Error getting imapserver, smtpserver in ldap!
Dec 26 20:02 www openexchange: [LDAP: error code 32 - No Such Object]
java.lang.NullPointerException
        at java.util.Hashtable.put(Hashtable.java:393)
        at com.openexchange.groupware.Management.onCheckUserAuth(Management.java:559)
        at com.openexchange.thread.ComfireThread.validateSession(ComfireThread.java:383)
        at com.openexchange.thread.ComfireThread.run(ComfireThread.java:152)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:534)



Perhaps anyone have an idea.

thanks
Jens
Back to top
View user's profile Send private message
ferp2
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Aug 2002
Posts: 104

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Face,

I'm in the same boat as you. Whenever I try to login I get a blank page and the following code:

Code:

server # Dec 26 15:32 localhost openexchange: addSession <84f0043434299c794c88fd33fc33196f>
Dec 26 15:32 localhost openexchange: OK: done
Dec 26 15:32 localhost openexchange: getSession <84f0043434299c794c88fd33fc33196f>
Dec 26 15:32 localhost openexchange: GET AUTH !?!?!?!?!
Dec 26 15:32 localhost openexchange: bWFyawFybXRxY2RvdG5ldAFFTgExOTIuMTY4LjEuMQFwd2FsLnJtdHFjLm5ldA==
Dec 26 15:32 pwal openexchange: Error getting imapserver, smtpserver in ldap!
Dec 26 15:32 pwal openexchange: [LDAP: error code 32 - No Such Object]
java.lang.NullPointerException
        at java.util.Hashtable.put(Hashtable.java:393)
        at com.openexchange.groupware.Management.onCheckUserAuth(Management.java:559)
        at com.openexchange.thread.ComfireThread.validateSession(ComfireThread.java:383)
        at com.openexchange.thread.ComfireThread.run(ComfireThread.java:152)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:534)


Notice the first 5 lines use localhost, then on the 6th line it changes to pwal (the machine hostname) and that's where the Error occurs as in:

Quote:

pwal openexchange: Error getting imapserver, smtpserver in ldap!


So far I'm stumped on this one.
Back to top
View user's profile Send private message
unused
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 4

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 4:16 am    Post subject: [slapd] SQL engine 'mysql' not supported Reply with quote

Brought up a brand new 2004.3 box and decided to follow this howto.

Everything compiles smoothly.

Use flags set to: USE="-mysql -gtk -gnome -kde java javamail ldap xml javacomm perl sasl xmlrpc javadoc jikes xerces postgres crypt -pam -gdbm -X"

but when using ldapadd:

Code:

zulu openldap # ldapadd -x -D "cn=Manager,dc=myhost,dc=org" -W -f ldap.ldif
Enter LDAP Password:
adding new entry "dc=myhost,dc=org"
ldapadd: update failed: dc=myhost,dc=org
ldap_add: Undefined attribute type (17)
        additional info: dn: attribute type undefined


ldap.ldiff contents:

Code:

dn: dc=myhost,dc=org
objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: MYHOST
dc: myhost
dn: cn=Manager,dc=myhost,dc=org
objectclass: organizationalRole
cn: Manager


From what I can tell it should match everything everyone else in this thread has used and had success; I may just be missing the obvious.. (hopefully someone can point it out.)

Interestingly, I saw one post in this thread about this error I'm seeing in my logfiles:

Code:

Dec 27 20:03:36 [slapd] SQL engine 'mysql' not supported
Dec 27 20:03:36 [slapd] auxpropfunc error no mechanism available_


Suggestion was -mysql in use flags.. I've confirmed this & cleaned/recompiled everything w/ no luck. Unsure at this point if it's related to the ldapp add error.

Any insight is appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
unused
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 4

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 6:35 am    Post subject: Reply with quote

FYI, found the problem. In the ldap.ldif file each dn must be seperated by a new line. So,

Code:
dn: dc=myhost,dc=org
objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: MYHOST
dc: myhost

dn: cn=Manager,dc=myhost,dc=org
objectclass: organizationalRole
cn: Manager


Works beautifully.
Back to top
View user's profile Send private message
jorgeantonio
n00b
n00b


Joined: 28 Dec 2004
Posts: 5

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 9:31 pm    Post subject: OX-LDAP Problem Reply with quote

Hi Guys!

This week I'm trying to setup the OPENXCHANGE on gentoo but have a problem with ldap. (I am newbee in ldap)

I'm using http://www.mikefetherston.ca/OX/html/ (HOW-TO) Before OpenLDAP Configuration all without error.

ok look the following case:

My ldap.ldif:
Quote:

objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: Enlace.net
dc: enlace.net
dn: cn=admin,dc=enlace,dc=net
objectclass: organizationalRole
cn: admin


My /etc/openldap/slapd.conf (default + the code added on the HOW-TO)
Quote:

# $OpenLDAP: pkg/ldap/servers/slapd/slapd.conf,v 1.23.2.8 2003/05/24 23:19:14 k$
#
# See slapd.conf(5) for details on configuration options.
# This file should NOT be world readable.
#

include /etc/openldap/schema/core.schema
include /etc/openldap/schema/cosine.schema
include /etc/openldap/schema/inetorgperson.schema
include /etc/openldap/schema/openldap.schema
include /etc/openldap/schema/misc.schema
include /etc/openldap/schema/nis.schema
#include /etc/openldap/schema/openxchange.schema

# Define global ACLs to disable default read access.

# Do not enable referrals until AFTER you have a working directory
# service AND an understanding of referrals.
#referral ldap://root.openldap.org

pidfile /var/run/openldap/slapd.pid
argsfile /var/run/openldap/slapd.args

# Load dynamic backend modules:
# modulepath /usr/lib/openldap/openldap
# moduleload back_bdb.la
# moduleload back_ldap.la
# moduleload back_ldbm.la
# moduleload back_passwd.la
# moduleload back_shell.la
# Sample security restrictions
# Require integrity protection (prevent hijacking)
# Require 112-bit (3DES or better) encryption for updates
# Require 63-bit encryption for simple bind
# security ssf=1 update_ssf=112 simple_bind=64

# Sample access control policy:
# Root DSE: allow anyone to read it
# Subschema (sub)entry DSE: allow anyone to read it
# Other DSEs:
# Allow self write access
# Allow authenticated users read access
# Allow anonymous users to authenticate
# Directives needed to implement policy:
# access to dn.base="" by * read
# access to dn.base="cn=Subschema" by * read
# access to *
# by self write
# by users read
# by anonymous auth
#
# if no access controls are present, the default policy is:
# Allow read by all
#
# rootdn can always write!

allow bind_v2
password-hash {CRYPT}

####################
# ldbm database definitions
####################

database bdb
suffix "dc=enlace,dc=net"
rootdn "cn=admin,dc=enlace,dc=net"

# Cleartext passwords, especially for the rootdn, should
# be avoid. See slappasswd(8) and slapd.conf(5) for details.
# Use of strong authentication encouraged.
#rootpw secret

rootpw {CRYPT}D2nghtRqRS9Yg

# The database directory MUST exist prior to running slapd AND
# should only be accessible by the slapd and slap tools.
# Mode 700 recommended.
directory /var/lib/openldap-data
# Indices to maintain

index objectClass pres,eq
index gidNumber,memberUid eq

#index uid,mailEnabled,cn,sn,givenname,lnetMailAccess,alias,loginDestination etion eq,sub


My /etc/openldap/ldap.conf

Quote:

# $OpenLDAP: pkg/ldap/libraries/libldap/ldap.conf,v 1.9 2000/09/04 19:57:01 kur$
#
# LDAP Defaults
#

# See ldap.conf(5) for details
# This file should be world readable but not world writable.

BASE dc=enlace,dc=net
URI ldap://enlace.net
HOST enlace.net

#SIZELIMIT 12
#TIMELIMIT 15
#DEREF never


The test and service start was sucessfull ...
Quote:

Test OpenLDAP configuration files:
foobar ~ # /usr/lib/openldap/slapd -t


Start OpenLDAP daemon:
foobar ~ # /etc/init.d/slapd start


But when go to the ...
Quote:

# slappasswd -h {CRYPT} -s MYPASSWORD

# ldapadd –x –D “cn=admin,dc=enlace,dc=net” –W –f ldap.ldif
Enter LDAP Password: MYPASSWORD

I receive an error message:
Quote:
ldap_bind: Invalid credentials (49)


So I dont know what or where is the error or bad config??? Please if any body can help me thanxxxxxx!!!!! a lot ;)

JORGE


Last edited by jorgeantonio on Wed Dec 29, 2004 3:10 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

I also just went through the how yet again (third install now) and also get the same results. I will figure this out tomorrow and post back if someone does not get back to you by then.. Last time I used the howto {Crypt} was not setup.. so I had no issues.
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
unused
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 4

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 12:30 am    Post subject: Reply with quote

You definitely need to add a space between your dn in your ldap.ldiff:

You pasted:

Code:
objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: Enlace.net
dc: enlace.net
dn: cn=admin,dc=enlace,dc=net
objectclass: organizationalRole
cn: admin


Needs to be:

Code:
objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: Enlace.net
dc: enlace.net

dn: cn=admin,dc=enlace,dc=net
objectclass: organizationalRole
cn: admin
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 12:38 am    Post subject: Reply with quote

Both of our issues lie with the {CRYPT} passwd I think. I can not even log in to insert my ldap.ldif and I really dont think ldap incorporates blank space as anything.

edit* looking into it you are correct we do need a blank space... my bad
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
jorgeantonio
n00b
n00b


Joined: 28 Dec 2004
Posts: 5

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

unused wrote:
You definitely need to add a space between your dn in your ldap.ldiff:

You pasted:

Code:
objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: Enlace.net
dc: enlace.net
dn: cn=admin,dc=enlace,dc=net
objectclass: organizationalRole
cn: admin


Needs to be:

Code:
objectclass: dcObject
objectclass: organization
o: Enlace.net
dc: enlace.net

dn: cn=admin,dc=enlace,dc=net
objectclass: organizationalRole
cn: admin


Hi Guys! Thanx

After the space, /etc/init.d/slapd restart and now the message is: :oops:
Quote:

# ldapadd -x -D "cn=admin,dc=enlace,dc=net" -W -f ldap.ldif
Enter LDAP Password:
adding new entry "dc=enlace,dc=net"
ldapadd: update failed: dc=enlace,dc=net
ldap_add: Naming violation (64)
additional info: value of naming attribute 'dc' is not present in entry


Where can I fix the problem??? I think that the code is like the how to :(
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

same error for me too.... working on it now
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

Mine was just a typo in my ldiff file.. make sure your dc: matches your dn: dc=mydomain..

It looks like you are forgetting your " dn: dc=ox-domain,dc=tld " in you ldap.ldif file the first line unless you just are not pasting it.
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

ok end of the day and everything is ok so far.. All mail / site and webdav stuff set up...

I found the the emerge jdbc3-postgresql throws an error when trying to delete a contact. So once again I downloaded a different version of the jdbc and cp it to the original. I posted this some posts back..

Another thing I found was with no acls creating contacts and things error.. I would at least have them add ...

Code:
access to *
  by * write


just let people know this does exactly what it implies

well i will continue on tomorrow...

ono
oh yea, the package.use file works perfectly.. I would add that to :D
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
jorgeantonio
n00b
n00b


Joined: 28 Dec 2004
Posts: 5

PostPosted: Thu Dec 30, 2004 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Hi init-zero!

Thank You for the replies.

Now After all setting when try to create the firs user BOOM!!! Error :oops:

The problem now is when:

Quote:
/usr/local/open-xchange/sbin/adduser_ox \
--username=”Jorge” \
--passwd=”jorge” \
--name=”JORGE” \
--sname=”MARTINEZ” \
--maildomain=”enlace.net” \
--ox_timezone=”EST”


Receive:

Quote:
Undefined ERROR - LDAP CODE 17
See LDAP Log for Details!


Searching for the error on google I can find it (http://www.open-xchange.org/cgi-bin/simpleforum.cgi?fid=01&topic_id=1098254905)

But can't help me because the file structure is different and review the HOW TO (http://www.mikefetherston.ca/OX/html/)
and try chown –R ldap:ldap /var/lib/openldap-data/* but nothing. The Undefined ERROR - LDAP CODE 17 still here, please help!!

If any body know hot to solve the problem, please let me know. Gentoo.org forum have not any post for this error. Thank You! and Happy Holidays!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 37, 38, 39  Next
Page 14 of 39

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum