Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Zeelandnet en internet
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 9:21 am    Post subject: Zeelandnet en internet Reply with quote

Beste mensen,

ik ben een n00b in lunix. (heb er ooit eens mee gespeeld).

Ik ben begonnen met de installatie van Gentoo. Netjes de LiveCD's gedownload en gebrand.
Via PQmagic de partitie's aangemaakt (want ik wil windows behouden voor mijn school werk).
Het booten ging oke, maar wanneer ik
Code:
ifconfig
uitvoer, wordt alleen de localhost gevonden(mijn PC dus), en niet de netwerkkaart.

Heb geprobeerd om via
Code:
net-setup
automatisch een adres te verkrijgen. Mijn provider is Zeelandnet en geeft adressen uit. Tevens zit ik achter een router.

Mijn netwerk kaart is een:
SiS 900-based PCI fast Ethernet Adapter

Onder windows zijn dit deinstellingen als je CMD uitvoert en dan
Code:
ipconfig /all
:

windows ip-configuratie
hostname : viper
Prim. DNS-achtervoeg. :
Knooppunttype : broadcast
IP-routing ingeschakeld : nee
Wins-proxy ingeschakeld: nee
DNS-achtervoeging : zeelandnet.nl

Ethernet-adapter lan-verbinding:
Verbindingsspec. DNS-achterv. : zeelandnet.nl
Beschrijving: Sis 900based PCI fast ethernet netwerkadpater
fysiek adres : XX XX XX XX XX E2
DHCP ingeschakeld : ja
Auto config ingeschakeld : ja
IPadres : 192.168.1.100
subnetmasker: 255.255.255.0
standaardgateway: 192.168.1.1
DHCPserver: 192.168.1.1
DNS server : 212.115.192.193
62.238.255.196

Wie-O-Wie kan mij helpen?

Greetz Kuijpers[/code]
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 9:24 am    Post subject: emerge en zo Reply with quote

Dus emerge en zo werken ook niet meer. vind nl geen host of kan geen verbinding maken.
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 9:28 am    Post subject: Reply with quote

Wat is de output van ifconfig -a
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 9:50 am    Post subject: uitkomst ifconfig -a Reply with quote

ik krijg meerdere dingen te zien:

eql
link encap: srialline

eth0
link encap USPEC
WHadress 00-E0-18-00-03-0D-51-60-00-00-00-00-00-00-00-00

lo

sit0
link encap: IPV6-inIPv5

Tap0
linkencap Fe:FD:00:00:00:00

Bij Eth0 , sit0 en Tap0 staan bij (bijna) alle waarden 0
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:01 am    Post subject: Reply with quote

Volgens mij betekend de USPEC bij eth0 dat je netwerkkaart niet gevonden word. Als je je kernel met de hand hebt geconfigureerd ben je waarschijnlijk vergeten ondersteuning voor de kaart te selecteren. In menuconfig moet je adden:
networking support ->
[*] Network device support
Ethernet (10 or 100Mbit) --->
<M> SiS 900/7016 PCI Fast Ethernet Adapter support

Als je geen hotplug gebruikt moet je dan ook de module adden in de modules file:
echo "sis900" >> /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6
(er vanuit gaant dat je een 2.6 kernel hebt.)

Om van te voren te testen of je de module wel al hebt kan je modprobe sis900 doen. Als dat werkt zou je met /etc/init.d/net.eth0 restart je netwerk moeten kunnen starten.
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:29 am    Post subject: Reply with quote

jij nog steeds op zeelandnet ? 8O


welke netwerkkaart heb je erin zitten
meeste mensen hebben een realtek 8139
doe eerst een modprobe 8139too (als er natuurlijk zo'n kaart in zit)
dan /etc/init.d/net.eth0 restart (aangenomen dat eth0 je internet kaart is)
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:33 am    Post subject: thnxs Reply with quote

Bedankt, ik ga het proberen.

Als het lukt, laat ik wat weten. (als het niet lukt ook..)

Gegroet
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:33 am    Post subject: Reply with quote

Beschrijving: Sis 900based PCI fast ethernet netwerkadpater




dit zag ik dus pas achteraf..... :oops:


als je van de livecd boot heb je wel netwerk ?
zoja, moet je daar kijken welke module er gebruikt wordt voor die kaart
ik heb zelf dan die module in /etc/modules.autoload.d/kernel die je gebruikt
gezet
dan wordt de module (driver) geladen bij booten
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:45 am    Post subject: geen netwerk Reply with quote

heb dus geen netwewerk als ik boot van de liveCD cd1

kan niet pingen en geen emerge uitvoeren
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:49 am    Post subject: Reply with quote

dan is het ook moeilijk te achterhalen watvoor module (als die er is) je nodig hebt
misschien gemakkelijker een nieuw netwerkkaartje halen een realtek 8139 (10/100mb)
die kosten maar 9,95
wel even je mac adres doorgeven aan meneer zeelandnet, dit op werkdagen TIJDENS kantooruren :?

dan is het simpel opgelost :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:50 am    Post subject: Reply with quote

en wat geeft lsmod voor output? en modprobe sis900.. ifconfig?

Maniac lees alsjeblieft.. zijn module is sis900, een nieuwe netwerkkaart kopen is natuurlijk onzin
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:51 am    Post subject: btw Reply with quote

by the way:

ik boot dus van liveCD en volg de stage1...(lekker moeilijk doen, ben nl hardleers :lol: )

partities zijn gemaakt en geformateerd. Blijf nu hangen bij de emerge --> vanwege het netwerk

daarbij maak ik gebruik van een ASUS Laptop
kaart vervangen gaat wat moeilijk..
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:52 am    Post subject: Reply with quote

output of lsmod, modprobe sis900 en ifconfig alsjeblieft (wanneer geboot van livecd), ctrl+c stopt de emerge
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 10:56 am    Post subject: Reply with quote

BlackEdder wrote:
en wat geeft lsmod voor output? en modprobe sis900.. ifconfig?

Maniac lees alsjeblieft.. zijn module is sis900, een nieuwe netwerkkaart kopen is natuurlijk onzin



sorry, niet gezien :oops:
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 11:33 am    Post subject: uikomsten lsmod, modprobe, ifconfig Reply with quote

Ben ik weer:

output lsmode:

sis900
mii
sbp2
eth1399
ohci1399
ieee1399
usb-storage
hid
usb-ohci
ehci-hcd
usbcore

(bij een van de laatse staat in de 2 kolomo een 1, bij de rest 0)

modprobe sis900 uitkomst:

komt dan zonder melding terug op de root

ifconfig:

Blijft t zelfde: linkencap: USPEC

ik kan proberen omrechtsstreeks op I-net mijn laptop aante sluiten, maar dan wint mijn zusje me niet leif--> die zit nl voor school op I-net.
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm de juiste module lijkt geladen. je windows gegevens geven aan dat de router dhcp draait, dus het zou gewoon moeten werken. Enige wat ik kan bedenken om te proberen is om met net-setup zelf de juiste waarden in te vullen.. ie
ip= 192.168.1.100
netmask=255.255.255.0
broadcast 192.169.1.255
gateway=192.168.1.1
dns= 212.115.192.193 en 62.238.255.196
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

gebruik je wel dhcp???

Want zo te zien heb je een intern netwerkje met een router...

Als je een statisch adres gebruikt, verander dat dan in /etc/conf.d/net.eth0
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 1:38 pm    Post subject: dit probleem is opgelost, THNXS!, nieuwe shit :( Reply with quote

He mensen bedankt voor de hulp.

Het probleem heb ik als volgt opgelost (per toeval geloof ik.. :oops: )

* Boot van LiveCD
* modprobe sis900
* lsmod
* modprobe -c
* ifconfig -a
--> eth1 (in eens ontdekt)
* net-setup eth1
* daar in autodetect
* ifconfig --> staat goed!!
* ping www.zeelandnet.nl

En het hele zooitje werkt!!!

Waarschijnlijk is mijn eth0 het modem en eth1 mijn LAN. Het is nl een kaart met beide poorten.... :oops:
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 1:45 pm    Post subject: het nieuwe probleem Reply with quote

Nu dat klaar is, heb ik de partities aangezet (swapon en zo)

toen de tar stage1 uitgepakt

en toen moest je de mirrors laten gaan zoeken. hij vind niks (not found) of een ik krijg een berg rare tekens.

Dan moet je je Chroot instellen. dat gaat goed tot
Code:
env-update


Code:
source /etc/profile
krijg ik een fout melding dat er een fout teken instaat in de config.

met emerge sync precies t zelfde.....


volgens mij ben ik vervelend aan t worden, of niet... :?
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

ik had ook op meerdere pc's problemen met de mirrorlijst op te halen, ook was mijn make.conf volgemikt met gekke tekens
alles weggehaald (gekke tekens) en was weer goed, maar zijn er een heel stel
de 2e pc had even mijn make.conf gebackupt

als het niet lukt wil ik best mijn make.conf inhoud even posten
daarna kun je weer verder gaan
Back to top
View user's profile Send private message
Kuijpers
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2004
Posts: 11
Location: Vlissingen

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 2:05 pm    Post subject: thnxs Reply with quote

Heel veel thnxs to you people :!: :!:

Super veel dank voor de hulp

Als het nodig is, zal ik je een bericht je geven.
_________________
College prepares you for the real world....

Wich also Sucks!

www.Rikkuijpers.TK
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

vergeet niet dat je met alt+f2 naar een andere terminal kan gaan en daar mbv links kan surfen op het forum/het handboek, als je hulp nodig hebt :)
(alt+f1 terug naar de terminal waar je aan het installeren bent)
Back to top
View user's profile Send private message
rdekoeijer
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 10

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Als je dhcpcd eth0 intypt hoort die het gewoon te doen hoor bij zeelandnet.
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb hier ook problemen mee gehad bij de 2004.2 livecd...

Wanneer ik NIET met de SMP kernel boote kreeg ik mn netwerk kaart niet aan de praat...

Als je de 2004.2 nog hebt probeer dan eens met een andere kernel te starten vanaf de livecd.
Probeer hetzelfde eens bij 2004.3. Wanneer je dan de nieuwste kernel emerged (gentoo-dev-sources) zou et probleem verholpe moeten worden...

En voor de rest kan ik niet meer zeggen dan dat er al hier in de posts staan.

Succes,

Kev
Back to top
View user's profile Send private message
yngwin
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 4572
Location: Suzhou, China

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

ManiacNL wrote:
ik had ook op meerdere pc's problemen met de mirrorlijst op te halen, ook was mijn make.conf volgemikt met gekke tekens
alles weggehaald (gekke tekens) en was weer goed, maar zijn er een heel stel

In plaats van mirrorselect te gebruiken (werkte bij mij ook nooit goed) kun je ook gewoon deze in je make.conf zetten:
Code:
SYNC="rsync://rsync.nedlinux.nl/gentoo-portage"
GENTOO_MIRRORS="http://gentoo.nedlinux.nl"

_________________
"Those who deny freedom to others deserve it not for themselves." - Abraham Lincoln
Free Culture | Defective by Design | EFF
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum