Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HOWTO: Open-Xchange on Gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 37, 38, 39  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

@ carpman

If your mail server is not yet in production I would strongly urge you to use the desired mail setup. If no... I am sure you could get your server to auth against ldap and work with OX I just think it will be very difficult for you to find support. The desired server is great to admin and very scalable and secure. I use the clam-av and amavisd-new for virus protection blocked well over 200+ virus e-mails since I deployed. Good luck with whatever use choose ;)
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
Are`awn
n00b
n00b


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 38

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 5:38 pm    Post subject: more fun Reply with quote

Now I am not able to create new appointments from the web interface, or contacts..

and if I use mozilla's calendar app, and try to push my appointment up to it I see a

2005-03-04 12:36:33 StandardContext[/servlet]webdav.ical: GET
2005-03-04 12:36:33 StandardContext[/servlet]webdav.ical: PUT
2005-03-04 12:36:33 StandardContext[/servlet]webdav.ical: ERROR: ical.doPut: java.sql.SQLException: ERROR: SET AUTOCOMMIT TO OFF is no longer supported

2005-03-04 12:36:33 StandardContext[/servlet]webdav.ical: 500 msg --> Server Error

Any hints ?
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

ERROR: SET AUTOCOMMIT TO OFF that is an error due to using the wrong PostgreSQL JDBC Driver. Im am not sure if this is causing your errors as far as creating an appointment and what not but it should get you one step closer. Also 0.7.5 does not support client writes via webdav. This should be fixed in 8

In this thread I explain how to fix that AUTOCOMMENT error... somewhere ;)
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
Are`awn
n00b
n00b


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 38

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 8:35 pm    Post subject: Ok JDBC fixed.. but now... Reply with quote

Alright.. upgraded to the jdbc3-postgresql-7.4.5 and that takes care of the AUTOCOMMIT...

Have you seen any problems when making appointments via the web interface, and accessing them via webdav ? The appointment times are off.. 5 hours off... which sounds like things are getting set to GMT.

The mozilla calendar client will see the time for 15:00 and the web interface will show 20:00
Back to top
View user's profile Send private message
Nicoo
n00b
n00b


Joined: 02 Mar 2003
Posts: 5
Location: NYC, USA

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 9:22 pm    Post subject: Re: Ok JDBC fixed.. but now... Reply with quote

Are`awn wrote:
Alright.. upgraded to the jdbc3-postgresql-7.4.5 and that takes care of the AUTOCOMMIT...

Have you seen any problems when making appointments via the web interface, and accessing them via webdav ? The appointment times are off.. 5 hours off... which sounds like things are getting set to GMT.

The mozilla calendar client will see the time for 15:00 and the web interface will show 20:00


Upgrade to beta3, this issues has been fixed
Back to top
View user's profile Send private message
carpman
Advocate
Advocate


Joined: 20 Jun 2002
Posts: 2202
Location: London - UK

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for reply init-zero, think i will follow your suggestion, just has to be easier for setup and getting support.

I take it i can still relay email via ISP smtp?

Trouble i am now going to have find a use for dual 500 P2 with Ultra scsi 160 raid 5 box i was going to use for mail :)

Might redeploy smoothwall onto.




init-zero wrote:
@ carpman

If your mail server is not yet in production I would strongly urge you to use the desired mail setup. If no... I am sure you could get your server to auth against ldap and work with OX I just think it will be very difficult for you to find support. The desired server is great to admin and very scalable and secure. I use the clam-av and amavisd-new for virus protection blocked well over 200+ virus e-mails since I deployed. Good luck with whatever use choose ;)

_________________
Work Station - 64bit
Gigabyte GA X48-DQ6 Core2duo E8400
8GB GSkill DDR2-1066
SATA Areca 1210 Raid
BFG OC2 8800 GTS 640mb
--------------------------------
Notebook
Samsung Q45 7100 4gb
Back to top
View user's profile Send private message
Are`awn
n00b
n00b


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 38

PostPosted: Fri Mar 04, 2005 11:07 pm    Post subject: Upgraded to beta3 Reply with quote

I have successfully upgraded to beta3.. and the times work great/

Now I have this strange error in my groupware.log:
Mar 04 18:01:45 dev.test.outpost.com openexchange: WARN: uid=john, can't load settings '/usr/local/open-xchange/var/settings/intranet/john'. File not found or not readable.

does anything special have to be done to the users after an upgrade ?

Also the web interface to tasks isn't working so great. Whenever I click on a task or choose the search tab I keep getting sent to the main tasks page. I do not see any groupware errors in the log

<-- EDIT -->
Seems my web interface problems is an issue with the konqueror broweser, just used Firefox without a problem.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
amigafan
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Jul 2003
Posts: 134
Location: Ahrensburg, Germany

PostPosted: Sat Mar 05, 2005 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

I've got two questions:

- do you use a stable or unstable (e.g. ~x86) gentoo system?
- is it right that its not possible to write to ldap without acls?

I followed the nice gentoo open-xchange guide (0.20b) and it seems the author uses an unstable system. When using a stable system the jdbc3-postgres package creates different directories and filenames. It doesn't even really work. Maybe that should be mentioned in the guide. Another thing that could be mentioned it that its not necessary to insert the thousand 'y's - at this point you can simply run $OXPREFIX/sbin/dbinit_ox .

I tried the fresh install after I've modified the startscripts. The guide states that ox can be testet at this point. I was not able to create a contact, because ox was not able to write to ldap - only to the database. I just want to know if this is the normal behaviour. With acls ox is able to write to ldap.

Ok, a third question ;) : Are you able to delete an ox-user with deluser_ox? Get some strange error_messages here.

thx!
Back to top
View user's profile Send private message
amigafan
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Jul 2003
Posts: 134
Location: Ahrensburg, Germany

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 1:13 pm    Post subject: webdav - again Reply with quote

well I can use /servlet/webdav.ical with sunbird etc. but I am still not able to use /servlet/webdav.documents . I get:
Code:
HTTP Status 500 -

type Exception report

message

description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.

exception

javax.servlet.ServletException: IOException: Permission denied
   com.openexchange.webdav.documents.oxinit(documents.java:134)
   com.openexchange.tools.webdav.OXServlet.init(OXServlet.java:136)
   org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:117)
   org.apache.coyote.tomcat5.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:160)
   org.apache.jk.server.JkCoyoteHandler.invoke(JkCoyoteHandler.java:300)
   org.apache.jk.common.HandlerRequest.invoke(HandlerRequest.java:374)
   org.apache.jk.common.ChannelSocket.invoke(ChannelSocket.java:743)
   org.apache.jk.common.ChannelSocket.processConnection(ChannelSocket.java:675)
   org.apache.jk.common.SocketConnection.runIt(ChannelSocket.java:866)
   org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:683)
   java.lang.Thread.run(Thread.java:534)

note The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/5.0.27 logs.


I am using ox 0.8.0-beta3.
Back to top
View user's profile Send private message
amigafan
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Jul 2003
Posts: 134
Location: Ahrensburg, Germany

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 5:31 pm    Post subject: some 0.8.0 beta3 Reply with quote

I want to share some experiences with my setup of ox 0.8.0-beta3 . Hope it helps.

You can follow Mike Fetherstons guide on installing ox 0.7.5 with some differences:

Emerge the masked version of jdbc3-postgresql with
Code:
ACCEPT_KEYWORDS=~x86 emerge  jdbc3-postgresql
. The stable release creates different directory-names and doesn't work well.

Configure ox like this:
Code:
./configure --enable-webdav \
--with-mailjar=/usr/share/sun-javamail-bin/lib/mail.jar \
--with-activationjar=/usr/share/sun-jaf-bin/lib/activation.jar \
--with-jdomjar=/usr/share/jdom-1.0_beta10/lib/jdom.jar \
--with-xercesjar=/usr/share/xerces-2/lib/xercesImpl.jar \
--with-jsdkjar=/opt/tomcat5/common/lib/servlet-api.jar \
--with-jdbcjar=/usr/share/jdbc3-postgresql/lib/jdbc3-postgresql.jar \
--with-dbname=openexchange \
--with-dbuser=open-xchange \
--with-dbpass=oxen \
--with-runuid=tomcat \
--with-htdocsdir=/var/www/localhost/htdocs/ \
--with-cgibindir=/var/www/localhost/cgi-bin/ \
--with-jni-dir=/opt/sun-jdk-1.4.2.07/include/ \
--with-openssl-dir=/usr/include/
--with-domain=ox-domain.tld
--with-organization="your companys name"
--with-basedn="dc=ox-domain,dc=tld"
--with-rootdn="cn=Manager,dc=ox-domain,dc=tld"


Please note the missing --with-servletdir=/opt/tomcat5/webapps/servlet/ because its currently not supported. Also note the new flags --with-domain ... --with-rootdn . These are very nice because these entries will be filled into init_ldap.ldif and admintools.conf later on! Here I used --with-runuid=tomcat because webdav doesn't work with user apache - it gives a "permission denied" :( Don't know if this is the best solution.

After initiating the postgres database with
Code:
psql -U open-xchange openexchange < \
/usr/local/open-xchange/share/init_database.sql
you DON'T need to fill it with the 47 'y's. Here you simply run
Code:
/usr/local/open-xchange/sbin/dbinit_ox
- still as user postgres. After this type exit.

When modifying /usr/local/open-xchange/share/init_ldap.ldif notice that most changes are already made! Simply edit
Code:
userPassword: {CRYPT}<output from perl command above>
and
Code:
OXTimeZone
.

When configuring tomcat for ox you have to create the directory /opt/tomcat5/webapps/servlet/WEB-INF. This can be done automatically by copying two files:
Code:
cp lib/servlet.war /opt/tomcat5/webapps/

cp lib/umin.war /opt/tomcat5/webapps/
Then restart tomcat. All files in /opt/tomcat/webapps/servlet are created. To enable webdav you only need to modify /etc/apache2/conf/workers2.properties as described in the guide.

I found out that there is a mod_jk in portage. Has anyone tried it yet?

Good luck!
Back to top
View user's profile Send private message
carpman
Advocate
Advocate


Joined: 20 Jun 2002
Posts: 2202
Location: London - UK

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 11:28 am    Post subject: Reply with quote

Hello, following guide as found via OX website, when emerge pretend listed apps 'gq' wants to install xorg plus GTK and other x related stuff such as esound.


I do have -X in make.conf , is qg anecessary app? or how can i stop it installing all the dependancies?


cheers
_________________
Work Station - 64bit
Gigabyte GA X48-DQ6 Core2duo E8400
8GB GSkill DDR2-1066
SATA Areca 1210 Raid
BFG OC2 8800 GTS 640mb
--------------------------------
Notebook
Samsung Q45 7100 4gb
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

gq is a gui to view your ldap tree. No, you do not need it. You will of course need X installed if you want to use it. I installed gq on my local machine and then connected to our ldap server from there.
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Just so everyone knows.. I'm watching this thread and keeping track of all of the suggestions and comments and fixes and will be reworking them into the HOWTO. I have not been ignoring you guys, just not participating in the discussion. :) Sorry...

Yes, I was using an ~x86 system but will be updataing the document with x86 and only install ~x86 ebuilds where necessary.

I can't thank everyone enough for asking questions and answering others. It's really helped this document and forum become top-notch.

Thanks to all!!

Mike
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 3:13 pm    Post subject: Reply with quote

/me hugs bitw0re
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
catalinux
n00b
n00b


Joined: 30 Aug 2004
Posts: 10

PostPosted: Fri Mar 11, 2005 3:48 pm    Post subject: OX guide, something ...huh seems down Reply with quote

wget -c http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install.pdf
--17:40:14-- http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install.pdf
=> `OX_Install.pdf'
Resolving www.mikefetherston.ca... 67.19.13.194
Connecting to www.mikefetherston.ca[67.19.13.194]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 504 Gateway Time-out
17:43:13 ERROR 504: Gateway Time-out.

can anyone mail-me last pdf at cata@csc.ro
i need this ...
tnx
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Fri Mar 11, 2005 7:42 pm    Post subject: Re: OX guide, something ...huh seems down Reply with quote

catalinux wrote:
wget -c http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install.pdf
--17:40:14-- http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install.pdf
=> `OX_Install.pdf'
Resolving www.mikefetherston.ca... 67.19.13.194
Connecting to www.mikefetherston.ca[67.19.13.194]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 504 Gateway Time-out
17:43:13 ERROR 504: Gateway Time-out.

can anyone mail-me last pdf at cata@csc.ro
i need this ...
tnx


http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install-v0.15.pdf

That document is old, however and hasn't been updated for several months. You may have some difficulties using this with OX0.8PRb4.
Back to top
View user's profile Send private message
catalinux
n00b
n00b


Joined: 30 Aug 2004
Posts: 10

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 9:23 am    Post subject: sorry but i can't dload ... Reply with quote

wget -c http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install-v0.15.pdf
--10:13:35-- http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install-v0.15.pdf
=> `OX_Install-v0.15.pdf'
Resolving www.mikefetherston.ca... 67.19.13.194
Connecting to www.mikefetherston.ca[67.19.13.194]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 504 Gateway Time-out
10:16:34 ERROR 504: Gateway Time-out.
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 9:39 pm    Post subject: Re: sorry but i can't dload ... Reply with quote

catalinux wrote:
wget -c http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install-v0.15.pdf
--10:13:35-- http://www.mikefetherston.ca/OX/OX_Install-v0.15.pdf
=> `OX_Install-v0.15.pdf'
Resolving www.mikefetherston.ca... 67.19.13.194
Connecting to www.mikefetherston.ca[67.19.13.194]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 504 Gateway Time-out
10:16:34 ERROR 504: Gateway Time-out.


Hrm.. why not just point your webbrowser at www.mikefetherston.ca/OX?
Back to top
View user's profile Send private message
catalinux
n00b
n00b


Joined: 30 Aug 2004
Posts: 10

PostPosted: Sun Mar 13, 2005 9:26 am    Post subject: because... Reply with quote

ERROR
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://www.mikefetherston.ca/OX?

The following error was encountered:

* Connection Failed

The system returned:

(110) Connection timed out

The remote host or network may be down. Please try the request again.

Your cache administrator is isp@csc.ro.
Generated Sun, 13 Mar 2005 09:37:13 GMT by proxy.csc.ro (squid/2.5.STABLE5)
Back to top
View user's profile Send private message
ajc
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2003
Posts: 10

PostPosted: Sun Mar 13, 2005 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Hi,
This thread seems to be getting really long and is now quite hard to search through so i posted my query here https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-2184795.html#2184795 to try and make it easier...
Does any1 have any ideas?
Thanks
Adam
Back to top
View user's profile Send private message
DecoY
n00b
n00b


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 23

PostPosted: Mon Mar 14, 2005 10:48 am    Post subject: Reply with quote

The site of Mike and this thread has been a great help to make OX work for me.

I only have one problem at the moment and can't find a solution for it.
When I wat to send mail to my ox-box i get the following error in postfix:
Code:
Recipient address rejected: User unknown in local recipient table

My slapd log says:
Code:
Mar 14 11:44:31 ox postfix/smtpd[10028]: connect from localhost[127.0.0.1]
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9978]: conn=8 fd=12 ACCEPT from IP=127.0.0.1:34436 (IP=0.0.0.0:389)
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9981]: conn=8 op=0 BIND dn="" method=128
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9981]: conn=8 op=0 RESULT tag=97 err=0 text=
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9979]: conn=8 op=1 SRCH base="dc=ox,dc=mm,dc=nl" scope=2 filter="(mail=pdo@ox.mm.nl)"
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9979]: conn=8 op=1 SRCH attr=mail
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9979]: conn=8 op=1 SEARCH RESULT tag=101 err=0 nentries=0 text=
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9980]: conn=8 op=2 SRCH base="dc=ox,dc=mm,dc=nl" scope=2 filter="(mail=pdo)"
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9980]: conn=8 op=2 SRCH attr=mail
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9980]: conn=8 op=2 SEARCH RESULT tag=101 err=0 nentries=0 text=
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9981]: conn=8 op=3 SRCH base="dc=ox,dc=mm,dc=nl" scope=2 filter="(mail=@ox.mm.nl)"
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9981]: conn=8 op=3 SRCH attr=mail
Mar 14 11:44:44 ox slapd[9981]: conn=8 op=3 SEARCH RESULT tag=101 err=0 nentries=0 text=


I have no idea where to look anymore. I quess the problem lies within the ACL's but I removed all of them and it still doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
dashnu
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2004
Posts: 703
Location: Casco Maine

PostPosted: Mon Mar 14, 2005 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

That has to do with your main.cf I bet, do you have any other logs like mail.log or mail.err that tells ya anything. The slapd log looks fine.
_________________
write quit bang
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Mon Mar 14, 2005 6:01 pm    Post subject: Re: because... Reply with quote

catalinux wrote:
ERROR
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://www.mikefetherston.ca/OX?

The following error was encountered:

* Connection Failed

The system returned:

(110) Connection timed out

The remote host or network may be down. Please try the request again.

Your cache administrator is isp@csc.ro.
Generated Sun, 13 Mar 2005 09:37:13 GMT by proxy.csc.ro (squid/2.5.STABLE5)


I don't know dude, my site's hosted on phpwebhosting.com, maybe your ISP/Country is denying access?
Back to top
View user's profile Send private message
DecoY
n00b
n00b


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 23

PostPosted: Mon Mar 14, 2005 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

@init-zero

Been fighting with it for most of the day. Tried a manuel search and via phpldapadmin... but my slapd wouldn't let me get the mail-attribute, strange. Tried searching as the root-dn for "mail=pdo", no luck. Searching for "mail=*" gives me al the users.
So I guess it's a filter/acl error

Changed my main.cf to use "uid=%u" and now it works enough for testing purposes.
Back to top
View user's profile Send private message
bitwh0re
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 214

PostPosted: Mon Mar 14, 2005 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, the newest version of the howto is about to come out, but I figured it'd help anyone here battling with an OX0.8PR-Beta install. Realize that this isn't guaranteed to get every little aspect of OX running, but it will get the core going for you. Again, it's not "published" yet, but here.. have a peek:

http://www.mikefetherston.ca/OX/html/index-new.html

Let me know what you think with any comments, suggestions, fixes, etc etc...

Mike.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 37, 38, 39  Next
Page 20 of 39

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum